ESC 2022Schlagerpinglan: Här nedan ser ni hur OGAE Bulgarien, d.v.s. OGAE-klubb nr 6, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2022 i fanklubbs-omröstningen OGAE Poll 2022.

Tidigare röstande klubbar: OGAE Frankrike OGAE Slovenien OGAE Grekland OGAE Lettland OGAE Albanien

OGAE Poll 2022 – Resultatet efter 6 klubbar (av 43):

OGAE Bulgariens röster:
12 poäng: Italien Italien – “Brividi“, Mahmood & Blanco
10 poäng: Sverige Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs
8 poäng: Albanien Albanien – “Sekret“, Ronela Hajati
7 poäng: Nederländerna Nederländerna – “De Diepte“, S10
6 poäng: Frankrike Frankrike – “Fulenn“, Alvan & Ahez
5 poäng: Österrike Österrike – “Halo“, LUM!X feat. Pia Maria
4 poäng: Spanien Spanien – “SloMo”, Chanel
3 poäng: Norge Norge – “Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
2 poäng: Grekland Grekland – “Die Together“, Amanda Tenfjord
1 poäng: Litauen Litauen – “Sentimentai“, Monika Liu
(Källa och grafik: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan: Efter sex röstande klubbar är det fortfarande tre länder som fått röster från samtliga länder och de är Italien (3 tolvpoängare), Sverige (1 tolvpoängare) och Spanien (2 tolvpoängare).

Nu när Litauen fick sitt första poäng av OGAE Bulgarien så återstår det 19 länder som väntar på sina första poäng, däribland Portugal (11:a enligt oddsen), Schweiz (13:e enligt oddsen) och Armenien (19:e enligt oddsen).

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “OGAE Poll 2022: Bulgariens röster (6/43)”

 1. Martin

  Jag tycker att polen har den bästa låten i år. För att Sverige ska vinna måste Cornelia anstränga sig lite mer. Klädernas effekt var fin men man såg att kläderna var typ ihop sydda av olika träningsplag. Hon gav en rätt ovårdat intryck som blev värre när hon började svära i tvn. Jag har sett olika video från olika sammanhang utanför Sverige och hon måste arbeta med sin media träning. Om hon inte vinner ESC är just för att hon inte skaffat sig ett Team som hjälper henne.

 2. Adri

  Martin: Stort tvek på den analysen. Hennes styling var perfekt, för fina kläder passar inte låten. Hon är helt öppen med att kläderna har hon lånat direkt från sin mammas nostalgiska garderob. Och jag tror det är en del – liten del, men en del – av framgångskonceptet. Hon ska inte se allt för putsad ut faktiskt, kan jag tycka.

  Och om nån inte röstar på någon för att personen svär, så är det nåt som röstaren måste jobba på – inte Cornelia 🙂

 3. Nathalie

  Instämmer med att kläderna är fula, men å andra sidan brukar ju svenska artister vara tråkigt klädda.

 4. Pato

  Nej, Jag är helt team Adri.

  Cornelia är nästan för bra för Sverige. Hon borde flytta o jobba utomlands istället för att ruttna bort i Sverige. Vad ska hon göra i Sverige? Uppträda på TV4s PK shower och på Barnkanalen? Hade jag varit Cornelia hade jag flyttat till något annat land där man har mycket mer liv.

  Och vad i hela friden har det med saken o göra om man svär? Så om man svär i intervjuer är man oprofessionell? Vilket trams.

 5. Pato

  OK. Så ni som tycker att Cornelias kläder är så hemska. Blunda då!

 6. Adri

  Nej nu ska vi inte sådana. Man ska få diskutera styling och sånt också.

  Cornelias kläder är inte superroliga kanske – men roligare än 99,9% av männens kläder (men det är det aldrig nån som klagar på heller).

  Däremot tycker jag de är otroligt passande till numret, och till låten! 🙂 Så Cornelia med team fick en slam dunk där! 🙂

 7. Pato

  Vad har kön med saken o göra…

 8. Denis

  Nä håller heller inte med Martin. Det är ingen låt som kräver finklänning, det ska va lite ovårdat, opolerat precis som rösten. Det är det folk älskar med låten.
  Tror heller inte hon kommer få mindre röster för att hon svär. Det hör till charmen. Sedan är Europa mindre moraliserande än Sverige, det kommer inte skapas arga inlägg över att det är olämpligt att svära. När blev Sverige så moraliserande över svordomar? Är vi i USA?

 9. Pato

  Svära ska man göra. Det är normalt, det är mänskligt. Folk som står inte ut med folk som svär, får låsa sin sig själva i nån toalett i så fall.

 10. Pato

  Vilket team ska Cornelia ha? Märta Stenevi-team? Haha

  Hon klarar sig helt själv! Hon behöver ingenting, hon är kvalité. Något som andra saknar.

 11. Adri

  Pato: Kön är tyvärr inte så irrelevant som du kanske vill få det till. Tyvärr. En man kan stå i svart tröja och svarta byxor och folk tänker ”Jamen det är i sin ordning”.

  Men Cornelia har ändå verkligen uppenbart lagt tanke på sina kläder, som åtminstone inte är vardagskläder. Men då anstränger hon sig ändå inte tillräckligt.

  Och en man skulle faktiskt inte heller kallas ”ovårdad” för att han inte var stylad och än mindre för att han svor. Så kön är relevant här.

  Sen är jag helt klart med dig i ”team svordomar”. Enligt forskning från flera amerikanska colleges och psykologi-magasin så är svordomar rakt av bra. Människor som svär är i snitt mer intelligenta, lyckligare, hälsosammare och har högre social kompetens 🙂 så svordomar är faktiskt rakt över disk bra! Jag älskar att svära! 🙂

 12. Pato

  I andra länder i Europa svär man i varje mening. Spanjorerna säger Puta, Engelsktalare säger fuck, Ryssarna säger blyat, Polackerna säger Kurwa, Juggarna säger jebote, Finnarna säger pärkäle.

  Medans i Sverige vågar man knappt öppna munnen snart…

 13. Pato

  D där med kön… kan vara en västerländsk grej. Men jag bedömer ingenting eller ingen låt här baserat på kön. Det där är bara fånigt. Men annars kan du ha rätt @Adri.

 14. Denis

  Adri, vill inte starta debatt här fast visst kan man kalla män för ovårdad. Det beror på vem det är. Kändisar som är ovårdade som Brad Pitt och Bradley Cooper är snygga och rugged, en motvikt mot Hollywood.
  Men när tjejer är ovårdade då är det plötsligt bara fult.. även om jag tycker Cornelia är väldigt vacker även ovårdad.
  John Lundvik däremot tyckte jag bara var ovårdad utan att va snygg. Och dessutom barfota, usch .

 15. Micke

  @Denis, oavsett vad folk tycker så finns ändå sanningen där som fakta. Kvinnor får än idag kämpa på de flesta plan för att nå samma “höjd” på det mesta. Det handlar inte om diskussion utan fakta. Å andra sidan finns det även det omvända. Kvinnor kan “tafsa” och ha sig hur de vill men om män bara gör en bråkdel detsamma blir de äckligförklarade. Säger inte dessa saker för att jag tycker si eller så utan det är fakta. Sen sätter jag kvinnor före män överhuvudtaget. Jag älskar kvinnor och det skäms jag inte över att säga. Har aldrig så mycket som krökt ett hårstrå på en kvinna och kommer aldrig att göra.

  Det jag ville ha sagt med detta är inte debatt. Har varit i så många såna om dessa saker men det är bara waste of time. Fakta är fakta och full jämlikhet är långt borta än. På båda sidor.

  Tack för mig 🙂

 16. Denis

  Micke, fast nu tycker jag inte någon dömer Cornelia för varken kläder eller språk utan tvärtom hyllar gör just det. Bara vi här i Sverige som dömer efter svordomar tydligen..
  Det var bara det jag ville säga! Att vi svenskar dömer Cornelia hårdare än andra på grund av att hon kanske är tjej men också inte folkets vinnare. Om Anders Bagge hade tävlat hade folk dömt honom då för att vara gammal, flintskallig och stel? Tror inte det..

 17. Micke

  Denis… Helt med dig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se