ESC 2022 Två år efter att Diodato valts ut till att få representera Italien i Eurovision Song Contest så står det klart att han äntligen får inta ESC-scenen då han presenterats som gästartist vid den första ESC 2022-semifinalen.

Diodato, som vann Sanremo 2020 med låten “Fai Rumore“, fick ju som bekant aldrig framföra sitt bidrag i ESC då tävlingen ställdes in 2020 p.g.a. COVID-19-pandemin. Till skillnad från många andra TV-bolag så internvalde inte RAI sin ESC 2020-artist inför den följande tävlingen, vilket ledde till Måneskins vinst i både Sanremo 2021 och ESC 2021 samt att RAI nu trots allt kan erbjuda Diodato en plats på ESC-scenen. (Källa: eurovision.tv)

Italiens ESC 2020-bidrag

“Fai Rumore” Performance in Arena di Verona, Diodato (4:02 – May 16, 2020 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: 2020 var ett speciellt ESC-år där ett flertal riktigt stora bidrag aldrig fick chansen att testas mot varandra, vilket känns lite sorgligt men samtidigt gör att många fortfarande kan se sig som “en av favoriterna” och inte “förhands-favoriten som inte höll”. Hur som helst så ska det bli roligt att få återse Diodato, även om det “bara” är som gästartist. 🙂

Mer info om ESC 2022 hittar ni här: “Alla bidragen i Eurovision Song Contest 2022

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Eurovision 2022: Diodato gästar den första semifinalen”

 1. Adri

  Ett år med Eurovision är såklart alltid bättre än ett år utan. Men likväl – OM nåt år skulle ställas in är jag rätt nöjd med att det blev 2020. Inte ett speciellt stort fan av låtarna.

  Det enda störiga var att den ställdes in efter låtarna släppts och vi fick ingen vinnare. Så nu är det en evighet av undran och hypoteser man har bara.

  Själv tror jag Island hade vunnit. Andra tror Norge, Litauen, Bulgarien eller – Italien.

  Jag tror inte Diodato hade varit speciellt nära en italiensk vinst redan 2020, men vem vet – nu har han ju ännu en chans att bevisa sig! 🙂

 2. Pato

  Jag tror Diodato hade vunnit 2020.

  2020 var ett riktigt dåligt år. Helvete vad svagt allting var. Ingen ville vinna det året. Typ bara Schweiz o Bulgarien. Det gjorde mig Inte ett dugg att det året blev inställt.

  Hade varit bedrövligt om det här spännande året o tajta året hade blivit inställt.

 3. Johanna

  Bästa nyheten! Älskar Diodatos 2020 bidrag som är Italiens bästa bidrag sedan deras comeback. Att hans bidrag kunde vunnit 2020 är heller ingen hemlighet. Känns helt rätt att detta bidrag blir det enda 2020-bidraget (hittills) på en ESC-scen och det kommer vara de största och bästa 3 minutrarna i hela ESC i år för mig. TACK ITALIEN!

 4. Johanna

  Och för övrigt älskar jag 2020- mycket bättre år ån 2021 t.ex. Nästan alla återvändande artister (utom Vasil och Destiny tyo) kom tillbaka med sämre låtar och det var alldeles för mycket “tjej som dansar men inte sjunger särskilkt bra”- låtar 2021…..

 5. Micke

  @Johanna, helt med dig där. Kanske inte Italiens allra bästa sen deras comeback men definitivt ett av deras bästa, vilket inte säger lite. Grymt bra bidrag han gav oss Diodatos. Bara synd att vi inte fick uppleva hans troliga vinst ESC 2020. Håller även med om att de flesta återvände med sämre låtar 2021.

 6. Adri

  Tror absolut inte att Diodato hade vunnit. Juryvinst kanske? Tittarna… 10e plats? Samlad plats? Fyra kanske. Aja inget att gaffla om för vi har inget svar och kommer aldrig få ett. Störigt.

  Jag känner mig i alla fall rätt trygg i att Island hade vunnit 🙂

  Men oavsett så sög 2020 som ESC-år så jag har inte jättemycket bry. Kul för Diodato att han nu får köra på scenen. Trist för mig som inte gillade hans låt särskilt.

 7. Adri

  Och 2021 är ett av mina favoritår överhuvudtaget 🙂 När ESC 2020 ställdes in brydde jag mig inte särskilt mycket faktiskt. Jag tänkte ”trist för artisterna”, men jag som ESC-fan kände inte mycket.

  Helt rätt år att ställas in 🙂

 8. Pato

  2021 är bättre än 2020, fullt godkänt år men samtidigt lite för många låtar som låter likadant.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se