Luxemburg TV-bolaget RTL började den 3:e juli att ta emot anmälningar från artister och låtskrivare som är intresserade av att representera Luxemburg när de återvänder till Eurovision Song Contest i Malmö 2024, se info nedan.

Välkommen tillbaka, Luxemburg!


Welcome back Luxembourg!” (01:08 – May 12, 2023 – eurovision.tv)

Anmälan till Luxemburgs ESC 2024-uttagning:

TV-bolaget RTL kommer att utse Luxemburgs bidrag i Eurovision Song Contest 2024 genom en nationell uttagning dit artister och låtskrivare kan anmäla sig i tre kategorier, se nedan.
Kategori 1Sångare + Bidrag
Artisten måste ha någon form av anknytning till Luxemburg, se närmare regler och anmäl dig här före den 1:a oktober 2023.
Kategori 2Sångare utan bidrag
Artisten måste ha någon form av anknytning till Luxemburg, se närmare regler och anmäl dig här mellan den 3:e och 16:e juli 2023 för att komma i kontakt med ett låtskrivarteam.
Kategori 3Låtskrivare som vill samarbeta med en nationell talang
RTL vänder sig till både inhemska och utländska låtskrivare, se närmare regler och anmäl dig här före den 1:a oktober 2023 för att få en lista på utvalda talanger att skriva för.
RTL kommer att utse en expertpanel som får i uppdrag att välja ut de artister som får tävla i den livesända nationella finalen som kommer att hållas den 27:e januari i Rockhal, Esch-sur-Alzette.
Ytterligare tävlingsregler, t.ex. att varje artist max får skicka in tre bidrag samt att bidragen kan vara på valfritt språk, hittar ni via RTL:s Eurovisionsida.
(Källa: eurovision.lu)

Schlagerpinglan: Med tanke på att Luxemburg inte tävlat i Eurovision Song Contest sedan 1993 så har jag ingen aning om vad vi kan förvänta oss att få se och höra från detta tidigare väldigt framgångsrika ESC-land. 5 vinster37 försök men under helt andra förutsättningar än nu gör att jag är rejält nyfiken på denna comeback. Lycka till, Luxemburg. 😀

Mer om Luxemburgs förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Luxemburg i ESC 2024“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “RTL söker artister/bidrag till Luxemburgs ESC-comeback”

 1. Denis

  Spännande! Luxemburg är ett litet land men stort inflytande i tävlingen. 5 vinster, varav två är riktiga klassiker( 1965 och 1973).
  Vet inte riktigt hur musik från Luxemburg låter 2024 men hoppas dom skickar något modernt. Gärna på luxemburgiska eller vad språket heter:)

 2. Mr A

  Tv tittarna kommer rösta plus återkommande evenemang.

  https://escbubble.com/2023/07/public-to-have-a-say-in-luxembourgs-choice-for-eurovision-2024/

 3. Mr A

  Holland internval: https://escbubble.com/2023/07/avrotros-open-submissions-for-eurovision-2024-and-make-several-changes/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se