Cypern I början av veckan, närmare bestämt den 17:e oktober, avslöjade TV-bolaget CyBC att de nu gjort sitt internval inför Eurovision Song Contest 2023 och att valet föll på singer/songwritern Andrew Lambrou (sjua i Australia Decides 2022).

Vid presentationen av artisten nämndes ingen info om bidraget utan allt som egentligen avslöjades, förutom artisten, var att samarbetet nu inte bara var mellan Cyperns TV-bolag CyBC och det grekiska skivbolaget Panik Records utan även med Australiens City Pop Records. Ett brett samarbete m.a.o.. Mer info väntas tids nog. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat 22-11-20:Andrew Lambrou spelar in sitt bidrag i Stockholm

Cyperns internvalda ESC 2023-artist:

Andrew Lambrou (här med “Electrify” som kom 7:a i Australiens ESC 2022-uttagning)
(se Spotify för fler smakprov på Andrew Lambrous tidigare verk)

Schlagerpinglan: Det här var mer än lite överraskande, måste jag medge. Då jag själv följer i princip alla de nationella uttagningarna och därför fått en liten överblick över de artister som deltagit, och därmed eventuellt skapat lite intresse hos de TV-bolag som söker lite mer brett, så kan jag inte påstå att Andrew Lambrou var en av de jag blev nyfiken på.

Missförstå mig rätt, jag rankade hans bidrag som ett starkt medelbidrag, så jag har absolut inget emot honom men inget jag hörde inför finalen eller såg under den fick mig att höja på ögonbrynen. Därför är jag väldigt nyfiken på vad det är som gjort att CyBC beslutat sig för att satsa på just honom inför 2023. Kan han ha presenterat en helt fantastisk kombination av låt och scenshow så att det äntligen kan vara Cyperns tur att vinna? Inte mig emot. Tids nog lär vi få svaren. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “Cypern i ESC 2023“.

Relaterad information: Så här långt har två artister bekräftats inför Eurovision Song Contest 2023. Den första var Israels Noa Kirel som ni kan läsa mer om här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2023: Andrew Lambrou för Cypern 2023!”

 1. HW

  Oj, det här var verkligen oväntat! “Electrify” är en av de få låtar från ESC-säsongen 2022 jag faktiskt fortfarande lyssnar på. Jag hoppas att han satsar på ett liknande sound i år och inte gör en alltför sliskig danslåt.
  Något jag tänkt på är att “Electrify” påminner väldigt mycket om “Running” som skulle tävlat för Cypern 2020 (önskar att den gjort det, så mycket bättre än “El Diablo”). Kan det ha haft något med saken att göra?

 2. HW

  Dock är jag inte riktigt övertygad av Andrew som artist, men han får gärna bevisa att jag har fel 🙂

 3. Johanna

  Absolut inte min musikstil. Har inte höga förväntningar på att gilla det här men hoppas på att bli positivt överraskad när det väl gäller….

 4. Adri

  Det här imponerar inte på mig riktigt. Inte “Electrify” ovan i alla fall. Hans låt “Throne” är mer min kopp då 🙂

  Detta verkar riskera att bli ett case av “inte riktigt dåligt utan istället rakt av mediokert” vilket ju nästan är värre. Men ah, vi får se.

  Den typen av – ursäkta mig i förväg – “f*ckboy-pop” som Andrew verkar förknippas med kan ju iofs funka – och till och med imponera på mig. Ett exempel är ju Schweiz 2019 🙂 Men ah, jag håller mina förväntningar lite down low 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se