ESC 2022 Schlagerpinglan: Än har jag inte grävt klart bland resultatsiffrorna för Eurovision Song Contest 2022 men så pass mycket har betats av att det är dags för den årliga sammanfattningen av resultatet så här långt:

Vinnarna av Eurovision Song Contest 2022:
Eurovivion Song Contest 2022
Kalush Orchestra – Ukraina (Grafik lånad från eurovision.tv)

Här nedan ser ni en lista med länkar till de resultat-inlägg som publicerats på bloggen ang. ESC 2022 samt några direktlänkar till intressanta sidor på den officiella ESC-sidan:

Resultatet av Eurovision Song Contest 2022:
Finalen
Slutresultat: Finalen
♥ Uppdelade Jury- och tittarröster: Finalen
♥ Se eurovision.tv för ytterligare final-info

Semifinalerna
Slutresultat: Semifinalerna
♥ Uppdelade Jury- och tittarröster: Semifinal 1
♥ Se eurovision.tv för ytterligare semifinal 1-info
♥ Uppdelade Jury- och tittarröster: Semifinal 2
♥ Se eurovision.tv för ytterligare semifinal 2-info

Sveriges röstande
♥ Hur Sverige röstade i Eurovision-finalen 2022
♥ Länder som röstade på Sverige i Eurovision-finalen 2022
♥ Se eurovision.tv för ytterligare info om Sveriges semifinal-röstande
♥ Se eurovision.tv för ytterligare info om Sveriges final-röstande

Se även: “Eurovision 2022: EBU förklarar varför sex länders jury-röster ersattes

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2022: Samlad info om resultatet”

 1. Pato

  Musikaliskt var det en grym vinnare tycker jag, fan. En av de bättre låtarna på länge som inte försöker göra massa konstiga anspelningar på saker.

  Men tävlingsmässigt är det inte mycket positivt…

  Fler länder kommer troligtvis dra sig ur nästa år dels pga de här sjuka juryskandalerna som bara tar energin på folk. Men även för den massiva publiken som ser att Ukraina vann enbart pga kriget. Även om vi fans vet om att Ukraina hade kommit högt oavsett krig eller inte.

  Så fler länder kommer nog vägra delta nästa år, fler musikproducenter kommer nog tappa mycket motivation att få in den moderna musiken i tävlingen för att många tror nu att Ukraina kommer vinna varje år och för att man tror politik styr tävlingen.

 2. Adri

  Pato: Jag tror vi kanske bara tappar Rumänien, Nordmakedonien och Montenegro. Kanske.

  Nordmakedonien verkar fortfarande väldigt bittra över flagg-”incidenten”. Och hotar med att hoppa av 2023.

  Rumänien hotar också med det. De är väldigt kränkta över jury-hallojet (för jag tänker inte kalla det skandal; har lite högre krav än så). Vill även stämma EBU. Lycka till med det verkligen.

  Montenegro har inte hotat med det, men verkar även lite putt över jury-hallojet. + har en historia av avhopp lite då och då + katastrofala resultat.

  Men i övrigt var ju ESC 2022 en succé. Jag tycker tvärtom det sällan varit så nöjd stämning efter en tävling. Förutom typ Danmarks tittarsiffror som var USLA verkligen. Annars verkar ESC22 varit en succé 🙂

  Och det med ovanstående länder… visst ska man ta kritik och hot på allvar – men det är också ett år kvar! 🙂 Saker hinner säkert lösa sig.

 3. Adri

  Pato: Jag delar alltså inte tron att länder kommer hoppa av för att publiken ser det som en politisk vinnare. För även om det är sant så är det ju ingen ”outrage” jag sett alls, gällande det 🙂

  Inte heller det med stora namn. I mångt och mycket oförändrat tror jag. Jag ser inte så mycket backlash eller upprördhet över Ukrainas vinst.

  Däremot kommer EBU nog behöva ändra nåt med juryröstningen gissar jag 🙂 Tyvärr lär ändringen inte ha att göra med mitt förslag – dubbla antalet jurymedlemmar, utan kommer väl säkert handla om transparens och yada yada yada

 4. Pato

  Deklart det här är en skandal. De här sex länderna avslöjar ju bara hur svagt och bristfälligt det här jurysystemet är. Dels det, men även att flera delar av semi 2 resultatet och final resultatet blir ju delvis fejkat och från vissa håll helt inkorrekt. Det här blir med andra ord året där man inte kunde ta resultatet fullt på allvar. För det kan man ju inte om man har nån form av matematisk förståelse. Det är en skandal och det har påverkat väldigt många inklusive Sverige och det här tar man på allvar och EBU kommer absolut göra någon form av ändring, allt annat vore sjukt.

  Makedonien hoppar nog inte av. Deras tv-bolag är kända i hela balkan för att vara väldigt dumma och opålitliga. De väljer sina artister och DÄREFTER skiter man på dom publikt. Ett normalt tv-bolag försvarar sina artister, inte få dem att framstås som fåntrattar framför hela Europa. Eurovision är en av få program de har där. Eurovision är med andra ord för viktigt för dem för att de ska hoppa av. Deras tv-bolag är kända för att göra onödig, fejkad drama. Nej, de har hoppar inte av. De andra två länderna, där vet jag inte.

  EBU är så mesiga och så nojiga så jag litar inte på något som kommer från dom. Jag tror inte länder hoppar av just för att Ukraina vann. Däremot så kan det hända att många musiker och producenter tappar motivationen rejält att kunna skicka in bra grejer till länders nationella uttagningar för i år blev det ju tydligare än någonsin att tävlingen är väldigt politiskt belastad. Varför ska man lägga ner hela sin själ på att komponera något grymt när det ändå inte kanske handlar 100% om musik liksom…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se