Italien En av mellanakterna vid finalen av Eurovision Song Contest 2022 framfördes av Italiens senaste Eurovision-vinnare Måneskin. Se deras Turin-live-framträdande (samt en intervju de gjorde med eurovision.tv innan finalen) här nedan:


Måneskin Interview 2022: EXCLUSIVE! Italian Winners talk to Eurovision.tv
ahead of Grand Final
” (09:46 – May 14, 2022 – eurovision.tv)

ESC 2022-final-mellanakt:
Låt, Artist: Supermodel” + If I Can Dream, Måneskin
(ESC-bidrag) Zitti E Buoni” (1:a i finalen för Italien 2021)

Schlagerpinglan: Efter de inledande showerna så har jag fokuserat lite extra på de mellanakter som jag själv tyckte var den stora höjdpunkten, d.v.s. Diodato i den första semifinalen och Il Volo i den andra semifinalen. Jag såg fram emot att kunna göra något liknande efter finalen, när Måneskin framfört sin “Zitti E Buoni“… men så blev det ju inte. Inte bara blev vi snuvade på ESC-vinnaren, eurovision.tv har inte lagt upp Måneskins mellanakt som fristående video (som skett i de andra fallen) så det höll på att rinna ut i sanden.

Nu blev jag dock påmind om Måneskins framträdande, tack för det, och då blir det i stället med fokus på den inledande intervjun. 😀 Vad gäller de låtar de framförde på Turino-scenen så gjorde de inte så stort intryck på mig, utan jag tänkte väl mer på hur pass ont Damiano verkade ha i sitt skadade ben. Så här efter att ha lyssnat på låtarna igen så får jag väl säga att det mesta som framförs med Damianos röst är trevligt att lyssna på… men de gjorde inget för mig utan jag hade helt klart föredragit “Zitti E Buoni”.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2022: Måneskin-mellanakt och intervju”

 1. Mikaela

  “det mesta som framförs med Damianos röst är trevligt att lyssna på… men de gjorde inget för mig utan jag hade helt klart föredragit “Zitti E Buoni” ”
  – Jag instämmer i detta till fullo.

  Jag har lyssnat mycket på Måneskin sen deras vinst. De har 6-7 låtar som jag älskar, och som är precis min typ av rock. Men jag uppskattade inte “Mamma Mia” och inte heller denna låt, som känns väldigt Max Martin-pop. Jag förstår att de vill göra karriär och slå internationellt, men för egen del hade jag hellre sett att se fortsatte med indierock på italienska.

 2. Adri

  Jag tyckte väldigt mycket om “Supermodel” 🙂 Inte jättemycket att säga. En bra låt, som lät som de flesta av deras låtar. Men jag gillade den! 🙂

 3. Micke

  @Pinglan…Då så 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se