Italien Som bekant så valde TV-bolaget RAI ut Italiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020 genom musikfestivalen Sanremo 2020 men p.g.a. den inställda tävlingen så fick vinnaren Diodato aldrig chansen att tävla i Rotterdam med sitt bidrag “Fai Rumore“.

Visserligen blev det ett live-framträdande i hyllningsshowen “Eurovision: Europe Shine A Light” men i går, i den första semifinalen av ESC 2022 i Turin, fick han äntligen framföra sitt bidrag på en ESC-scen (som mellanakt), se live-framträdandet här nedan:

“Fai Rumore” i ESC 2022 – mellanakt:

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2020:
Bidrag / Artist: “Fai Rumore”, Diodato
Länkar: “ESC 2022”-gästframträdande“Verona Arena”-liveframträdande
officiell musikvideolive-framträdandePrePartyES-at-Home
akustisk versioneurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Antonio Diodato, Edwyn Roberts
Se även: Presentationen av Italiens ESC 2020-bidrag

Schlagerpinglan: En av gårdagens stora höjdpunkter, enligt mig. 😀 Jag återkommer senare i dag med ett avslutande inlägg om den första semifinalen, vars resultat och länkar till de övriga framträdandena finns här. På återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


25 kommentarer till “Se Diodato framföra “Fai Rumore” på Turin-scenen”

 1. Micke

  @Pinglan…helt med dig. Fick mig att än mer förbanna covidskiten. Att den snodde segern från Diadato. Så mäktig

 2. Adri

  Trist låt, men bra framträdande

 3. Micke

  @Pinglan, jag denne jädra Pato 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀

  (Då jag såg att Adri kommenterat kommentaren så tog jag bort min, som var tänkt att uppmärksamma att Pato hade en sammanfattande kommentar i resultatinlägget, så att det inte missades. 🙂 )

 5. Micke

  Visst är han en pärla och tillgång Pato när han håller gränsen 🙂 Eller hur Pato 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Att Diodato hade vunnit är jag dock inte så säker på. Jag tror att många som hör låten för första gången kan vara lite svalt inställda till den och det fanns många andra starka kandidater. Men, men… svaret får vi ju aldrig utan det blev i stället året med många tänkbara vinnare.

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, I stort sett alltid trevligt med läsare som vill dela med sig av sina åsikter. 🙂

 8. Anton

  Älskar Fai Rumore, och herregud vad bra den var på scen igår kväll. Åh vad jag önskar att eurovision 2020 hade hänt. Hade hellre sett Italien vinna 2020 än 2021. Då hade kanske någon bättre låt vunnit förra året (Gillar Måneskin som band men känner mig väldigt likgiltig inför deras låt från förra året). I och för sig är ju Italien en av segerkandidaterna i år också trots att de vann ifjol, så kanske hade Måneskin vunnit 2021 även om Diodato hade vunnit 2020…

 9. Johanna

  Detta var de bästa 3+ minutrarna i hela semin och jag är glad att Italiens bästa bidrag sedan comebacken äntligen fick stå p Eurovsion-sceben. Jag var ett könslomässigt vrak efteråt. Har knappt hämtat mig än!

 10. Denis

  Den här låten betyder så mycket för mig. Lider av ångest och då våren 2020 blev det extra triggat. Allt var nerstängt och man såg varje dag rubriker om hur många som dog idag. Och sedan blev ESC inställt..
  Gick så illa att jag inte såg mening med nåt längre i livet. Sedan hörde jag låten och den träffade mig mer än någon annan låt träffat. Grät floder till den men den inspirerade mig till att återigen leva och få den hjälp jag behövde.
  Så att se den äntligen framföras var rena känslokaoset

 11. Micke

  @Denis, tråkigt att höra att du känner så. Men än mer förstår jag då att du älskar Diadoto och låten. Musik kan vara helande ibland Denis. Bättre än något läkemedel i världen.

  Hoppas det värsta för dig är passerat efter våren 2020 och att du har bra vänner runt om dig. Det är fasen så viktigt Denis. Håller tummarna för dig.

  Vad gäller låten så är det bland det vackraste och mäktigaste jag hört i ESC. Inte ofta jag har gillat ESC-vinnare. Överlägset bäst är Serbien 2007 men hade tävlingen genomförts 2020 och Diadoto hade vunnit…ja då hade det varit kamp om titeln tidernas bästa ESC-vinnare 🙂

 12. Pato

  Haha jag vettefan. Jag gillar att skriva. Jag vet inte om folk här gillar långa utlägg eller kortfattade texter men jag skriver nog det som behöver skrivas, haha :))

 13. Micke

  @Pato min vän. Jag kan nästan garantera att folk gillar att du lägger ut texten. Så länge du har koll på det du skriver vill säga 🙂 Men nu har vi väl ändå kommit så långt att vi vet var vi har varandra här hoppas jag 🙂

  Faktum är att till största delen håller jag med dig om dina omdömen på den andra länken i ditt “långa inlägg”. 🙂 Fanns några överraskningar. Främst att du gillar Moldavien så. Jävligt kul och oväntat 🙂

 14. Micke

  Min ranking av bidragen från igår:

  1. “De diepte”, S10 – NEDERLÄNDERNA
  2. “Snap”, Rosa Linn – ARMENIEN
  3. “Trenulețul“, Zdob și Zdub & Frații Advahov – MOLDAVIEN

  4. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  5. “Boys Do Cry”, Marius Bear – SCHWEIZ
  6. “Saudade, saudade”, MARO – PORTUGAL
  7. “Stefania“, Kalush Orchestra – UKRAINA

  8. “Die Together”, Amanda Tenfjord – GREKLAND
  9. “Intention”, Intelligent Music Project – BULGARIEN
  10. “Sentimentai“, Monika Liu – LITAUEN
  —————————————————–
  11. “The Show“, Reddi – DANMARK
  12. “Halo”. LUM!X feat. Pia Maria – ÖSTERRIKE
  13. “Guilty Pleasure“, Mia Dimšić – KROATIEN

  14. “Sekret“, Ronela Hajati – ALBANIEN
  15. “Give That Wolf A Banana“, Subwoolfer – NORGE

  16. “Disko“, LPS – SLOVENIEN
  17. “Eat Your Salad”, Citi Zēni – LETTLAND

 15. HW

  @Micke Jag skulle vilja byta ut Schweiz och Litauen på din lista mot Albanien och Danmark men jag tror faktiskt vi har samma topp 4 + sistaplats, kul 🙂

 16. Micke

  @HW, ja du…Litauen eller Danmark är för mig på samma nivå. Det blev bara så att jag tog Litauen före då den var lite vassare live. Schweiz mot Albanien får du mig dock aldrig att byta mellan 🙂

  Men jag är chockad efter igår kväll. Jag fick med min topp 8 🙂 Plus Litauen också då. Synd på Norge bara

 17. Mr A

  Island var väl ändå den givna vinnaren 20?

 18. Micke

  Fasen rent ut sagt. Jag kan inte sluta lyssna på den här. Diadato sicken extremt bra ESC-låt.

  Rankar Italiens låtar sen comebacken 2011:

  2020: “Fai Rumore“, Diodato

  2014: “La Mia Città“, Emma

  2018: “Non Mi Avete Fatto Niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro

  2015: “Grande Amore“, Il Volo

  2017: “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani

  2012: “L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli

  2013: “L’Essenziale“, Marco Mengoni

  2016: “No Degree Of Separation“,Francesca Michielin

  2019: “Soldi“, Mahmood

  2021: “Zitti E Buoni“, Måneskin

  2011: “Madness Of Love“,Raphael Gualazzi

  ——————————————
  ——————————————
  ——————————————
  ——————————————
  ——————————————
  ——————————————
  2022: “Brividi”, Mahmood & BLANCO

 19. Adri

  Mr A: Det är det jag också vill hävda 🙂 Men ah, who knows?

  Micke: Min topp 17, med gårdagens påverkan ser ut:

  1. Island

  Plats 2-4 är riktigt täta:
  2. Nederländerna
  3. Portugal
  4. Armenien

  5. Danmark
  6. Grekland
  7. Albanien
  8. Kroatien
  9. Ukraina
  10. Slovenien
  ——————-
  ——————-
  11. Österrike
  12. Litauen
  13. Lettland
  14. Norge
  15. Moldavien
  16. Schweiz
  17. Bulgarien

  Som synes fick jag faktiskt bara vidare 6 av min drömtia, men jag låter fokuset vara på att 4 av de 6 ändå var min topp 4 inklusive den lille doldisen Island 🙂

  Då kan jag väl leva med att fina Slovenien, intressanta Albanien, härliga Danmark och småmysiga Kroatien blev offrade till förmån för en helt okej Litauen, en väldigt cynisk Norge, en otroligt dampig Moldavien och den smärtsamt ointressanta Schweiz.

 20. Adri

  Jag är dock LIVRÄDD inför morgondagen. Inte för Cornelia, hon hade lika gärna kunnat hoppa över morgondagen. Men när jag har skrivit ner vad jag tror jämte vad jag tycker så verkar det som att jag bara kommer få med fyra av min drömtia. Det vore tragiskt.

  De fyra jag vill ha vidare som nog också går vidare är:
  – Sverige
  – Serbien
  – Tjeckien
  – Polen

  De sex jag vill ha vidare, men tror får en tidig exit är:
  – Georgien
  – Cypern
  – Irland
  – Nordmakedonien
  – Rumänien
  – Belgien (trodde jättelänge på detta, men tror istället nu på den åh så pretentiösa Azerbajdzjan).

 21. Adri

  Det hjälper inte heller att min magkänsla säger att både Israel och San Marino går till final också… magkänslan hade rätt om Island – hoppas den har fel om denna duo.

 22. Mikaela

  @Micke Jag har haft svårt med Italiens bidrag sedan återkomsten. Har upplevt dem som lite snobbiga, alt som en sval finkultur som jag inte förstår.

  MEN detta vände 2018, med ett bidrag som faktiskt väckte känslor i mig. Även 2019 var ett bra bidrag, lite “skitigare” och mer tillgängligt. Och så kom 2021, som är mitt favoritbidrag i Eurovision någonsin. En fullträff för min smak.

  Deras bidrag 2020 hade jag bara lyssnat ytligt på, och inte tagit till mig. Men igår hörde jag hur stämningsfullt och samtidigt kraftfullt det är. Definitivt topp 4 av italienska Eurovision-bidrag för mig.

 23. Mikaela

  @Adri Vad säger din magkänsla om Malta?

 24. Zacke

  Håller med om att Diodato var gårdagens höjdpunkt. Hade nästan glömt vilken underbar låt ”Fai rumore” är. Annars är jag besviken på hur två av mina favoriter, Danmark och Österrike, skötte sig igår. Jag älskar fortfarande studioversionerna, men jag kan inte direkt tycka de var oförtjänt att de åkte ut. Jag är iaf glad att de två klart sämsta bidragen, igår, åkte ut.

  Min topp 17 från igår
  1: Grekland
  2: Nederländerna
  3: Armenien
  4: Island
  5: Ukraina
  6: Schweiz
  7: Danmark
  8: Österrike
  9: Moldavien
  10: Norge
  ———-
  11: Litauen
  12: Kroatien
  13: Portugal
  14: Bulgarien
  15: Slovenien
  16: Albanien
  17: Lettland

 25. Adri

  Mikaela: Jag vet att Emma kan sjunga och om hon sköter sig imorgon så kanske kanske kanske juryn puttar henne över finallinjen (för tittarna kommer nog inte skicka henne dit). Men ska jag bara säga ja eller nej, så… nej det blir nog inte final.

  Hennes repklipp var inte heller betryggande. Hon sjöng inte ens bra där.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se