ESC2022Precis som förra året så spelade TV-bolagen in backup-inspelningar som lämnades in till EBU i förväg och som var tänkta att användas ifall de av någon anledning inte kunde befinna sig på plats i Turin när Eurovision Song Contest 2022 avgjordes.

Lyckligtvis så var det inget land som behövde använda sig utav de förinspelade live-on-tape-inspelningarna men under tio dagar, med start den 14:e juni, kommer den officiella Eurovision-sidan att presentera de flesta för oss i alla fall. Här nedan ser ni när den första dagens videor kommer att släppas:

Ronela Hajatis live-on-tape-inspelning av “Sekret”:

Ronela Hajati – Sekret – Albania 🇦🇱 – Live On Tape – Eurovision 2022
(Premieres Jun 14, 2022 – eurovision.tv)

Eurovision Song Contest 2022 – Live-on-Tape – Del 1:

Förinspelade Live-on-Tape-inspelningar ESC 2022-framträdande / resultat
Albanien Albanien (släpps kl. 15:59)
Sekret“, Ronela Hajati
live i Turin
12:a i semi 1 (58 p.)
Lettland Lettland (släpps kl. 16:29)
Eat Your Salad“, Citi Zēni
live i Turin
14:e i semi 1 (55 p.)
Litauen Litauen (släpps kl. 16:59)
Sentimentai“, Monika Liu
live i Turin
14:e i finalen (128 p.)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Så här långt är det endast Polen och Montenegro som delat med sig utav sina live-on-tape-inspelningar så det ska bli roligt att nu äntligen få se de andra (nästan i alla fall, då det även i år finns TV-bolag som inte vill att backupen visas). 😀

Relaterad information: Det samlade resultatet (inkl. fördelning av röster mellan tittarna och jurygrupperna) av de tre showerna av Eurovision Song Contest 2022 hittar ni här:
Eurovision 2022: Samlad info om resultatet

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2022: Live-on-tape-inspelningar – del 1”

 1. Dragi

  Sekret e fortfarande en av mina favoritlåtar från Esc 2022. Men t.o.m. live in tape var en enda stor röra. Hon hade inte gått vidare med den heller. Enda jag gillar mer här var håret.

  Spännande o se alla live on tape. Iaf de som vill att de ska visas.

 2. Mr A

  No Spain Histing: https://www.escunited.com/spain-will-not-host-eurovision-2023-united-kingdom-likely-to-host-if-ukraine-cannot-rtve-chief/

 3. Mr A

  *hosting

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A. Tackar. 😀 Det vore intressant att veta om det är någon som missförstått varandra eller om det faktiskt är klubbat att Storbritannien tar över om Ukraina inte kan. Nåja, tids nog vet vi.

 5. Schlagerpinglan

  @Dragi, Jepp, väldigt spännande. 😀

  Av dessa tre så föredrar jag det litauiska bidraget och anser nog att även backup-framträdandet var bra nog att kunna resultera i en finalplats.

  Vad gäller Albaniens framträdande så föredrar jag helt klart det från Festivali i Këngës och tror tyvärr inte heller att det gjort någon skillnad om live-on-tape-framträdandet visats. Visst var det många skillnader (jämfört med ESC-framträdandet), vissa till det bättre, andra till det sämre, men helheten var fortfarande inte tillräcklig.

  Lettlands ESC-framträdande tyckte jag däremot var en helt klar förbättring jämfört med live-on-tape-framträdande… men då det likväl inte räckte till final så spelade det inte så stor roll. Intressant att ha sett i alla fall. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se