Schlagerpinglan: Efter den fullspäckade lördagen i vecka 6, där inte mindre än sju finaler klarades av på samma kväll så har vi en betydligt lugnare ESC-vecka framför oss, se nedan.

Uppdateringar i form av fler punkter och mer info kommer att läggas till på min Eurovision-schema-sida där jag samlat det mesta man behöver för att hänga med i vad som händer i Eurovision-världen vecka för vecka.

Veckoschema – Eurovision Song Contest 2023 – v. 7

Onsdag – 15:e februari 2023
Polen PolenNationell uttagningArtister och bidrag presenteras
Läs mer här: “Förlängd deadline till den 10:e februari
Torsdag – 16:e februari 2023
Sverige SverigeMelodifestivalen 2023Smakprov på veckans bidrag presenteras
Läs mer här: “Sverige i ESC 2023
Fredag – 17:e februari 2023
Sverige SverigeMelodifestivalen 2023Smakprov på veckans live-rep presenteras
Läs mer här: “Sverige i ESC 2023
Lördag – 18:e februari 2023
Litauen LitauenPabandom iš naujo 2023Final
20:00 CET – LRT – lrt.lt
Läs mer här: “Litauen i Eurovision Song Contest 2023
Sverige SverigeMelodifestivalen 2023Deltävling 3
20:00 CET – SVT1 – SVT Play
Läs mer här: “Sverige i Eurovision Song Contest 2023
Island IslandSöngvakeppnin 2023Semifinal 1
20:45 CET – RÚV
Läs mer här: “Lyssna på de 10 Söngvakeppnin-bidragen
Söndag – 19:e februari 2023
Frankrike FrankrikeInternvalBidraget presenteras
Läs mer här: “La Zarra för Frankrike 2023!

Se även: “ESC-Veckoschema” – “ESC-Kalender” – “ESC 2023
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2023-uttagningarna“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2023: Vecka 7”

 1. Mr A

  Skönt med en lugnare vecka. Får bli Litauen å lyssna igenom denna vecka.

 2. Johanna

  Längtar efter att höra La Zarras låt.

 3. Micke

  @Johanna, det är ju alltid svårt att hoppas i ESC. Jag satt exempelvis och hoppades enormt på Slovenien i år och på Joker Out. Blev tyvärr lite besviken när låten väl kom. Absolut inget fel på låten då jag rankar den högt men de har gjort betydligt bättre låtar än den tidigare i karriären. Gillar låten men falsetten gör som alltid helheten svagare. Joker Out i ESC 2023 är absolut bra. Missförstå mig inte nu. Det finns mycket värre exempel på artister man hoppats på men väl i ESC har det bara rasat.

  La Zarra är som du säger verkligen något att hoppas på men erfarenheten i ESC får mig ändå att hålla igen förhoppningen lite. Vad hon har och de knappast kan ta ifrån henne är rösten. Den ligger långt över snittet när det gäller ESC. En mogen lite mörk röst långt ifrån det vanliga pipandet. Visst Johanna jag hoppas jag med 🙂

 4. Micke

  https://www.youtube.com/watch?v=XqMCJcLREWg

  Bara att kolla rösten live i ett avskalat nummer

 5. Adri

  Länderna borde verkligen distribuera sina val annorlunda. Visst, ingen fel på en rejäl super saturday som senast, men denna veckan blir ju seg i jämförelse. Två låtar bara, om ingen droppar sitt bidrag helt oväntat 🙂

  Menmen, Litauen har inga låtar jag älskar (“So low” är lite kul dock – och “Stay” är väl ok). Har väl en del förväntningar på Frankrike, men vågar inte hoppas på för mycket.

 6. Johanna

  @Micke jag hade också höga förväntningar på Joker Out och ja de nådde inte upp till Ne Bi Smel som är min favoritlåt med dem men jag blev inte besviken. Sjukt bra live är Carpe Diem (som allt med dem)

  @Adri tror inte tv-kanalerna har koll på när de andra länderna väljer sina låtar och även om de har det är det en sådan försvinnande liten del människor som kollar på andra länders uttagingar ändå.

 7. Adri

  Johanna: Jo så är det ju. Kommentaren var inte helt seriös 😉 Jag fattar ju att de har en hel säsongstablå att försiktigt sätta ihop, så de kan ju inte anpassa efter den lilla gruppen hardcore ESC-fans.

  Men denna vecka känns lite seg nu i jämförelse 🙂

 8. Mr A

  @Adri Som jag förstått så kollar du på MF så du får ju lite nya låtar och lyssna på iaf. Sen ska väl Polen presenteras men kanske var artister bara.

 9. Micke

  What the……… Har nu lyssnat ikapp Litauen som släpat efter enormt för mig. Den största chocken när jag nu ser finalfältet är….Where the……is Gebrasy?????????

 10. Mr A

  Låtar inskickade till MF som inte kom med:

  https://youtube.com/playlist?list=PLD6xUl5KSTumjfBBB4Gl3rGJvBn-lXt8l

 11. Mikaela

  Polen hade ju en toppenlåt i fjol, så där har jag förhoppningar!

  Inte lika höga för Mello, – utöver Dotters senaste två bidrag var det senast 2017 som jag verkligen gillade en låt från tävlingen. Jag avstår att säga vilken av respekt för Micke, men en hint är att det gick väldigt bra för den 😉

  Litauen verkar vara upplagt för Beatrich, och där är jag inte alltför begeistrad i låten, (det är den där Mickey-Mickey-Hej-vibben tror jag) men hon är en cool artist.

  Island: tror inget av bidragen kommer bli en favorit hos mig.

  Frankrike: Känner inte till La Zarra, men väntar spänt och hoppas att Frankrike snart får sin vinst efter alla års tappra försök med stor bredd.

 12. Micke

  Ok då har jag bättre koll på Litauen. Två av de tre bästa låtarna är inte med i finalen. För mig är det raka vägen till ESC i maj månad för “Šauksmas“, Gabrielius Vagelis. Ser ingen som kan ta upp kampen med den

 13. Micke

  @Mikaela snälla du tror du jag skulle bli arg om du skulle säga det? Finns inte på kartan 🙂 Det gör du precis som du vill dock

  Har som sagt inte hängt med i allt runt Litauen så jag har nada koll på vad ni här tycker. Men det kommer väl 🙂

 14. Johanna

  @Micke då verkar vi inte vara helt ense om Litauen heller i år då. Jag gillar samtliga låtar även om 3 st står över de andra och det är inte Gabrielus(även om den också är väldigt bra)

  Litauen har ju tillsammans med Nederländerna varit mitt favoritland i ESC de senaste 10 åren. Endast en gång har de hamnat utanför min topp 10 (2014, vad tusan hände) tror de kommer hamna där någonstans i år med om de väljer rätt.

 15. Micke

  @Johanna, nej Litauen verkar inte vara vårt gemensamma så att säga 🙂 Jag hittar fyra bidrag som jag känner har något att ta på. Gabrielius är dock i egen klass.

  “Šauksmas“, Gabrielius Vagelis

  “Like a Movie“, Beatrich
  “Stay“, Monika Linkytė
  “Rumor“, MoonBee

  Ser att två av dina tre är ibland dessa. Jag måste erkänna att din tredje hamnar långt ner i ranking. Tyvärr väldigt långt ner.

  Är dock ganska säker på vilket bidrag som vinner. Säg att det handlar om ett släkte inom växtlighet om man säger så 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se