ESC 2022 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 10:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2022. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 14:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så har sammanställningen här nedan kompletterats med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden (samt de finalklara bidragen från Italien och Frankrike). Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.

Vid den efterföljande presskonferensen kommer det att lottas fram i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, resultatet nedan uppdateras efterhand:

Snabbreprisen av de tio nya finalisterna

The 10 Qualifiers Recap – First Semi-Final – Eurovision 2022 – Turin

De tio länder som gick till finalen av ESC 2022 från semifinal 1 (+var de startar i finalen):
Schweiz Schweiz: Boys Do Cry“, Marius Bear (första halvan av finalen)
Armenien Armenien: Snap“, Rosa Linn (första halvan av finalen)
Island Island: Með Hækkandi Sól“, Systur (andra halvan av finalen)
Litauen Litauen: Sentimentai“, Monika Liu (andra halvan av finalen)
Portugal Portugal: Saudade, Saudade“, MARO (första halvan av finalen)
Norge Norge: Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer (första halvan av finalen)
Grekland Grekland: Die Together“, Amanda Georgiadi Tenfjord (andra halvan av finalen)
Ukraina Ukraina: Stefania“, Kalush Orchestra (första halvan av finalen)
Moldavien Moldavien: Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov (andra halvan av finalen)
Nederländerna Nederländerna: De Diepte“, S10 (första halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av Eurovision 2022:
Albanien Albanien: Sekret“, Ronela Hajati
Lettland Lettland: Eat Your Salad“, Citi Zēni
Slovenien Slovenien: Disko“, LPS
Bulgarien Bulgarien: Intention“, Intelligent Music Project
Kroatien Kroatien: Guilty Pleasure“, Mia Dimšić
Danmark Danmark: The Show“, REDDI
Österrike Österrike: Halo“, LUM!X feat. Pia Maria

Två av de på förhand finalklara bidragen:
Frankrike Fulenn“, Alvan & Ahez (Frankrikes bidrag)
Italien Brividi“, Mahmood & Blanco (Italiens bidrag)

Övriga video-klipp med anknytning till den första semifinalen:
♥ “Opening Act: THE SOUND OF BEAUTY – First Semi-Final
♥ “Recap – First Semi-Final
♥ “THE DANCE OF BEAUTY: Dardust, Benny Benassi, and Sophie & The Giants
♥ “Diodato – Fai Rumore – First Semi-Final Interval
♥ “Eurovision Song Contest 2022 – First Semi-Final – Live Show
♥ “Qualifiers Announcement – First Semi-Final
♥ “Eurovision Song Contest 2022 – First Semi-Final Qualifiers – Press Conference
♥ “The 10 Qualifiers Recap – First Semi-Final
♥ “Maléna, Junior Eurovision 2021 Winner – First Semi-Final Interval

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


54 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2022: Semifinal 1”

 1. Johanna

  Då jag fick med 9 av mina favoriter och 8 av dr jag trodde är jag väldigt nöjd med kvällen. Mest nöjd över att Idland och Schweiz som jag har i topp 10 och trodde skulle åka ut faktiskt kom med! Var egentligen bara Litauen jag inte riktigt trodde på som tog sig vidare.

 2. Adri

  Okej, jag SKA vara positiv. Men jag måste få klaga liiiiiiite. Så ge mig bara ett stycke på mig att klaga:

  Hur i hel***e kunde Schweiz gå vidare???? Jag klarar ju inte av Moldavien heller. Men… I kinda see the appeal. Men Schweiz? Nej alltså. Det är skandalöst. Ryser av obehag.

  Okej. Klag över.

  Kul att Island gick vidare! Jag har trott på dem hela tiden. Stolt över min magkänsla 😉

  Annars. 4 av min topp 5 vidare. Jag är överlag inte ledsen 🙂 Kunde gått mer min väg; men också betydligt mindre. Så jag tar vad jag får. Förutom Schweiz. Den tar jag inte i med tång ens.

  Okej. Då ska jag försöka tippa hur de utslagna placerade sig:

  11. Österrike
  12. Lettland
  13. Slovenien
  14. Albanien
  15. Bulgarien
  16. Kroatien
  17. Danmark

 3. Nathalie

  Jag är inte glad. Vad är det för jävla idioter som röstar på Schweiz???

  Glad över Litauen och Island, men mycket besviken överlag.

  Nu på behöver jag en rök! Tack och go’natt!

 4. Schlagerpinglan

  Jag försöker koncentrera mig på att jag faktiskt är glad över att Norge, Moldavien, Schweiz, Litauen, Armenien, Portugal och Nederländerna gick vidare. Med så många goda nyheter (och endast två stora besvikelser: Österrike och Bulgarien) så borde jag ju vara nöjd… men tydligen fungerar det inte så. Nåja, jag studsar nog tillbaka ganska snabbt. 😀

 5. Adri

  Okej så kan man också reagera antar jag…

 6. Micke

  Min ranking efter kvällen:

  1. Nederländerna
  2. Armenien
  3. Moldavien.
  4. Portugal
  5. Island
  6. Ukraina
  7. Schweiz
  8. Bulgarien
  9. Grekland
  10. Litauen
  ———————-
  11. Österrike
  12. Danmark
  13. Kroatien
  14. Albanien
  15. Norge
  16. Slovenien
  17. Lettland

  Helt otroligt. Fick in 9 av 10. Synd att Norge hindrade fullträffen 🙂

 7. Johanna

  Alltså hade jag fått rösta hade jag röstat på Schweiz och det är ju en fantastisk låt som jag nu får chansen att rösta på på lördag! Gillar att Lettland åkte ut med så jag aldrig mer behöver höra den frivilligt igen.

 8. Engsla

  Pinglan, innan NL ropades upp så kände jag att jag nog hade blivit oerhört besviken på kvällen om de inte gått vidare, trots att mina två andra favoriter Island och Portugal redan var klara. Det är underligt hur investerad man kan bli i en sådan här tävling 🙂

 9. Mr A

  Jag fick med de flesta, synd med Slovenien och Österrike men blev ju som väntat. Österrike var lite väl mycket falsksång. Slovenien var väl rätt väntat med.

 10. Schlagerpinglan

  @Engsla, Jepp, det är väl bara att acceptera att man är lite besviken ett tag (det är ju trots allt min ESC-etta och ESC-fyra som åkte ut) för att senare kunna glädja sig riktigt åt de som trots allt gick vidare. Roligt i alla fall att det blev så pass spännande. 😀

 11. Mikaela

  @Pinglan Jag känner tvärtom! Så glad över Island att inte ens Schweiz rubbar mig. Men det är nog värre när ens storfavoriter åker ut, än när – enligt mig – floskel-kastande fjolårsmeritsåkare silar sig igenom 😉

 12. Artemisia

  Enda förklaringen varför Schweiz kom med är nog att de var juryns etta, samtidigt som juryn körde ner Albanien och Österrike i botten eftersom de 2 länderna kunde tänkas få mera folkliga röster än Schweiz. Ett knep från juryn att få sin favorit Schweiz med. Det är vad jag tror! Men roligt att både Island och Norge kom med! Danmarks flopp var väntat. Synd att inte Österrike och Albanien gick vidare. Jag skulle velat byta ut Schweiz och Portugal mot Österrike och Albanien! Men framför allt var det bra att inte den hemska salladssången från Lettland gick vidare! Jag var rädd att den skulle knipa Litauens plats. En plats som jag tycker att Litauen förtjänade.

 13. Schlagerpinglan

  @Mr A, Mmm.. Varken Slovenien eller Österrike (eller Bulgarien för den delen) var väl speciellt oväntade final-missar… men gillar man något så har man ju trots allt ett litet naivt hopp in i det sista. 😀

 14. Schlagerpinglan

  @Mikaela, 😀 Som sagt, alltid intressant att se hur andra uppfattar bidragen. Inte konstigt att det blir “fel” så ofta. 😉

 15. Mr A

  Vad var anledningen till att man inte fick rösta idag? Har för mig det var nåt om grannlandsröstning?

 16. Artemisia

  Jag såg att Grekland, Island, Litauen och Moldavien har hamnat i det andra startfältet medan de 6 andra länderna hamnat i det första startfältet. Det ökar chansen för att Sverige, Finland och Estland (om de kommer till final) kan komma att hamna i det andra startfältet vilket är bra!

 17. Denis

  Tror Grekland vann semin faktiskt! Den enda av kvällens kvalificerade som hade vinnare vibbar. Jag älskar Nederländerna men var inte riktigt helt såld på framträdandet. Något fattades..
  Annars kan det vara en bra läxa för dom som stirrar sig blinda på odds att inte ta dom på så stort allvar. Dom gav ju trots allt Litauen 44% chans att kvala och Österrike 66%
  Men Grekland altså! Vilken stjärna. Hoppas hon kommer långt

 18. Pato

  Okidoki, då var första delfinalen avklarad…

  Jag kan börja med bidragen som kvalificerade sig till lördagens final. Jag behöver inte kommentera mycket om hur det går i finalen utan mera vad som faktiskt hände just ikväll:

  – SCHWEIZ. Schweiz gick vidare för att folk uppskattade kvalité. Framträdandet var kanske lite stelt men precis som jag skrev i min review så är det här en låt som eurofansen somnar till men som den riktiga publiken går igång på, vilket visade sig hända. Välförtjänt. Vem hade man ändå lagt i finalen istället för denna?

  – ARMENIEN. Jag är ledsen men det här gillade jag inte alls. Hon kan sjunga, det kan hon, men det finns något Linnéa Henriksson-störigt över det här. Låten är gjord hundratusen gånger förut och det här toalett nummer framträdandet var rätt så fult faktiskt, i min bok. Den slank nog bara med, 9:e plats i semifinalen, typ. Harmlöst och habilt men förmodligen min “hämta en till bärs”-låt i finalen.

  – ISLAND. Det här var egentligen en fullt möjlig finalist genom hela säsongen. De här tjejerna fick fördelen ikväll att få sjunga efter Danmarks & Österrikes magplask. Jag är glad att de gick vidare och att de inte valde att göra något allt för aktivistiskt på scenen vilket de hade gjort under repen.

  – LITAUEN. Vilken jävla lättnad att folk ändå valde kvalité och professionalitet framför galenskap. Litauen har gått vidare med så många skräplåtar genom åren och då var den här finalplatsen viktig. Den kvinnan har klass.

  – PORTUGAL. Det här är kvalité och tjejen sjunger jäkligt bra, det var en given finalist. Mycket möjlig topp 10 placering i finalen.

  – NORGE. De norska bananhyenorna är grymt bra i år. Att det här skulle gå vidare var lika självklart som att solen kommer gå upp imorgon bitti. Det är exakt sånt här Sverige borde våga skicka till Eurovision för en gång skull!

  – GREKLAND. Amanda gick vidare redan vid första 20 sekunderna i låten. Grymt, fan vad bra det här var. Det här var helt rätt gjort från början till slut. Naturlig, ren och enkel presentation var exakt vad den här låten behövde.

  – UKRAINA. Helvete, vad bra det här var. Och dom galna fansen ville se Alina Pash här istället? Haha. Alina Pash var det sista vi behövde. Vi behövde något upplyftande, en hit, inte någon överspänd, överladdad gråtfest som bara hade plattat ut hela semifinalen ikväll.

  Kalush är grymt bra. Jag tänkte inte ens en sekund på kriget under de här tre minuterna. Det enda jag i så fall tänkte på var vilken super kvalitativ låt det här är. Tre minuters totalperfektion.

  – MOLDAVIEN. Helt rätt. Det här var grymt. Och så många fans framför allt Wiwibloggs-anhängare har uttryckt sig om hur vilken osannolik finalist det här är. Haha! Det här var en 100% finalist från dag 1. Det här bandet är superkända i alla de här länderna som röstade ikväll. Klockrent. De kommer göra bra ifrån sig i finalen.

  – HOLLAND. Hon är bara en sådan galen babe. Vilken sångröst den här tjejen har. Däremot märks det ändå lite grann att Holland inte vill vinna just i år, igen. Sceniskt var detta kanske lite händelselöst, om jag ska anmärka på något. Men det här kommer göra bra ifrån sig i finalen, ändå. Grymt.

  ——–

  Över till bidragen som eliminerades ikväll:

  ALBANIEN. Låten är en etnisk bänger och Ronela verkar vara en riktigt härlig tjej men framträdandet var en total KAOS; ofokuserat, klumpigt, riktiga taskiga kameravinklar. Hade man återskapat ett liknande framträdande som i Tirana så hade Albanien seglat vidare ikväll men i en sån här låt där presentationen är så pass bärande så måste de här sakerna sitta.

  LETTLAND. Hade det här varit 2014 så hade vi säkert sett detta gå vidare till final, även om ingen hade velat det. Men nu i år när många grejer har förändrats så vill folk se något med mer kvalité och folk som faktiskt anstränger sig. Den här låten blev säkert slaktad av jurygrupperna. Dessutom blev de nog ganska så överkörda av Moldavien och Norge som dök upp senare under sändningen.

  SLOVENIEN. Att skicka ett gäng lokala skolelever direkt från en aula kommer nog inte många fler länder att göra efter den här semifinalen…

  BULGARIEN. Bulgariska gruppen var usla. De försökte vara väldigt råa och tuffa men det blev bara svettigt och pundigt. Nästan sex månaders väntan för att sedan få det här resultatet? Att dessutom sjunga en rocklåt efter en reklampaus och ändå inte gå vidare var ju lite pinsamt…

  KROATIEN. Kroatien hade en jättesöt låt och Mia gjorde detta jättebra. Men tyvärr var framträdandet i Dora (i min mening) mycket sexigare och mer intim. Man fick en kontakt med henne på ett annat sätt vilket gjorde att hon tillslut vann den finalen. Det här rosa Disney framträdandet med dansare som bara såg ut att gå fram o tillbaka funkade inte riktigt. Det blev inte så snyggt utan bara mer distraherande och distanserat. Nu är det dock dags för Dora att steppa upp till nästa år. Hämta gärna artister från Bosnien och de andra jugge-länderna och gör en riktigt stor balkan-festival.

  DANMARK. Kan inte kommentera särskilt mycket för under det här framträdandet hämtade jag både whiskey och baklava. Men jag gissar väl att det här var tre minuters pina och helvete.

  ÖSTERRIKE. Jag har nog varit den enda på den här bloggen som har kritiserat det här. Vi kan lämna sånginsatserna åt sidan. Låten var inte tillräckligt bra för hade den varit det så hade folk ignorerat en halvdan sångröst och ändå valt att rösta vidare en hitlåt. Låten var inte så modernt skarp och het som de själva verkade vilja ha den. Dessutom känns det som att låten dör ut efter nån minut. Det här var inte bra. Alldeles för många feltänk och misstag. Men vadå? På torsdag går Tjeckien vidare istället med samma typ av låt, bara att den är mycket bättre genomförd.

  Sammanfattningsvis var det här en mycket trevlig semifinal med flera personliga favoriter som kvalade sig vidare. Musikaliskt är jag mycket nöjd med utgången. Det blir nog bättre på torsdagen, tycker jag. Programledar-insatser vet jag inte mycket om eftersom mina kommentatorer pratade nonstop.

  OK. Ukraina vann den här delfinalen, haha inte ens en fråga. Vem kom tvåa då? Måste ha varit Norge eller Grekland…

  Jag tippar att Lettland blev 11a och att Slovenien kom sist ikväll.

  Jag kan avsluta med att säga att den riktiga vinnaren ikväll hette… Diodato.

 19. Johanna

  @Mr A sedan de införde 2 semifinaler så har man bara fått rösta i den man deltar i och det är av samma anledning som man delar in länderna i olika grupper inför semifinalsdragningen och det är för att alla som röstar på varandra vanligtvis inte ska vara i samma semi/rösta i samma semi

 20. Andreas

  Tycker att dom låtar som gick vidare var helt okej, kunde ha fått mer i finalen än jag fick men jag kan egentligen inte klaga på Österrikes låt, precis som väntat hade hon väldigt svårt att leverera det live och det var det stora frågetecknet för mig inför tävlingen.

  I övrigt gillade jag Armeniens låt bäst, Rosa Linn med Snap!!

 21. Bernt Månsson

  Kan man få ut jurysiffrorna på något sätt?

 22. Micke

  Ofta är det tyvärr så att minst 80% av låtarna dippar när de väl dyker upp i semifinal/final. Så även i år men det finns även de som lyfte sig bland bidragen. Här är de som lyfte/dippade enligt mig. Då har jag helt gått efter klassen på låten från början. Även om den lyft sig behöver inte det betyda att den är bra. Eller tvärtom.

  Lyfte sig: (I bokstavsordning)

  Island
  Litauen
  Moldavien
  Portugal
  Ukraina

  Dippade: (I bokstavsordning)

  Albanien
  Lettland
  Slovenien

  Inget av de bidrag jag gillade dippade. Skönt. Oavsett allt detta så är Nederländerna och Armenien fortfarande klart bäst i denna semin och båda skötte sig riktigt bra 🙂

 23. Micke

  Mycket positivt efter semin igår men mest positivt av allt………av 15 finalklara bidrag finns det bara med ett enda där robotdansare förpestar tillvaron. Wow 🙂 Grejen är att inte ens den skulle ha varit med om hemlandet inte drabbats av total härdsmälta i hjärnbalken när det gäller röstningssystem. Jädrar att jag saknar “Terra”. Den hade lyft detta än mer .-)

 24. Micke

  Årets mäktigaste 17 sekunder 2.12-2.29 i synnerhet andra halvan. Inget slår detta i år 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=4uGN9efcACw

 25. Johanna

  @Micke helt med dig. Såhär långt är det bara Spanien jag inte gillar alls i finalen.

 26. Anton

  Jag fick vidare 7/10 som jag ville ha i final, så är väl rätt nöjd ändå. Men hade hemskt gärna bytt in Österrike, Danmark och Albanien och kastat ut Schweiz, Litauen och Moldavien. Kommer behöva stänga av ljudet på Tv:n på lördag när Moldaviens låt är på. Så obegripligt stressande, enerverande och töntig på samma gång.

 27. Micke

  @Anton, det är ju Moldavien som sprider glädje i årets ESC 🙂 Upp till var och en givetvis

  @Johanna, ja det är otroligt. Av 15 finalklara så ger jag 4 st betyget (9/10) och 6 st betyget (8/10). Till detta 2 st som är mer än godkända. Kvarstår gör tre bidrag som jag ger (1/10) Italien, Spanien och Norge. Den sistnämnda köper jag ändå för skämtbidrag är viktiga för ESC. Inte min typ av skämtbidrag men skulle den bli tvåa eller trea så skulle jag inte bry mig. Bara den inte vinner 🙂 Italien och Spanien är en annan sak Blir dom topp 20 känns det nästan som en kränkning mot allt vad musik är

 28. Micke

  @Adri, helt riktat till dig. Vi har känt varandra i sju år här tydligen. Väldigt ofta har vi haft totalt olika smak även om det blivit allt mer överens med åren. Det finns dock en grej som skiljer extremt. Jag skulle tro att det nästan är 50-50 i all sorts musik här om vi är överens eller ej. Utan en sort då och det är det vi kan kalla glädjepiller. Kan inte minnas ett enda sånt som vi varit överens om i ESC. Vad är det för fel på dig Adri? 🙂

 29. Johanna

  @Micke jag har 6 låtar i semi 1 i min topp 20 i år och ALLA lyckades ta sig till final. Det är ju helt otroligt. Faktiskt så otroligt att sålänge Sverige går vidare imorhon bryr jag mig inte vilka som följer med då jag redan har mer än nog bra låtar i finalen!

 30. Johanna

  I min topp 10 menar jag givetvis*

 31. Micke

  @Johanna jag har en kul grej med min topp 20. 12 av dessa är finalklara. Endast ett är utslaget. Sju återstår 🙂 Av de sju är jag säker på att Sverige och Polen går vidare. Så som sämst får jag 14 med från min topp 10, vilket skulle betyda att jag får med som sämst 8 av mina 9 favvisar 🙂 Som sämst

  Vet du Johanna jag ställde en fråga till alla här på en annan länk. Jag undrade hur många som precis som jag gillar Schweiz. Verkar ju som det har blivit ett litet “hatobjekt”.

  Jag är definitivt en av de som gillar Schweiz bidrag. Om jag minns rätt så är även Johanna en av dessa 🙂 Eller?

 32. Adri

  Micke: Right back at you! Hur kan bli glad av Moldavien, istället för att springa i ren panik till sina huvudvärkstabletter?

 33. Micke

  @Adri, ta nu inte detta fel bara. Kan du nämna tre glädjepiller i ESC som du gillat skarpt genom åren

 34. Johanna

  @Micke Schweiz är min tvåa i år. Har inte skrikit så högt när någon gått till ginal sedan Cypern gick till final mot alla odds 2015!

 35. Johanna

  Och klart att man blir glad av Moldavien? Den är ju underbar!

 36. Micke

  @johanna Du har bra smak du 🙂

  Vet du vad? Jag skrek nog också mest när Schweiz ropades upp. Inte så mycket för att den är favvis utan mer för all skit den fått 🙂 Jag har inte riktigt bestämt hur jag rankar den men definitivt opp 10 som sämst

 37. Adri

  Micke: Alltså vi är två personer som är kopplade på olika sätt. Du verkar ha betydligt lättare för att bli glad än jag, så jag känner sällan glädje kopplat till musik.

  Men några finns. Detta är bara ett axplock av de jag kommer på. Ingen rank alls eller så:

  Belarus 2004
  Lettland 2000
  Danmark 2001
  Island 2008
  Danmark 2021 + 2022

 38. Adri

  Jag skrek också när Schweiz gick vidare. Jag skrek svordomar. Av ilska.

  Schweiz har varit stadigt nedgående, och varje gång jag ser Marius sjunker den ytterligare.

  Nämen har en artist någonsin haft så lite utstrålning? Att ha ALLT ljus på sig när det är helt svart bakom… och ändå inte lyckats fånga uppmärksamhet. Nämen då är man ju fullständigt underkänd som artist. Hans röst är ok (men inte mer) men som artist är han helt klart årets – troligtvis årtiondets – sämsta 🙂

  Micke, du resonerar konstigt. Du sa samma sak om Bulgarien. Att du tycker folk varit för skitiga mot den. Men då ska jag säga dig att folk har varit jäkligt hårda mot Israel också. Det blir nog en extra tumme att hålla för dem imorgon 😉

 39. Denis

  Tycker folk är lite för hårda mot Moldavien. För mig personligen som är bosnier påminner det mig om alla dom bosniska fester jag brukade gå på som yngre. Men tänker också på att köra fort på bosniska vägar, fönstret öppet och chaufförer som röker när jag hör låten:)
  Får bara positiva känslor av låten. Men förstår om andra tycker det är högt och skränigt. Är man inte van vid det kan det bli rätt mycket..
  Hade en kompis som fick huvudvärk av allt från Juggeland då det var skrikigt, snabbt och alla pratade högt

 40. Micke

  @Adri, skitiga mot Israel….Absolut och jag är nog en av de värsta när det gäller det.

  När jag säger skitiga menar jag givetvis efter vad jag tycker om bidraget. Inte något som alla måste tycka. Hoppas du greppar vad jag menar nu. Tror du och jag borde gå en Adri/Micke kurs så vi greppar bättre vad vi menar 🙂

  Jag är en glad skit Adri. No doubt about that. Därför har jag lätt för glädje i musik. Jag ser mycket skit i mitt jobb och därför har jag lätt för att ta till mig sånt som andra kan kalla “deppiga låtar”. Jag känner sånt inombords och visst jag är kille men jag kan erkänna. Vacker musik kan få mig att grina riktigt ordentligt ibland. Men inte för att det är deppigt utan för att det är vackert. Jag har lätt att greppa musik på båda kanter sas. Det är därför jag ÄLSKAR MUSIK från hårdrock till opera.

  Vet du igår när de sa att de skulle börja med Opera….Puccinis “Nessun dorma”…jädrar vad jag blev förväntansfull. Men det blev ingen Pavarotti utan nån snubbe som stod och slog på “glas”. Besvikelse

  Det bästa igår? Var det att fem av mina sex favvisar är i final? Den sjätte Sverige är snart där. Nja möjligen men det fanns utmaning och det var glädjen över att slippa det värsta av allt i ESC…Green Room

 41. Micke

  @Denis. Jag älskar Moldavien. Som jag sagt. Största glädjepillret i årets ESC 🙂

 42. Adri

  Pato: Nja. Jag tror inte gemene man uppskattar Schweiz ens nu. Jag är 99% säker på att deras finalplats är en juryförtjänst.

  Jag är positiv till juryn. Den behövs. Men ibland vill man ju bara störta den 🙂 Schweiz till final… ska man skratta eller gråta? Båda delar? Ingetdera? Bara acceptera att människor helt enkelt inte har nån smak?

  Får väl göra det sistnämnda.

  Men jag kan säga redan nu att finalen har sin botten 3 (för mig) klar: Spanien, Moldavien och sist… Schweiz.

  För Moldavien och Schweiz (och Bulgarien, men de åkte ju också ut) är sämre än alla 18 låtar som tävlar imorgon!

  Visst jag blir inte skitglad om San Marino och/eller Israel tar sig dit, men de har verkligen mer stöd från mig än vad Schweiz bölande och Moldaviens barnkalas har 🙂

 43. Micke

  @Pato (och alla andra) Det finns några bidrag i år som är väldigt svårt att få slutligt grepp på. Storbritannien, Serbien, Georgien för att bara nämna några.

  Det finns dock ett som är svårare än alla andra. Why? För att den största delen i låten placerar den lätt topp 5 för mig medan den andra delen är någonstans 35-40 i ranking. Pratar givetvis om Ukraina. Alltså när de startar upp låten “Stephania mamo mamo de ma mi ma” Eller vad tusan de sjunger….Jag blir helt såld. Så jävla mäktigt. Tills det då kommer en jädra pajas med rap som stryper och torterar låten.

  Hur i hel……har de tänkt? Från genial till putin-lik idioti

  De hade ändå fått till det lite bättre här där det inte såg ut som massa nödiga nördar sprang runt och letade efter toa. Så som det sett ut tidigare.

  Varje gång jag hör detta Stephania…………….. så nynnar jag på det i timmar efter. Underbar flöjt

 44. Engsla

  Micke, du ville ha kommentarer på Schweiz. Jag tycker om melodin, gillar det där släpiga som vissa här förknippar med julmusik (som jag älskar 🙂 ), däremot gillar jag inte sättet han sjunger på. Och liveframträdandet var direkt anskrämligt i mina ögon, med kladdiga kolaremmar som fastnade i ansiktet på honom och ljusspelet som mest var malplacerat. Det var kort sagt fult. Andra tyckte säkert att framträdandet var väldigt gripande, men i mitt tycke är styrkan hos bidraget mest bara att det är en småtrevlig melodi när man lyssnar på den 🙂

 45. Johanna

  @Engsla Har aldrig varit så långt ifrån dig i bad jag tycker som nu känner jag! Marius Bear är en av de bästa sångarna i år(ihop med Polen, Belgienoch Uk) och hans scenshow var otrolit känslosam tyckte jag. Han sjöng bättre än på repen och han blev belönad för det. Och jag blev belönad genom att nu kunna rösta på honom på lördag:-)

 46. Adri

  Engsla: Jag är med dig. Framträdandet var över alla gränser i uselhet. Och som sagt, Marius ska inte vara artist. Man kan inte vara artist, liveartist i alla fall, och ha så lite utstrålning.

  Det är så man tänker ”Är det där Marius Bear? Eller är det en vägg?”

  Och sen först när låten är slut så inser man… ajdå, det var visst artisten.

 47. Micke

  @Engsla, jag ska erkänna att jag inte har hundra koll på liveframträdandet då grannen ringde på dörren mitt under låten. Får nog ta mig en liten titt senare 🙂

  Jag tycker det är en mysig låt och jag älskar att man tar musik från ett äldre årtionde före vår tid, vi här på bloggen. Däremot är jag inte med dig om rösten. Jag har varit orolig för den live men jag tyckte han satte det.

  Hur nöjd är du med gårdagskvällen i stort då?

 48. Krille

  Schweiz
  Lite av en överraskning att de gick vidare men sångaren har en stark röst och nummret är för lite men stillrent. Detta tro jag gjorde att de med nöd och näppe gick till finalen
  Tippad placeringi semin: 10

  Armenien
  Intressant scennummer och en söt låt.
  Tippad placering i semin: 7

  Island
  Gick gillade scennummret starkt och jag gillar systrarna, tyckte de hade bra kemi på scenen. Detta tror jag gjorde så att juryn röstade de vidare. Låten i sig skulle nog vara för svag att ta sig vidare.
  Tippad placering i semin: 9

  Litauen
  Jag gillar henne och jag gillar nummret. Plus att de sjunger på sitt modersmål. Jag tror likt Island är låten i sig för svag för att ta sig vidare men artisten och främträdandet lyfte verkligen låten.
  Tippad placering i semin: 8

  Portugal
  Scenografin för mig var lite kostig. Nästan som att tjejerna var på något möte eller någonting. Fast jag tycker det är en vacker låt och en självklar finalist.
  Tippad placering i semin: 6

  Norge
  Låten är unik och scenografin jättrebra. Klar finalist långt innan repen.
  Tippad placering i semin: 3

  Grekland
  Detta var nog en av mina favoriter ikväll. Fin scenografi, fint framträdande, okej röst. Hade det inte varit för konflikten så hade nog Grekland vunnit semifinalen. Tror definitvt att juryn och tittarna Amanda högt.
  Tippad placering i semin: 2

  Ukraina
  Jag vet att politik inte ska påverka resultatet men det svårt för både juryn, tittarna och mig att inte sympatisera med dem när man vet att efter tävlingen kommer de vara i fronten och kriga mot ryssarna. Även om det inte skulle pågått en konflikt skulle nog ändå låten och bandet gå till final utan problem för det är en okej låt. Däremot skulle de nog inte vunnit semi-finalen och möjligtvis vinna eurovision utan jag skulle nog tippa på Top 10-15 då.
  Tippad placering i semin: 1

  Moldavien
  Märks att bandet har ställt upp förut. Sångaren verkar ha jättekul på scenen och nummret är kul. Ganska förutsägbar finalist. Synd att de inte fick med tåget på scenen dock.
  Tippad placering i semin: 5

  Nederländerna
  Likt Schweiz tyckte jag att blev för lite. Men sången i sig är tillräckligt stark för att ta sig vidare.
  Tippad placering i semin: 4

  Lettland
  Jag är lite smått förvånad att de inte tog sig till final. Ett roligt nummer som kammade nog hem många tittarröster. Juryn däremot uppskattade nog inte de och det ledde till en utebliven finalplats.
  Tippad placering i semin: 11

  Österrike
  Låten i sig skulle nog inte haft några större bekymmer att ta sig vidare och Lumix var duktig. Däremot så hade Pia Maria ingen vidare sångröst och detta sänkte deras finalchanser.
  Tippad placering i semin: 12

  Albanien
  Scenografin var horribel, jättestökig och såg lite ut som de började brottas. Hade att haft en mer stilrent nummer som i finalen hade Albanien utan tvekan varit vidare. De förstörde för sig själva minst sagt.
  Tippad placering i semin: 13

  Danmark
  Låten känns som ett introlåt till någon amerikansk high school film. Ingen höjdare. Sticker väl ut lite men räknade med att de inte skulle ta sig vidare.
  Tippad placering i semin: 14

  Slovenien
  Jag vill berömma de för deras klädstil, retroloken var jättefin och passade in. Doch var det nästan uppenbart att de inte ska ta sig vidare. Tror de vinner lite på att retrostilen sticker ut och däremed undviker de jumoplatsen.
  Tippad placering i semin: 15

  Kroatien
  Likt Slovenien var det uppenbart att låten inte tillräcklig stark. Jag tycker egentligen om låten, den är gullig och jag gillar framträdandet. Men den är för anonym. De konkurrerar med Armenien om rösterna och då tror jag de flesta föredrar Armeniens låt framför denna.
  Tippad placering i semin: 16

  Bulgarien
  Gud vilken tråkig låt. Framträdandet var inte heller något att hurra för. Alldeles för gubbigt för min del. Tror att antagligen Bulgarien eller Kroatien fick jumboplatsen. Då hoppas jag denna ”ära” går till Bulgarien.
  Tippad placering i semin: 17

 49. Engsla

  Johanna, jag fick mig ett gott skratt när jag läste din kommentar, det är så roligt det där med hur röster tilltalar alla olika. Av dina exempel så är det bara UKs som jag också gillar 😀 Men kul att du fick Schweiz vidare när du nu blev så berörd av bidraget. 🙂

  Adri, nä, ibland så förstår man sig inte alls på vad andra ser i vissa artister. Men det gäller ju i de flesta sammanhang när det gäller musik… Bara att vara glad de gånger man tillhör majoriteten i ESC och får “sina” bidrag vidare till final 🙂

  Micke, jag fick vidare alla mina favoriter från semin utom en, så jag är mycket nöjd med gårdagskvällen! Och det där med röster handlar ju bara om ens egna preferenser, så vi kommer nog alltid tycka olika om Marius 🙂 Däremot så tycker jag att kameraarbetet i showen överlag behöver förbättras, det var flera gånger som jag undrade vad sjutton de höll på med där ute. Men det kanske blir bra tills på lördag 🙂

 50. Micke

  Jag har ju sex från min topp 10 redan klara för final. Fyra kvar som tävlar på torsdag. Har känt att Sverige och Polen ska lätt gå dit. Är dock inte helt säker längre när det gäller Polen. De 30 sekunder vi fick se av den gjorde mig riktigt orolig. Från en stark sångare som verkligen tar ut tonerna hade det istället förvandlats till en liten gosse som skriker rakt ut när han inte får det han vill.

  Det där chockade mig faktiskt. Jag hoppas de har tvättat bort det till semin för annars är det inget för mig längre och jag hoppas istället att den missar final. Sen har jag då också Cypern och Estland för att om möjligt sätta dit alla mina tio till final. Hade varit mäktigt 🙂

 51. Artemisia

  Schweiz var bombsäkert juryns etta! Annars hade de inte gått vidare. Jag hoppas att Montenegro blir juryns etta på torsdag eller som svagast juryns tvåa. Till skillnad från Schweiz så gillar jag Montenegros låt. Sverige kommer troligtvis att bli juryns etta (sämst tvåa) samtidigt som de får höga röstetal från folket. Jag tyckte Moldaviens låt var kul precis som Norges låt. Var det någon som lade märke till att de reste från öst till väst och inte från väst till öst? Säkert en dold känga till Putin? Albaniens låt ramlade på att de blandade in engelskan. Så därför retar det mig att Portugal tog sig vidare med att sjunga på engelska i en låt som borde ha sjungits på portugisiska. Eftersom Portugal tog sig vidare trots de sjöng engelska så kommer aldrig i världen andra länder lära sig något av Albaniens finalmiss utan upprepa misstaget att sjunga engelska där det egna språket hade varit bäst!

 52. Mikaela

  @Artemisia Jag tror inte Albanien föll främst pga engelskan, utan för att det upplevdes som övertänt och översexualiserat. Tror också att det är framgång för icke-engelskspråkiga bidrag som inspirerar till fler språk i Eurovision, snarare än andelen engelskspråkiga bidrag som röstas bort. 🙂

 53. Adri

  Artemisia: Är det inte snarare så att Portugals avancemang då visar att det inte var engelskan som var Albaniens problem?

  Tror snarare numret och kameraarbetet.

 54. Pato

  Hur var Albanien för sexuellt? Haha, det kopplar jag inte alls. Det där var ju ingenting! Vad var det sexuella? Det var ju liksom inte Polen 2014 där brudarna nästan visade halva sina bobbar… haha.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se