ESC 2022 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2022 där tio länder kommer att ta sig vidare till finalen den 14:e maj.

Traditionsenligt så följer här min gissning av resultatet där jag som vanligt reserverar mig för att jag kan ändra mig efter att ha sett själva showen:

Ett av länderna som Schlagerpinglan tror på inför Semifinal 1

Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – Norge

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2022 – Semi 1: (i startordning)
Albanien Albanien:Sekret“, Ronela Hajati
Lettland Lettland:Eat Your Salad“, Citi Zēni
Litauen Litauen:Sentimentai“, Monika Liu
Ukraina Ukraina:Stefania“, Kalush Orchestra
Nederländerna Nederländerna:De Diepte“, S10
Moldavien Moldavien:Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
Portugal Portugal:Saudade, Saudade“, MARO
Grekland Grekland:Die Together“, Amanda Georgiadi Tenfjord
Norge Norge:Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
Armenien Armenien:Snap“, Rosa Linn
Övriga bidrag: (i startordning)
Schweiz Schweiz:Boys Do Cry“, Marius Bear
Slovenien Slovenien:Disko“, LPS
Bulgarien Bulgarien:Intention“, Intelligent Music Project
Kroatien Kroatien:Guilty Pleasure“, Mia Dimšić
Danmark Danmark:The Show“, REDDI
Österrike Österrike:Halo“, LUM!X feat. Pia Maria
Island Island:Með Hækkandi Sól“, Systur

Schlagerpinglan: Först och främst så tror jag att fyra länder är så gott som klara för final (Ukraina, Grekland, Norge och Nederländerna) medan fyra länder tyvärr skulle kunna räknas bort direkt (Bulgarien, Slovenien, Danmark och Island).

Sedan tror jag även på ytterligare fyra länder som möjliga finalister (Moldavien, Lettland, Armenien och Portugal) medan ett land eventuellt skulle kunna missa finalen (Kroatien).

Då återstår två finalplatser och fyra länder (Albanien, Schweiz, Litauen och Österrike).

Så här långt så håller jag fast vid samma gissningar som jag gjorde före repen då jag presenterade min genomgång av de 40 tävlingsbidragen. Då gissade jag att Albanien och Schweiz skulle ta finalplatserna medan Österrike och Litauen skulle åka ut. Efter mycket velande så väljer jag dock att tro på Litauen som finalist och måste då välja bort någon och då blir det Schweiz.

Där har ni min semifinalstippning. 😀 Det blir intressant att se om jag får flest rätt på min ursprungliga tippning (innan repen) eller den justerade (som kanske är för överanalyserad). Oavsett så hoppas jag att det blir min personliga topplista som jag kan kryssa av flest rätt på, även om det inte känns som alltför realistiskt. Allt kan dock fortfarande hända. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


31 kommentarer till “Eurovision 2022: Vilka tio länder går vidare till finalen?”

 1. Mikaela

  Följande känns för mig som givna finalister:
  Norge
  Ukraina
  Grekland
  Nederländerna
  Portugal
  Armenien
  Albanien

  De sista tre är svårare att tippa. Tror ändå på:

  Litauen. Det sticker ut tillräckligt och är trallvänligt, samtidigt som det har en kvalitet som attraherar juryn.
  Lettland. Mest för att jag hört att de har en bra show.
  Moldavien. Väldigt osäker då det kan anses för stökigt, men måste säga någon. Tror deras tendens att skicka “tokiga” bidrag uppskattas.

  Så ja, vi är överens där Pinglan!

 2. Mikaela

  Jag tror inte Island är lika totalt borträknade däremot. Men det kan vara min egen preferens som förblindar 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag kan mycket väl se att juryn ger höga poäng till Island och helt omöjligt är det ju inte att det även finns många tittare som gillar bidraget, så allt kan hända. Något land tror jag garanterat att jag gissat fel på, ska bli riktigt spännande att se vilka. 😀

 4. Nathalie

  Dessa tio tror jag går vidare ikväll:
  Ukraina
  Grekland
  Norge
  Nederländerna
  Österrike
  Armenien
  Albanien
  Litauen
  Portugal
  Moldavien

  Dessa tio hoppas jag går vidare ikväll:
  Albanien
  Litauen
  Lettland
  Ukraina
  Österrike
  Moldavien
  Norge
  Island
  Grekland- jag kommer dock inte bli särskilt besviken om dem skulle missa final- vilket dem naturligtvis inte kommer att göra.
  Bulgarien- jag har varit hård mot dem länge nu, men jag tar faktiskt hellre dem som finalist framför Nederländerna, Portugal och Armenien.

 5. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Håller helt med om Bulgarien och håller tummarna för att du får rätt vad gäller Österrike. 😀

 6. Mr A

  Vidare

  Albanien
  Litauen
  Ukraina
  Holland
  Moldavien
  Grekland
  Norge
  Schweiz
  Slovenien
  Österrike

  Lite önsketänkande här kanske iofs.

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Även önsketänkande slår in ibland. 😀 Jag var länge i valet och kvalet om jag skulle våga tro på Österrike eller ej… förhoppningsvis är det jag som har fel. 😀

 8. Adri

  Byt ut Litauen mot Island – så tror vi samma Pinglan 🙂

  Vad jag vill däremot – det är en annan story

 9. Mr A

  @pinglan Ja, man kan ju hoppas, nu tror jag ju Armenien går vidare iofs.

 10. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… Litauen var en sista-minuten-velning, som jag dock håller fast vid (någon gång måste man ju ge sig), Island kan mycket väl ta platsen i stället… eller någon annan… 🙂

 11. Mats

  Jag tippar att följande tio går till final:

  Ukraina
  Norge
  Nederländerna
  Grekland
  Portugal
  Albanien
  Moldavien
  Litauen
  Armenien
  Österrike

  Jag tror att Österrike överraskar och tar sig till final. Däremot tror jag tyvärr inte Island räcker till men jag håller tummarna för att jag har fel i det fallet.

 12. Micke

  Adri… Det är den storyn som är intressant. Den du tycker. Mitt intresse är vad ni känner inombords. Det andra är för mig lika ointressant som MF och ASC. Fattar inte detta. Vill ju känna av det ni känner. My oh my 🙂

 13. Micke

  Jag ska lämna er ifred med ert tippande. Tänkte bara fråga en sak. Jag har varit här i mer än 10 år. Har jag fått nån jädra hjärnkollaps eller nåt eller har det varit så här hela tiden med tippande som numero uno?

  Jag är helt seriös nu. Är inte ute efter att gnälla. Jag går in här på semifinal 1…dagen och tänkte lolla upp nu vad folk har för favvisar timmarna innan semin. Finns inget sånt utan bara odds och tippning. Alltså seriöst. Har det varit så även tidigare? Kanske ni som kör på som vanligt och jag bara snurrat till det.

  Oavsett vilket. Ni får ha det så bra med odds och all tippande här. Ha kul 🙂

 14. Mikaela

  @Micke Det finns ett separat inlägg om personliga favoriter. 🙂

  Jag tycker det är jättekul att tippa och läsa andras tippningar. Och svårt – man ska försöka lista ut vad majoriteten kommer att tycka om specifika låtar, utan att låta sin egen åsikt färga för mycket.

 15. Adri

  Micke: Denna blogg är stor nog för både vad man vill, och vad man tror 🙂 Och så har det varit tidigare år också.

  Det är olika inlägg.

 16. Micke

  @Mikaela, då ska du bara fortsätta att tippa o ha kul Mikaela och strunta i knäppskallen Micke 🙂

  Jag fungerar dock inte så. Jag vill veta vad du Mikaela gillar låtarna. Det är dig jag pratar med här. Jag har inget intresse av vad Trump eller Putin tycker. Människor jag inte bryr mig ett skit om. Lite hårddraget kanske men du greppar nog vad jag menar 🙂

  Som jag sa Mikaela. Ha bara kul. Ha det gott 🙂

 17. Micke

  @Adri, yepp men fokus ligger inte i mitt intresse nu så det får vara 🙂

  Tippa på du 🙂

 18. Johanna

  Jag fattar inte Litauen. Kan mycket väl ha väldigt fel men tror inte den tar sig till final. Sedan hoppas jag intensivt att Lettland floppar med även om det inte verkar troligt

  Jag tippar just nu:

  Lettland
  Albanien (lång ifrån säker den med)
  Moldavien
  Portugal
  Nederländerna
  Grekland
  Norge
  Armenien
  Österrike
  Ukraina

  Sista platsen till Schweiz eller Österrike men just nu tippar jag Österrike (men vill helst ha med båda)

 19. Mr A

  Det känns väl ändå rätt uttömt nu med inför diskussioner? Nu är det eftersnacket som känns intressant.

 20. Pato

  PATO TIPPAR

  VIDARE:
  – Albanien
  – Armenien
  – Lettland
  – Österrike
  – Moldavien
  – Ukraina
  – Portugal
  – Grekland
  – Norge
  – Nederländerna

  UTSLAGNA:
  – Danmark
  – Island
  – Litauen
  – Schweiz
  – Bulgarien
  – Slovenien
  – Kroatien

 21. Schlagerpinglan

  @Micke, Som några skrev innan så är det både favoriter och tippande som gäller ( https://www.schlagerpinglan.se/blog/2022/05/09/eurovision-2022-schlagerpinglans-semifinal-1-favoriter/ ) Bara att välja det man vill, eller båda. 😀

 22. oe

  Det lutar alltså åt att både Schweiz och Kroatien åker ut, min tvåa och trea efter Nederländerna. Vore ju fruktansvärt tråkigt 🙁

 23. oe

  Och om Lettland är ett av bidragen som petar ut dem är det ju dubbelt så illa…

 24. Schlagerpinglan

  @oe, Att man inte får med alla sina favoriter hör ju nästan till men det blir ju rejält tråkigt om man blir av med flera med en gång. Förhoppningsvis får du i alla fall vidare även Schweiz (då det bidraget även finns med bland mina tio). 😉

 25. oe

  @Pinglan, så är det ju såklart, men att tappa de två som klättrat in på min totala topp 5 de senaste dagarna redan idag vore trist. Nåja, det viktigaste är förstås att Nederländerna tar sig vidare. Men det ska man väl inte behöva oroa sig för…?

 26. Schlagerpinglan

  @oe, Jag tror ju inte det i alla fall… men helt säker kan man naturligtvis inte vara. 😀

 27. Ed

  Tror på följande länder, men skulle gärna personligen se ett annat resultat:

  Albanien
  Litauen
  Schweiz
  Ukraina
  Nederländerna
  Moldavien
  Portugal
  Grekland
  Norge
  Armenien

 28. Johanna

  Jag har börjat förlika mig med att Schweiz åker ut och jag är lite ledsen arr jag troligen förlorar 3 st från mintopp 10 ikväll för det har bannemig aldrig hänt innan….

 29. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag har Österrike, Bulgarien och Litauen i min topp-fem så jag känner ungefär detsamma… kan bli ett rejält nedslående resultat, men ingen idé att ta ut något i förskott. Spännande lär det bli i alla fall. 😀

 30. Artemisia

  Dessa tror jag går vidare ikväll:

  – Albanien
  – Armenien
  – Grekland
  – Litauen
  – Moldavien
  – Nederländerna
  – Norge
  – Portugal
  – Ukraina
  – Österrike

  Men dessa hoppas jag går vidare:

  – Albanien
  – Armenien
  – Grekland
  – Island
  – Litauen
  – Moldavien
  – Nederländerna
  – Norge
  – Ukraina
  – Österrike

 31. Mattias

  1. Ukraine 316p (180+136)
  2. Greece 303p (125+178)
  3. Norway 251p (153+98)
  4. The Netherlands 206p (83+123)
  5. Armenia 182p (104+78)
  6. Albania 147p (95+52)
  7. Portugal 136p (61+75)
  8. Moldova 135p (67+68)
  9. Lithuania 109p (39+70)
  10. Iceland 89p (38+51)
  11. Austria 70p (60+10)
  12. Latvia 57p (33+24)
  13. Croatia 51p (21+30)
  14. Slovenia 47p (15+32)
  15. Denmark 40p (19+21)
  16. Switzerland 34p (4+30)
  17. Bulgaria 31p (5+26)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se