ESC 2022 Schlagerpinglan: Här följer den nittonde av 40 presentationer av de bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2022, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideor, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer. (Jag uppdaterar med fler länkar efterhand.)

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Turin. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Georgien i Eurovision Song Contest:

Georgien
Land: Georgien deltagit 13 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger
TV-bolag: GPB se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Sopho kom 12:a av 24 i finalen med “Visionary Dream

Georgiens tio senaste ESC-bidrag och resultat (+2020):
2021: You“, Tornike Kipiani (Internval) 16:e i semi 2
2020: Take Me As I Am“, Tornike Kipiani (Georgian Idol
+ Internvald låt
)
inställd tävling
2019: Keep On Going“, Oto Nemsadze (Georgian Idol) 14:e i semi 1
2018: For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (Internval) 18:e i semi 2
2017: Keep The Faith“, Tamara Gachechiladze (Nationell final) 11:a i semi 1
2016: Midnight Gold“, Nika Kocharov
& Young Georgian Lolitaz
(Internval +
Nationell final
)
20:e i finalen
2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi
konkursi 2015
)
11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili
& Sophie Gelovani
(Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
Se även “Georgiens samtliga bidrag i Eurovision Song Contest

Georgien i Eurovision Song Contest 2022:


Georgiens ESC 2022-bidrag: “Lock Me In”, Circus Mircus

Lyssna på Georgiens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Lock Me In officiell musikvideolåttext
Fler tolkningar: studioversionlive i Tel Avivlive i Madrid
Låtskrivare: Circus Mircus (t&m)
Semifinal: nr 5 i Semifinal 2 (12:e maj)
Uttagning: Internval: I november 2021 bekräftade TV-bolaget GPB att de internvalt den mystiska gruppen Circus Mircus till att få representera Georgien i Turin 2022. Inte förrän den 9:e mars 2022 släpptes tävlingsbidraget “Lock Me In“ men den tillhörande musikvideon väntade gruppen med att släppa tills den 1:a april. Läs mer här: “Georgiens Eurovision-bidrag 2022
Artister: Circus Mircus (Damocles Stavriadis, Igor Von Lichtenstein, Bavonc Gevorkyan, Iago Waitman – pseudonymer enligt wiwibloggs.com)
Circus Mircus
(Foto lånat från Eurovision Twitter)
Sociala medier:
(circusmircus.com) – FacebookYouTube
SpotifyTwitterInstagramTikTok
WikipediaEurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer m.m.:
Interview with Circus Mircus
(av Wiwibloggs)
Interview with Circus Mircus (av Eurovoxx)
Interview with Circus Mircus (av T.E.S.)

♥ Se: “Message from Circus Mircus” (Circus Mircus)
♥ Se: “Who are Circus Mircus?” (Eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(reaktioner & betyg)
ESC Bubble-text
(betyg & omröstning)
Wiwibloggs review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs-video
(Wiwi Jury 2022)
Odds att vinna (2022-04-24): botten-20 (plats 22) av de 40
Odds att gå till final (2022-04-24): ej topp-tio (plats 16) av de 18


Åsikter och spekulationer om Georgiens bidrag och chanser i Eurovision 2022:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final (gränsfall) GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien Betyg: 3 / 5
Betyg: 5 / 10
Allt sedan första genomlyssningen av “Lock Me In” så har jag känt mig väldigt kluven av detta bidrag. Låten är ju sammansatt av så pass många olika delar att den lyckas med konststycket att vara en svängig och medryckande må-bra-låt samtidigt som den stundtals nästan tråkar ut mig. (Förklädnaderna är heller inte något jag sätter på pluskontot precis.) Jag hoppas att de lyckas få till en så pass intressant scenshow att de mindre bra partierna (en smaksak) passerar lite mer smärtfritt för då kommer jag troligtvis att behöva möblera om i min lista så att Georgien kan vara med bland mina finalister. I nuläget befinner Circus Mircus sig dock precis nedanför kvalgränsen.
Schlagerpinglan tror: Till final (gränsfall)
Ser man till oddsen så är Circus Mircus inte tippade att gå vidare till final, och om de skulle göra det så är jag inte riktigt säker på vilket bidrag som i så fall skulle få stå åt sidan. Jag kan trots det inte förmå mig att skriva något annat än att Georgien finns med i finalen i år så det får bli ett senare problem.

Wiwibloggs spekulerade om att gruppen Young Georgian Lolitaz (2016) är de som står bakom Circus Mircus men om det stämmer eller ej återstår att se. Passande nog så är det just “Midnight Gold”-vibbarna jag får av bidraget som gör att jag tror på en finalplats för Georgien i år. Nu menar jag inte att bidragen är snarlika utan det är mest känslan av ett bidrag som omgärdas av frågetecken inför tävlingen men sedan övertygar så starkt under semifinalskvällen att det blir en oväntad finalplats. Jag skulle inte bli förvånad om något liknande händer i år.

Fler ESC 2022-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Inför ESC 2022: Georgien – “Lock Me In” – Circus Mircus”

 1. Adri

  Hoppas du får rätt. Denna låten har jag utanför final (plats 13 tror jag i semin). Men det handlar mest om en löjligt stark semi 2 🙂 I semi 1 hade den troligtvis varit en finalist för mig.

  Men trots att den inte finns med i min drömfinal så är Georgien en av de länder jag hoppas får finalplats. Både för att shut people up som hatar loss på denna låt, men också för att det ska löna sig med risker 🙂 i alla fall ibland

  Som du säger består låten av många delar. Min personliga favoritdel är ”Take me to…”-bryggan. Refrängen är bra första gången, men blir lite uttjatad mot slutet!

  Keep it up, Georgien! Gå er egen väg! 🙂

  Tror? Utslagen.
  Tycker? Utslagen (men blir ändå glad för eventuell finalplats).

  02. Island – Systur – ”Með Hækkandi Sól”
  04. Serbien – Konstrakta – ”In corpore sano”
  06. Polen – Ochmann – ”River”
  09. Armenien – Rosa Linn – ”Snap”
  11. Cypern – Andromache – ”Ela”
  14. Danmark – Reddi – ”The Show”
  16. Kroatien – Mia Dimsic – ”Guilty pleasure”
  18. Nordmakedonien – Andrea – ”Circles”
  20. Malta – Emma Muscat – ”I am what I am”
  21. Estland – Stefan – ”Hope”
  25. Georgien – Circus Mircus – ”Lock me in”
  26. Slovenien – LPS – ”Disko”
  27. Ukraina – KALUSH – ”Stefania”
  30. Grekland – Amanda Tenfjord – ”Die Together”
  32. Finland – The Rasmus – ”Jezebel”
  34. Moldavien – Zdob si zdub – ”Trenuletul”
  35. San Marino – Achille Lauro – ”Stripper”
  37. Israel – Michael Ben Davd – “I.M”
  40. Bulgarien – IMP – ”Intention”

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Då har vi samma favoritdel. 😀

 3. HW

  Det här var en oväntad favorit för min del 🙂 När det blev klart att Circus Mircus skulle representera Georgien så tänkte jag inte mycket på det, men sen låten släppts har den växt och växt och den är nu i min topp-3 i år.
  Det har varit en diskussion om vers vs refräng i denna låt, jag gillar båda men refrängen är nog vassast enligt mig, blir verkligen glad av den. Håller med om att det är kul att Georgien nästan alltid går sin egen väg och hoppas att det lönar sig i år. Jag kommer ofta på mig själv att gå runt och sjunga på den här när jag sitter och gör något helt annat. Ett riktigt glädjepiller helt enkelt 🙂

  Betyg: 9/10
  Tycker: Final
  Tror: Utslagen (blir väldigt glad om jag har fel här)

 4. Denis

  Påminner mig lite om låtar från 90- talet, galet, glatt och underhållande. Blir automatiskt extra poäng för att referera inför paneler:)
  Där slutar det dock. Tycker låten annars är för tjatig och lång och kommer aldrig igång. Sitter och väntar på att något ska ske..
  Men ändå vill jag inte Georgien ska ändra sin strategi, någonsin. Vi behöver deras egenskaper av att skicka vad som helst utan tanke på resultat. Never change!
  Får dock inte högre än 4/10 här

 5. Pato

  GEORGIEN – Circus Mircus – “Lock Me In” #Eurovision 2022

  Det är deras roligaste komikband där frontmannen ser ut att vara en turkisk skäggig Henrik Dorsin som leker fram nån digital tolkning på MGMT korsat med The Muppet Show. Det blir som om Teletubbies skulle göra en porrfilm. Bandet känns som en sekt, nån slags cirkus sekt. Det sjuka är att det är inga större fel på låten. Det är en rätt seriös indierock ansats. Dom förtjänar en trea på ansträngning, den går nog vidare. Oväntat och bra. Skulle kunna vara årets The Roop. Den kommer nog gå vidare.

  3/5

 6. Engsla

  Det här är inte en låt som jag gillar att lyssna på, men utifrån vad gruppen hittills har visat upp så ser jag fram emot att få se liveversionen på ESC-scenen, tror att det kan bli riktigt intressant. Gillar att gruppen verkar ha lite knas för sig, samt att låten är relativt kort. Kan bli bra 🙂

 7. Micke

  Jag avstår helt att bedöma den här till jag sett den live i maj. Just nu är den allt från (8/10) Lock me up, lock me down…….till (1/10) Take me to the space craft, take me to dance club….(det mest uttjatade sen begreppet uttjatat uppfanns)

  BETYG (?/10) ??????????
  ——————————

  Georgiens bästa ESC-bidrag:

  1. “Sul tsin iare”, Oto Nemsadze (2019)
  2. “Midnight Gold”, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz (2016)
  3. “Take me as I am”, Tornike Kipiani (2020)

  Georgiens sämsta ESC-bidrag: “I´m a joker”, Anri Dzjochadze (2012)

  Georgiens verkliga vinnare 2022: Internval

 8. Mikaela

  Jag uppskattar att den är spretigt oförutsägbar och rör sig i Beatles-land. Däremot tröttnade jag ganska snabbt på den. Den toppar den stora massan av 6/10-bidrag, och är nr 6 av 40 för mig.

  Även jag passar på att lyfta Midnight Gold, ett av mina favoritbidrag i ESC någonsin.

 9. Zacke

  Ett extremt svårbedömt bidrag ja. Först det positiva. Jag tycker de är en väldigt kul och häftig komposition, den känns närmast psykedelisk på sina ställen. Däremot är låten väldigt tjatig. Jag tröttnar väldigt snabbt. Så hade den haft större variation, främst i versen/bryggan, hade detta kunnat bli riktigt bra.

  Betyg 5//10

  3: Grekland 9//10
  5: Danmark 9//10
  7: Finland 9//10
  9: Armenien 8//10
  12: Island 7//10
  13: Ukraina 7/10
  14: Serbien 7//10
  15: Estland 7//10
  17: Moldavien 6//10
  20: Polen. 6//10
  23: Georgien 5//10
  24: Cypern 5//10
  25: Kroatien 4//10
  29: Slovenien 3//10
  32: Bulgarien 3//10
  33: Nordmakedonien 2//10
  36: San Marino 1//10
  39: Malta 0//10
  40: Israel 0//10

  ———————-

  Topp 3:

  1: ”For you” (2018)
  2: ”Visionary Dream” (2007)
  3: ”Sul tsin iare” (2019)

 10. Micke

  Ledsen Pinglan och Adri. Verkar som ni är ensamma om att sätta versen före refrängen 🙂 Jag skojar lite med er bara vilket ni säkert greppar 🙂 Men helt seriöst. Hade de matchat refrängen med något bättre hade detta kommit högt för mig

 11. Johanna

  Är ju känt sedan länge att Nika Kocharov är med i detta band. Känns som att det är mer eller mindre helt bekräftat då jag hör hans röst i låten samt hört det från flera relativt säkra källor. Med det sagt så är detta även för mig gränsfall till final men då jag bara har 7 låtar i semi 2 jag tycker ska gå till final så finns det ju tre platser kvar och denna brukar hamna där när jag rankar låtarna. Jag gillar refrängen men verserna lämnar mer att önska känner jag.

  Det är nog gränsfall att den här klarar sig till final men då det bara finns 5 säkra finalister (i mina öron) i denna semin så tror jag ändå att den hamnar i final vilket är viktigt då rätt många andra östländer riskerar att åka ut i semin i år. Och jag älskar att Georgien alltid går sin egen väg i den här tävlingen!

 12. Micke

  Måste givetvis haka på den hyllningskören för Georgien som nu påbörjats av Denis o Johanna. Så tacksam för att det fortfarande finns länder som kör sin egen kör o inte säljer sin själ för att göra vad som helst för att uppnå resultat. HEDERS GEORGIEN

 13. oe

  Håller med om att det är kul med länder som vågar sticka ut. Årets knasigaste låt, förmodligen även årets glädjepiller. Inte superbra, och lite tjatig på sina ställen. Men kul! Jag håller med Micke om att refrängen är låtens bästa del. 6/10.

  Kroatien 8/10
  Armenien 8/10
  Island 7/10
  Polen 7/10
  Danmark 6/10
  Georgien 6/10
  Estland 6/10
  Cypern 6/10
  Slovenien 5/10
  Malta 5/10
  Grekland 5/10
  Finland 5/10
  Serbien 5/10
  Ukraina 4/10
  Israel 3/10
  Moldavien 3/10
  Nordmakedonien 2/10
  Bulgarien 2/10
  San Marino 2/10

 14. Micke

  @Zacke, jag fick just syn på en grej här. Jag har alltid trott att jag och Pinglan i stort varit ensam om vissa bidrag, typ Moldavien 2012 och en del andra. Ett av dessa trodde jag var Georgien 2018 men nu ser jag hur du rankar den. Den såg jag inte komma 🙂

 15. Mikaela

  Kul att många tror att den går vidare. Jag tror tyvärr att den är totalt chanslös

 16. Lukas (ESC-Panelen)

  VAD JAG TYCKER:
  Det är aldrig kul att ha höga förväntningar på en artist och sen få se dessa förväntningar krossas. Men det är tyvärr det som hänt Georgien i år. Circus Mircus var en akt jag blev direkt nyfiken på när de annonserades, framför allt då de gjort mycket galna och excentriska låtar. Och så blir “Lock Me In” som den där låten där man tvunget tonar ner de attribut som gjorde bandet intressant. Vips blir det till en låt som är å ena sidan för konstig och krävande för att man ska kunna ta till sig den, men å andra sidan inte tillräckligt konstig och krävande för att man ska fascineras utav den. Dessutom stör jag mig också en del på de onödiga utropen av bandets namn i låten. Alldeles för mycket skrivet på näsan! Jag hade verkligen önskat att de hade vågat löpa linan ut med sin galenskap, ungefär som de gör med låten “The Ode to the Bishkek Stone”. Nu blir denna låt blott en kompromiss och sånt är svårt att belöna.

  Betyg (0-5): 1,5

  VAD JAG TROR:
  Georgien är ytterligare ett land som trampar vatten i bottenskiktet och jag kan inte se framför mig hur det skulle ändras nu. Och det är så himla synd, för om man som sagt hade låtit experimentlustan ta över helt och hållet hade man definitivt klättrat upp betydligt fler pinnhål, är min fasta övertygelse.

  Final? Nej.

 17. Zacke

  @Micke, En av mina absoluta favoriter det året, kul du också diggar den. I min bok den mest oförtjänta sistaplatsen i en semifinal.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se