ESC 2019 Schlagerpinglan: Vi närmar oss nu finalen av Eurovision Song Contest 2022 och när vi nu vet vilka 25 bidrag som ska tävla så har jag sammanställt min personliga favorit-topp-tio-lista, se nedan.

Schlagerpinglans topp-10-favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2022:

Polen 1. Polen – “River“, Ochman
Finland 2. Finland – “Jezebel“, The Rasmus
Norge 3. Norge – “Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer
Sverige 4. Sverige – “Hold Me Closer“, Cornelia Jakobs
Moldavien 5. Moldavien – “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov
Frankrike 6. Frankrike – “Fulenn“, Alvan & Ahez
Litauen 7. Litauen – “Sentimentai“, Monika Liu
Tjeckien 8. Tjeckien – “Lights Off”, We Are Domi
Armenien 9. Armenien – “Snap“, Rosa Linn
Serbien 10. Serbien – “In Corpore Sano“, Konstrakta

Schlagerpinglan: Ja, så här kvällen före den stora finalen så har jag fått ner mina final-favoriter till en behändig topp-10 där hela topp-fem består utav bidrag som jag känner lite extra för och som jag gärna skulle vilja se som segrare. 😀

Med tanke på hur min senaste ESC 2022-topp-40-lista såg ut så är det lite förvånande att se Polen överst samt Frankrike där överhuvudtaget, men vissa bidrag växer till sig och andra presenteras så övertygande att de inte ger mig något val. 🙂

Visst är jag fortfarande lite besviken över att speciellt Österrike, Bulgarien och Irland inte gick vidare till finalen, men då den innehåller så pass många av mina favoriter att alla inte ens fick plats i min topp-tio (även Nederländerna och Schweiz är topp-tio-material enlig mig) så är det knappast läge att klaga. 😀

Oavsett vem som till slut vinner så kommer det garanterat att bli en intressant show med mängder med bra bidrag. Skulle det sedan visa sig att en av mina favoriter vinner så ser jag det som ett stort (och väldigt överraskande) plus men jag fick som jag ville förra året så nu är det (kanske) andras tur att få tjuta av glädje efter att vinnaren presenterats. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


31 kommentarer till “Eurovision 2022: Schlagerpinglans final-favoriter”

 1. Johanna

  Min topp 10 tog ju sig alla till final så det är samma som före tävlingen

  1. Estland
  2. Schweiz
  3 Polen
  4. Portugal
  5. Nederländerna
  6. Ukraina
  7. Belgien
  8. Island
  9. Italien
  10. Frankrike

 2. Engsla

  Ujujuj Pinglan…

  Min topp tio i finalen:

  Nederländerna
  Serbien
  Sverige
  Island
  Portugal
  Norge
  Ukraina
  Tjeckien
  Rumänien
  Storbritannien

 3. Micke

  Har ju 19 bidrag av 25 som jag gillar. Här är de bidragen

  1. “De diepte”, S10 – NEDERLÄNDERNA (9/10) MYCKET BRA
  2. “Snap”, Rosa Linn – ARMENIEN
  3. “Hold me closer”, Cornelia Jakobs – SVERIGE
  4. “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov – MOLDAVIEN

  5. “Fulenn“, Alvan & Ahez – FRANKRIKE (8/10) MER ÄN BRA
  6. “Hope“, STEFAN – ESTLAND
  7. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  8. “Saudade, saudade”, MARO – PORTUGAL
  9. “In Corpore Sano“, Konstrakta – SERBIEN
  10. “River“, Krystian Ochman – POLEN
  11. “Boys Do Cry”, Marius Bear – SCHWEIZ
  12. “Space man”, Sam Ryder – STORBRITANNIEN
  13. “Rockstars”, Malik Harris – TYSKLAND
  14. “Jezebel“, The Rasmus – FINLAND

  15. “Stefania“, Kalush Orchestra – UKRAINA (7/10) BRA
  16. “Llamame”, WRS – RUMÄNIEN
  17. “Fade To Black”, Nadir Rustamli- AZERBAJDZJAN
  18. “Die Together”, Amanda Tenfjord – GREKLAND
  19. “Sentimentai“, Monika Liu – LITAUEN

 4. Schlagerpinglan

  @Engsla, Jag såg din kommentar om Polen innan. 😀 Vi har inte alls samma förhoppningar i år. 😀 Men, men… tur att det finns gott om bidrag så alla smakriktningar kan bli nöjda. 😀

 5. Engsla

  Pinglan, ja, och då är det ju bara som det ska vara i esc 😀

 6. Adri

  Vad som lääääänge såg att bli en shit-show har mynnat ut till ett rätt starkt startfält ändå 🙂 Tyvärr med en överhängande risk att det blir omständigheter utanför ESC som avgör. Det är verkligen inte hela världen, men ändå något antiklimatiskt. Men överlag? Jag är glad för vad året 2022 inneburit i ESC-väg 🙂

  Min topp 26 i finalen – åsikt, inte förutsägelse (inom parentes skriver jag placering på hela topp 40)

  1. Sverige (1)
  2. Island (2)
  3. Serbien (3)
  4. Tjeckien (4)
  5. Nederländerna (5)
  6. Portugal (6)
  7. Armenien (7)
  8. Rumänien (8)
  9. Frankrike (9)
  10. Polen (10)

  11. Grekland (13)
  12. Belgien (14)
  13. Ukraina (16)
  14. Storbritannien (19)
  15. Litauen (20)
  16. Estland (22)
  17. Finland (23)
  18. Italien (24)
  19. Tyskland (30)
  20. Azerbajdzjan (32)

  21. Norge (33)
  22. Moldavien (25)
  23. Spanien (36)
  24. Schweiz (37)
  25. Australien (39)

  Och så då, bara hylla de utslagna, visa att de inte är glömda än. Så här placerar jag dem:

  11. Irland
  12. Danmark
  15. Kroatien
  17. Slovenien
  18. Nordmakedonien
  21. Österrike
  25. Malta
  26. Georgien
  27. Montenegro
  28. Cypern
  29. Albanien (Jag försvarade detta såsent som i tisdags, oh how times change…)
  31. Lettland
  34. San Marino
  38. Israel
  40. Bulgarien

 7. Micke

  Adri… 8 gemensamma på topp 10 🙂

 8. Mr A

  ESC2022 Top25

  1. Sverige
  2. Spanien
  3. Finland
  4. Norge
  5. Italien
  6. Estland
  7. UK
  8. Litauen
  9. Tjeckien
  10. Grekland
  11. Serbien
  12. Rumänien
  13. Holland
  14. Polen
  15. Australien
  16. Moldavien
  17. Schweiz
  18. Azerbajdzjan
  19. Island
  20. Armenien
  21. Frankrike
  22. Ukraina
  23. Tyskland
  24. Portugal
  25.Belgien

 9. Pato

  Min etta för hela året var ju Cypern… o den rök ju. Har det någonsin hänt er att eran absoluta personliga favorit inte ens går till final…? Haha

 10. Pato

  By the way, vad tänker folket här ha för snacks o dryck imorgon? Jag har redan en plan men kanske finns några fler förslag… 😀

 11. Mr A

  Sverige
  1. Spanien
  2. Finland
  3. Norge
  4. Italien
  5. Estland
  6. UK
  7. Litauen
  8. Tjeckien
  9. Grekland
  10. Serbien

 12. Adri

  Pato:

  1. Det har hänt. Typ. Island 2016 och Irland 2019 var mina förstaplatser innan tävlingarna sina respektive år. Dock så slutade båda vara det iom deras framträdanden (och att andra höjde sig). Så när ett år efter programmet ska summeras har mina favoriter alltid varit finalister. Men det har absolut hänt att mina för-favoriter missat.

  2. Jag dricker orimliga mängder Cola Zero (bara väntar på min njursten, it’s coming), så det lär det bli. Och så… lösgodis. Jag är inte så kreativ eller kräsen. Jag gillar bara att äta på nåt. Och jag är inte vuxen nog för ostbricka och sånt. Den största besvikelsen som finns när man är på middag och istället för efterrätt får man ost, kex och nån fikonmarmelad. Nej, det blir godis och läsk.

  Kommer min kompis över så blir det även öl 🙂 Men jag har en strikt ”ingen alkohol ensam”-regel, så om han ghostar blir det bara Cola 🙂

 13. Mr A

  Ring Dings och Pepsi……

 14. Pato

  Aa jag håller med. Ostbricka är tammefan ingen dessert, haha. Det är mer en förrätt i så fall.

  Själv tänkte jag ha polsk vodka med en rejäl mängd kall svart rysk salt kaviar på rostad bröd med en generös skiva smör. 🙂

  Jag tror jag längtar fan mer efter det än låtarna, haha!

 15. Adri

  Pato: Aha du kör på det mer matiga spåret? I see. Jag vill nog ha mer rena snacks bara. Vodka för mig är bara en drinkingrediens, och inget som dryckes rent. Det andra var inte heller riktigt min smak då jag inte gillar smör.

  Men, you do you! Det låter mer “classy” än lösgodis och cola i alla fall 🙂

 16. Pato

  @ Adri. Är du frisk? Gillar du inte smör? ;)))
  Fy fan. Jag får gåshud.

  Jag gillar lösgodis men det kan värka i tänderna efter ett tag. Som sötsak så gillar jag i så fall Baklava med smörad creme fresch o en shot whiskey till det.

 17. oe

  Kan ändå inte sova, så det är väl lika bra att slänga ihop en topp 25. Baserat på liveframträdanden:

  9/10
  1. Nederländerna
  2. Azerbajdzjan
  3. Sverige

  8/10
  4. Armenien
  5. Tyskland
  6. Litauen
  7. Schweiz
  8. Belgien

  7/10
  9. Island
  10. Storbritannien
  11. Polen
  12. Serbien

  6/10
  13. Grekland
  14. Estland
  15. Portugal
  16. Australien

  5/10
  17. Tjeckien
  18. Ukraina
  19. Norge
  20. Spanien

  3/10
  21. Frankrike
  22. Italien
  23. Moldavien
  24. Finland

  2/10
  25. Rumänien

  Utslagna:
  Kroatien 8/10
  Danmark 7/10
  Slovenien 6/10
  Montenegro 6/10
  Georgien 6/10
  Cypern 6/10
  Österrike 6/10
  Irland 5/10
  Malta 5/10
  Albanien 5/10
  Bulgarien 3/10
  Israel 3/11
  Lettland 2/10
  Nordmakedonien 2/10
  San Marino 1/10

  Extremt jämnt mellan topptrion.

 18. Zacke

  Nästan samtliga av mina favoriter är i final, så jag är väldigt nöjd över startfältet

  Min topp 10:
  1: Sverige
  2: Grekland
  3: Storbritannien
  4: Nederländerna
  5: Frankrike
  6: Finland 

  7: Italien
  8: Armenien
  9: Schweiz
  10: Tyskland

 19. Mikaela

  Min topp 8 är i final:

  Riktigt bra:
  1.Frankrike 8/10
  2.Tjeckien 8/10
  3.Nederländerna 8/10
  4.Polen 8/10
  5.Island 8/10

  Bra:
  6.Estland 7/10
  7.Norge 7/10
  8.Azerbajdzjan 7/10

  Sen ett hopp:
  13.Serbien 6/10
  14.Ukraina 6/10

 20. HW

  Topp 10:

  1. Frankrike
  2. Nederländerna
  3. Armenien
  4. Tjeckien
  5. Moldavien
  6. Island
  7. Grekland
  8. Ukraina
  9. Portugal
  10. Estland

  Särskilt saknade från semifinalerna är Georgien och San Marino men också Albanien, Cypern, Montenegro, Irland hade varit med i denna topp-10 🙂

 21. Micke

  Inte mycket jag saknar. Självklart skulle jag vilja ha bort Australien, Spanien, Italien och Norge. Det bidrag jag saknar är Cypern så den hade givetvis ersatt. Vilka övriga tre? Hade nog tagit Montenegro, Bulgarien och Danmark

 22. Schlagerpinglan

  @Pato, Ditt förslag låter inte alls dumt men här dukas det upp till bubbel-buffé (med räckcocktail, ostbricka, choklad, chips och dippa)… även det något att längta till. Det är ju trots allt final-kväll. 😀

 23. Adri

  Pato: Vi ska kanske inte kolla ESC tillsammans då 😉 För inte ens i matväg är vi på samma spår. Baklava är FÖR sött för mig.

 24. Johanna

  @Pato ska till en kompis. Blir Tapas först, sedan vin och snacks. Tror det finns skumpa i gömmorna med om Sverige skulle vinna (eller i vilket fall)

 25. Adri

  Micke: Ärlig fråga nu, kompis. Du har ju en historia av att vara super-kinkig gällande sångröster, men ändå verkar du ursäkta Cypern?

  Helt ärligt nu – tycker du att Cyperns sångerska var bra i torsdags? 🙂

  För då blir jag chockad. Jag minns detaljerat hur jag tappade hakan när du kritiserade Keiinos sångerskas sångröst (som enligt mig är en av de bästa rösterna på ESCs 2010-tal överhuvudtaget), så om du tycker hon var kass men att Cyperns sångerska höll måttet… ja då har vi nog aldrig varit längre ifrån varandra 🙂

  Sen att su vill ha Bulgarien i final är bara mörkt. Men nu är de borta. Låten är begravd för evigt och ingen kommer behöva råka ut för den igen 🙂

 26. Pato

  Jag gillar ostbricka som fan o ska nog oxå ha lite ostar ikväll men jag tror fan inte ostbricka passar med ren vodka i glaset 😀

 27. Pato

  @Adri. Jag håller med om att Baklava är diabetes-sött men det därför jag tar en whiskey ihop:))

 28. Pato

  Så jag tänkte faktiskt ha lite ostar samt kaviar o vodka men också grilla lite biff och servera helt blodigt med en bea. Mums mums :))

 29. Pato

  Baklava är sött men inte lika söt som mig, brukar jag säga. Haha! :))

 30. Pato

  Biff för mig, ska vara helt blodig o rå. Annars kan man ju likaväl käka kyckling.

 31. Micke

  @Adri, nej riktigt så är det inte. Kollade lite extra nu för att vara helt säker 🙂

  Av de 40 bidragen som tävlade så var det 18 som jag ville ha till final. Jag fick dit 17. Missade bara Cypern 🙂 Egentligen var det 20 jag ville ha dit då jag innan semin även ville ha Montenegro och Azerbadjzjan dit men de tappade tyvärr lite live. Men räknar man dem så blir det alltså 18 av 20. Sen snackade jag om att fyra ville jag absolut ha bort och tog då några jag kunde tänka mig istället och då dök Bulgarien upp. Halvsanning m.a.o 🙂

  Vad gäller cypern var jag orolig efter vad jag sett inför tävlingen men hon fixade det helt ok. Absolut inte bra men helt ok. Ska vi prata bra röster tar jag mina tre favvisbidrag som även har bäst röster. Nederländerna, Armenien och Sverige. Givetvis även Polen. Ytterligare två kan nämnas Belgien. han har bra röst men jag gillar inte rösten. Spanien. Hon har bra röst men jag hatar allt runt låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se