San Marino Efter att Achille Lauro inte lyckats att ta San Marino vidare till ESC 2022-finalen med sin “Stripper” så meddelade statssekreteraren Pedini Amati att landet kommer att använda sig utav samma uttagning, d.v.s. Una voce per San Marino, för att utse San Marinos representant i Eurovision Song Contest 2023.

Första gången uttagningen användes var inför ESC 2022 och då som ett initiativ från San Marinos regering i ett försök att locka tillbaka turismen efter covid-19. Trots finalmissen så fortsätter den sanmarinska delegationen att vara stolta över sitt framträdande och det faktum att ett flertal länder talat gott om San Marino efteråt.
(Källor: eurovoix.com och sanmarinortv.sm)

San Marinos ESC 2022-bidrag:

Stripper“, Achille Lauro (live i Turin 2022 – 14:e i semifinal 2)

Schlagerpinglan: Visserligen kom denna nyhet efter det att San Marino misslyckats med att ta sig vidare till finalen men före det att de uttryckt sitt missnöje med att EBU justerat deras jury-tolva i finalen till Spanien i stället för Italien. Det finns dock inget som tyder på att TV-bolaget ändrat sina planer p.g.a. detta.

Något jag däremot hoppas att de förändrar är själva formatet för uttagningen, som jag personligen inte tyckte var speciellt intressant eller underhållande. Men, men… få begär att en uttagning ska vara perfekt redan från början, allt är ju ett pågående projekt och kanske bjuder SMRTV på några positiva överraskningar nästa år? 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “San Marino 2023: SMRTV fortsätter med Una voce per San Marino”

 1. Pato

  Bra. Dom borde fortsätta skicka italienska stjärnor även om det gick åt helvete i år.

  Jag ser fan gärna att Achille provar igen! Det han som är Måneskins inspiration inte tvärtom faktiskt.

 2. Mats Wältare

  Jag hoppas att vi för se Cassidy Civet representerar San Marino i ESC 2023.

  Vem är Cassidy Civet undrar ni kanske? Det är en Singer-songwriter som också är en Furry.

  Jag blev jävligt exalterad när vi skulle en Furry för första gången i ESC med tyvärr van hon inte så jag får hålla tummarna och hoppas hon är med i Una voce per San Marino 2023 och representerar San Marino i ESC 2023.

  Och ja jag själv är en Furry precis som Cassidy Civet. Judge me all you want and deal with it.

 3. Pato

  Det viktigaste tycker jag är att San Marino blir som en mini Italien i Eurovision. Inte som en mini Azerbajdzjan som bara använder Eurovision-plattformen för att göra business.

 4. Mr A

  Ryssland utkörda:

  https://escxtra.com/2022/05/29/russian-broadcasters-suspended-by-the-ebu/

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Tackar.

 6. Pato

  Vill bara förtydliga att jag tycker Eurovision SKA vara en business. Men det finns skillnad på business o business.

  Tex. Cypern i år var en lyckad business, det funkade eftersom Alex P är ju grek/svensk o Arash är ju svensk men båda är aktiva i Östeuropa så de vet vad de håller på med. Dessutom jobbar båda me de bästa. Det där är en lyckad business MEN det finns flera amatörmässiga svenska låtskrivare som inte är så breda o inte så aktiva med den artisten de skriver till och dom vill jag se mindre av.

  Cyperns bidrag i år är ju inte en Mello-rejectad
  låt utan det är en låt som är skapt för en folkpopsångerska som Andromache.

  Däremot de här amatörmässiga business folken, dom vill jag inte se i Eurovision. Maltas bidrag i år låter ju exakt som ett mello-reject som Dino M inte fick med i den svenska tävlingen. Även om Dino M är jäkligt begåvad så var Malta i år ändå en tokflopp, på alla sätt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se