ESC2024 Schlagerpinglan: Här följer en liten påminnelse om vad vi har för Eurovision-relaterade shower och dylikt att se fram emot i dag (se hela veckoschemat här):

ESC-händelser – Torsdagen den 8:e februari

Sverige Sverige – Melodifestivalen 2024 – Tjuvlyssna på deltävling 2
07:00 CET – svtplay.se
Läs mer här: “Melodifestivalen 2024: Lyssna på andra veckans bidrag
Italien Italien – Sanremo 2024 – Kväll 3
20:40 CET – RaiPlay
Läs mer här: “Inför Sanremo 2024: Kväll 1-4
Tyskland Tyskland – Ich will zum ESC! – Wildcard utses
22:00 CET – eurovision.de och ndr.de
Läs mer här: “Artister och bidrag presenteras den 19:e januari

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Eurovision 2024: Vad händer i dag? (2024-02-08)”

  1. Mikaela

    Gårdagens sista bidrag:

    12. Loredana – 4/10
    Står fast vid att refrängen har nåt men gillar inte hennes röst eller musikstilen som känns för retro för mig.

    13. Annalisa – 6/10
    Jomen den växer. Hon är en fantastisk artist och låten är rätt svängig, men den saknar fortfarande det där stunset som jag liksom sitter och väntar på.

    14. Irama – 6/10
    Detta växer också. Det är en fin låt och jag tycker väldigt bra om hans röst, men han gör sig så mycket bättre med upptempo-låtar.

    15. Clara – 6/10
    Filip Balos-introt! Inte dåligt, men det är inte heller särskilt originellt. Jag tycker det är svängigt när det pågår men jag vill inte ha den på min spellista.

  2. Mikaela

    Vill se som vinnare:
    Angelina

    Kan tänka mig som vinnare:
    Annalisa
    Mahmood

    Vill inte se som vinnare:
    Diodato
    Il volo

    Vill verkligen inte se som vinnare:
    Geolier
    Loredana

  3. Micke

    JÄDRA SKIT……. Ska ju ta ett break här nu men det gällde ju banne mig inte San Remo. Den missar jag aldrig. Min sambos syster är gift med en italienare så den följer vi fyra ihop varje år. Nu sket det sig dock i år så vi missar största delen. De två första dagarna var helt missade. Fredag är rökt men möjligen idag och finalen.

    Om jag frågar ALLA er här om er topp 3 har ni lust att slänga ut den här då så man har något att bygga på för att komma ikapp. Känner ni för det så 🙂

    @Mikaela, jädrar så jag hoppas på det du skriver här nu om att Annalisa har något bra. Det har hon haft förut. I synnerhet 2018 då hon borde ha vunnit hela skiten med en av de bästa någonsin i ESC. Sen 2021 hade hon ytterligare en riktigt bra låt. Om jag inte minns fel var hennes bidrag 2015 också bra. Hoppas hon kör något bra igen 🙂

  4. Adri

    Mikaela: Alltså om Il Volo vinner… (det kommer såklart inte ske, men alltså… bara hypotesen gör att något började rasa i mig).

    Jag trodde inte att jag skulle gilla dem. Men att de skulle vara sist av alla 30 för mig chockade även mig.

    Diodato är lika trist som 2020. Vinner nog inte heller. Inte om jorden ska fortsätta snurra 🙂

    Micke:

    Min topp 3:
    1. Annalisa
    2. Angelina Mango
    3. Mahmood

    (4. Clara
    5. Geolier)

    🙂 Men det är riktigt starkt San Remo-upplaga i år. Inte lika många bleka män som sjunger ballader som det brukar 🙂 yaay

  5. Micke

    @Adri, jädrar även du gillar Annalisa. Nu får jag verkligen upp hoppet om att hon åter igen har ett starkt bidrag. Har hunnit lyssna på två bidrag hittills. Hoppas kunna hänga med en del ikväll i alla fall. De två jag lyssnat på har verkligen varit åt var sitt håll. Angelina Mango lät mycket lovande vilket definitivt inte The Kolors gjorde. Men vi får se 🙂 Tack Adri 🙂

  6. Schlagerpinglan

    @Micke, Nu har jag inte lyssnat på alla låtarna men av de jag hört så är min topp-fem (i blandad ordning) följande:

    Annalisa – “Sinceramente”
    Emma – “Apnea”
    Il Volo – “Capolavoro”
    Gazzelle – “Tutto qui”
    Diodato – “Ti muovi”

  7. Micke

    @Pinglan, du också 🙂 Nu jädrar måste jag lyssna på Annalisa 🙂 Har hunnit lyssna på ett tredje bidrag nu. Det var Diodato….den var vid första lyssningen inte i närheten av den klass han hade 2020 men den lät ändå bra. Kan nog växa än mer. Tack Pinglan 🙂 Nu ska jag lyssna på Annalisa 🙂

  8. Mikaela

    Micke, min topp:

    1. Angelina
    2. Fred
    3. Mahmood/Santi Francesi

  9. Mikaela

    Pinglan, så himla nyfiken ikväll om du kommer gilla ett bidrag som jag tror jag är ensam om här att uppskatta. Men ev att du också ser nåt i det. Men avslöjar inte i förväg för att inte jinxa.

  10. Mikaela

    Adri, tror inte Diodato eller Il volo har superchans till vinst, men i egenskap av tidigare vinnare finns väl nån potential. Låt oss hoppas att italienarna gör bättre val

  11. Schlagerpinglan

    @Mikaela, Blir intressant. 😀

  12. Micke

    @Mikaela, får se om jag får tid att kolla in ikväll och möjligen lura ut vilken låt du gillar? 🙂 Är ni många som är inne live så att säga?

    Ser att du inte har med Annalisa bland dina tre. Men smaken är ju olika. Nu har jag dock lyssnat och första intrycket var positivt. Känns som den kan växa ordentligt. Har lyssnat på flera nu och mycket positivt. En som jag dock definitivt inte gillar verkar många gilla. Ska dock ge den fler chanser för jag kan vara färgad av att han var inblandad i det enda dåliga italienska bidraget i ESC-historien. Extremt dåligt dessutom. Men den ska få fler chanser som sagt.

    Men det jag hittills lyssnat på från San Remo vittnar om ett starkt startfält 🙂

  13. Mikaela

    Micke, ja jag ska absolut klara minst 9 bidrag ikväll (min favorit är nr 9). Men idag börjar min gräsänkedom så kanske inte är fullt lika fokuserad som tidigare kvällar.

    Alltså Annalisar absolut godkänd, men inte topp 3 för mig. Men vi har ju också väldigt olika smak du och jag!

  14. Mikaela

    Och den låten jag gillar är INGET för dig Micke, så långt känner jag dig här..!

  15. Schlagerpinglan

    @Micke, Vi har varit några stycken som följt Sanremokvällarna tillsammans här. Väldigt trevligt. 😀

  16. Micke

    @Pinglan, hade mer än gärna varit med. Det var ju min plan men allt går inte som man vill ibland. Hoppas kunna vara med lite ikväll iaf. Har lyssnat en del nu o har hittat minst elva låtar jag gillar. Underbara Italien 🙂

    @Mikaela jag har inte så negativa vibbar om din o min smak. Vad jag minns har vi hyfsat ofta haft liknande smak
    Jag ska försöka lura ut din favvis 🙂

  17. Mikaela

    Micke, du är välkommen! 😀

  18. Schlagerpinglan

    @Micke, Roligt. 😀 Ja visst verkar det vara ett ovanligt starkt startfält, även för att vara Italien? 😀

  19. Micke

    Tack för det Mikaela o Pinglan 🙂

  20. Adri

    Just det Micke, min vän, jag höll nästan på att glömma. I fredags innan ditt uppehåll (eller vad man kallar fem dagar m.i.a) så bad du om en tjänst. Nämligen att jag skulle tillhandahålla dig med två låtar från MF: Elisa Lindström och Smash Into Pieces.

    Står du fortfarande för det? Fortfarande intresserad?

    För jag brukar ju annars dra mig från att öht prata MF litegrann med dig. Det blir inte bra. Men du bad specifikt om en tjänst. Så vill du, kan jag göra det 🙂 Men då på ditt bevåg.

    Dock dåliga nyheter. Tyvärr är det ena bidraget otillgängligt pga vinst i deltävlingen och därmed avancemang till finalen. Det andra tog tredjeplatsen och ska till finalkval, och finns tillgängligt.

    Men it’s up to you det där 🙂

  21. Micke

    @Adri, nej jag har inte ändrat mig om uppehåll. Men jag sa det då att San Remo missar jag inte 🙂

    Det är så här Adri…. Jag har sju låtar i ESC hittills i år som jag ger (9/10) i betyg. Tre av dem är redan borta. Fyra kvar o skulle nån av dem vinna då skiter jag i uppehåll 🙂 Men om inte så tar jag break. En av de sju är med i San Remo. Det gick snabbt 🙂

    Angående det du frågar. Absolut kör bara 🙂

  22. Adri

    Micke: Som sagt ta hur många och långa pauser du vill. You decide. Jag tycker det är lite trist bara att försvinna i högsäsongen. Men you do you.

    Well, som sagt en av låtarna är bortlåsta. Smash Into Pieces vann delfinalen. Så den är några veckor bort nu. Men som sagt… de lät exakt – alltså exakt! – som sist. You can imagine.

    Men Elisa då. Jag trodde hon var doomed till utslagning. Men det blir kval för hennes del. Tredjeplats. Dock inte speciellt nära finalplatsen. Hon fick 69 poäng (inkl. 12 poäng från tre tittargrupper, de mellan 60-74, 75+ och de som valde telefonröstning). Andra platsen fick 86 – så hon var 17 poäng från finalplats.

    Fortfarande bättre än vad jag kunde tro. Jag tycker inte det finns nåt speciellt med låten alls egentligen. Men med tanke på vilka fetnollor hennes tidigare låtar varit i tävlingen, så är detta (vida överlägset) hennes bästa bidrag:

    https://www.youtube.com/watch?v=MSo7qf38ENQ

    (Sidenote: jag brukar inte kommentera kvinnoklädsel, då jag inte tittar på det så noga. Mer intresserad av herrmode ju, av uppenbara skäl. Men här är det omöjligt att undgå. Detta kan vara den absolut fulaste klänningen jag nå-gon-sin sett. Men ah… det är mello, inte Project Runway. Såatteh…)

    Den andre får du när den finns tillgänglig. Eventuellt får du påminna mig.

  23. Micke

    @Adri, thanks. Blev som du vet så jädra upprörd över all skit de två mindre nogräknade journalisterna slängde över Smash Into Pieces och än värre över stackars Elisa Lindström. Hoppades att det var kanonlåtar de kom med för att täppa till truten på dem. Hennes låt var helt ok men inget överspeciellt

  24. Mr A

    San remo
    Pytsar in låt 10 kväll 2 , rocknroll helt ok 3 av 5
    Låt 11. Inget fel på den men vinnare av kvällen vet jag väl inte….3 av 5.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se