SanMarino Som det tidigare meddelats så kommer TV-bolaget SMRTV att utse San Marinos bidrag i Eurovision Song Contest 2023 genom den nationella uttagningen “Una Voce Per San Marino“.

Efter att den inledande “Academy & Casting“-fasen avslutats i torsdags, se auditionschemat här, så har 106 artister tagit sig vidare till de fem semifinaler. Därifrån går de 22 bästa till den direktsända finalen den 25:e februari där vinnaren utses av en fem-manna-jury.

Semifinalerna spelas in mellan den 18:e och 20:e februari för att sedan sändas av San Marino RTV i efterhand den 20:e – 24:e februari. Den fjärde semifinalen hålls för artister från San Marino medan den femte är en andra chansen-runda, se schemat nedan.

Uppdaterat 2023-02-20: Se namnen på alla semifinalisterna hos eurovoix.com. Där framgick det att det endast fanns två artister från San Marino och att de tävlar i Andra Chansen men har kvalificerat sig direkt till finalen.

San Marinos ESC 2022-bidrag:

Stripper“, Achille Lauro (live i Turin 2022 – 14:e i semifinal 2)

Schemat för San Marinos ESC 2023-uttagning:

28:e oktober – 16:e februari: Academy & Casting semifinalisterna utses
20:e februari: Semifinal 1
21:a februari: Semifinal 2
22:a februari: Semifinal 3
23:e februari: Semifinal 4 (San Marino-artister)
24:e februari: Semifinal 5 (Andra Chansen)
25:e februari: Final 22 finalister → 1 vinnare
(Källor: sanmarinortv.sm och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Även om jag inte var så jätteförtjust i förra årets lite väl förvirrande uttagning så kan jag inte låta bli att imponeras av engagemanget som TV-bolaget visar med denna satsning. 😀

Jag vet ännu inte om semifinalerna kommer att kunna ses från Sverige… men jag måste nog erkänna att jag mest är nyfiken på de slutliga 22 finalisterna. Förhoppningsvis så finns det någon bland dem som kan hjälpa landet tillbaka till ESC-finalen. 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2023 hittar ni här: “San Marino i ESC 2023“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “San Marino 2023: 106 artister tävlar om 22 finalplatser”

  1. Mr A

    Är det ta fram artist sen låt separat. Ta fram artister utan låt är rätt tråkigt.

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Den artist och låt som vinner finalen representerar San Marino i ESC 2023, enligt reglerna. Om det är ESC-låtarna eller coverlåtarna de tävlar med i semifinalerna vet jag däremot inte.

  3. Mr A

    Vi får se då.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se