Slovenien Tidigare i veckan bekräftade TV-bolaget RTVSLO att Slovenien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2023 men enligt Evrovizija.com så var det inget självklart beslut då TV-bolaget först övervägde att dra sig ur tävlingen.

Alenka Gotar, som representerade Slovenien i ESC 2007 och nu är med i RTVSLO:s programråd, avslöjade via sociala medier att hon var glad över att ledningen lyssnat på deras åsikt och beslutat sig för att delta.

Sloveniens ESC 2007-bidrag:

Cvet Z Juga“, Alenka Gotar (15:e-plats i finalen)

Detta är inte första gången TV-bolaget övervägt att lämna tävlingen, både inför ESC 2013 och ESC 2014 debaterades det om att avstå p.g.a. ekonomiska svårigheter men båda gångerna slutade det med att de trots allt deltog. (Källor: eurovoix.com och evrovizija.com)

Schlagerpinglan: Även om det naturligtvis är väldigt glädjande att Slovenien till slut preliminäranmälde sig till ESC 2023 så är det lite oroväckande att de har så pass starka funderingar på att dra sig ur tävlingen. Jag håller tummarna för att de (hur de än beslutar sig för att utse sitt bidrag) lyckas få till en riktig fullträff så att det leder till ett ESC 2023-resultat som uppmuntrar fortsatt deltagande. Lycka till, RTVSLO. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se