Sverige På lördagskvällen den 9:e mars avgjordes finalen av Melodifestivalen 2024, den nationella uttagning som utser Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2024, där 12 bidrag tävlade.

Resultatet från omröstningarna, med uppdelade jury- och tittarröster, samt länkar till finalisternas finalframträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Uppdaterat: “De internationella jurygruppernas röster

Mellanakter m.m. – finalen:
Still The One“, Björnzone (mellanakt)
(Björn Gustafsson, Eric Saade, Måns Zelmerlöw, Loa Falkman, Filip Berg,
Adam Lundgren, Casper Jarnebrink, Victor Leksell, Boris René, Ulrik Munther)
Ny låt till Carina Berg“, Björn Gustafsson (mellanakt)
Unforgettable“, Marcus & Martinus (vinnarnumret repris)

Lyssna på Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2024 här:

“Unforgettable”, Marcus & Martinus
final-framträdandedeltävlings-framträdandelåttext
(text och musik: Joy Deb, Linnea Deb, Marcus Gunnarsen, Martinus Gunnarsen,
Jimmy “Joker” Thörnfeldt
)

Slutresultatet: Finalen av Melodifestivalen 2024:
1. “Unforgettable“, Marcus & Martinus 177 poäng
2. “Que Sera“, Medina 104 poäng
3. “Heroes Are Calling“, Smash Into Pieces 90 poäng
4. “Give My Heart A Break“, Cazzi Opeia 87 poäng
5. “Dragon“, Liamoo 83 poäng
6. “Happy That You Found Me“, Danny Saucedo 74 poäng
7. “When I’m Gone“, Maria Sur 72 poäng
8. “Light“, Annika Wickihalder 63 poäng
9. “Effortless“, Jacqline 61 poäng
10. “Back To My Roots“, Jay Smith 46 poäng
11. “Awful Liar“, Lisa Ajax 37 poäng
12. “It’s Not Easy to Write a Love Song“, Dotter 34 poäng
Juryns röster: Tittarnas röster:
1. Marcus & Martinus 85 p. 1. Marcus & Martinus 92 p.
2. Cazzi Opeia 46 p. 2. Medina 61 p.
3. Medina 43 p. 3. Smash Into Pieces 59 p.
4. Jacqline 40 p. 4. Liamoo 45 p.
5. Annika Wickihalder 38 p. 5. Cazzi Opeia 41 p.
5. Liamoo 38 p. 6. Danny Saucedo 40 p.
7. Maria Sur 37 p. 7. Maria Sur 35 p.
8. Danny Saucedo 34 p. 8. Jay Smith 26 p.
9. Smash Into Pieces 31 p. 9. Annika Wickihalder 25 p.
10. Lisa Ajax 26 p. 10. Jacqline 21 p.
10. Dotter 26 p. 11. Lisa Ajax 11 p.
12. Jay Smith 20 p. 12. Dotter 8 p.
(Källa: SVT – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Jag skickar ett stort grattis och lycka till till Marcus & Martinus. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Sverige i ESC 2024” medan de övriga utvalda ESC 2024-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2024”

 1. Denis

  Att det skulle bli så tydlig vinst var oväntat trodde det skulle bli mer fight. Bara en enda grupp gav dom inte högsta poäng. Blev mer fight bland dom övriga. Även Medina och Cazzi kan ses som vinnare då dom gjorde bättre ifrån sig än förra gången. Kul att Medina går hem så mycket hos en internationell jury.
  Tvillingarna fick till och med mer tittar poäng än Loreen..
  En tydlig vinst, grattis M& M. Ser fram emot grann fejden senare i vår:)
  En vinst är

 2. Denis

  Hoppas alla hade en fin final kväll oavsett vad man tycker om låtarna och resultatet.
  Lite krasslig här och nerbäddad i pyjamas men njöt ändå. Toppenkväll

 3. Daniela

  Jag skrev tidigare vid tidigare rubriken Topp 10 listan vad vi tyckte om resultatet. Vi blev jätte besvikna i vår familj. JÄTTE! Vi fattar inte att svenska folket och de flesta jurysarna valde den låten och gossarna. Vi hade som stor favorit Medina och de kom tvåa! De förtjänade vinsten och det hade blivit så kul och passande att de skulle representera Sverige! De hade allt i sin låt och det är många många svenskar som älskar dem! De är min dotters barndom och ungdom musik! Vi älskar dem! ❤️

 4. Mikaela

  Yes! Nu har jag fler bra än dåliga bidrag i Eurovision.

  9/10 Fantastisk
  Italien
  Ukraina

  8/10 Riktigt bra
  Tjeckien

  7/10 Bra
  Grekland
  Sverige
  Australien
  Litauen

  1-4/10 Dålig
  Irland
  Finland
  Schweiz
  Island
  Malta
  Nederländerna

 5. Mr A

  @Mikaela så “skämtbidrag” är inte din grej?

 6. Mikaela

  Mr A, beror på vad man menar med skämtbidrag. Gillar inte låtar som spelar på falsk självdistans och trams, som Finland i år. Gillar inte hur Schweiz överskruvar sitt bidrag i ett enligt mig ganska desperat försök att vara sensationell.

  Nederländerna tycks genuin i det han gör men jag tycker bara låten är väldigt dålig.

 7. Mr A

  @Mikaela. Jag förstår

 8. Mr Smith

  Inte för att förstöra den goda stämningen i kommentarerna, men jag tycker det är ORIMLIGT att vi skickar tvillingarna till Eurovison. Låten var inte ens så bra och dessutom är de ju från NORGE. Jay Smith där emot hade ett snyggt nummer och är från Sverige. Jay smith är min vinnare! #jaysmitheurovison2024love

 9. Johanna

  @mikaela Tror inte någon här har så olik smak mot mig som du har. Av de du tycker är dåliga gillar jag 3. 2 av de är i min topp 10. 1 i topp 5. Håller med om att Malta är dålig dock.

  Av de du tycker bäst om gillar jag båda 2 men ingen av de är på fantastis nivå för mig. Båda är (än så länge) i min topp 10 dock.

  Tjeckien, Sverige och Australien är inget för mig.

  Kul med perspektiv så man inte lever i tron att ens egna givna favoriter kommer vinna

 10. Marie

  Tveksam till att de får en bra placering i tävligen då jag tycker man tröttnar snabbt på låten, men de är en frisk fläkt och talangfulla.
  Sverige har ju historiskt sett varit närvarande under andra länders flagg med sina bidrag vid väldigt många tillfällen (genom både text och musik men även sång), det är inget märkvärdigt att de är från Norge. Dessutom är språken så himla lika, de behöver inte ens anstränga dig för att man ska förstå dem.

 11. Denis

  Tycker det var ett intressant år. Många hade trott det skulle vara en kamp för segern och att juryn kanske föredrar dom över tittarna. Istället blev det en större seger än Loreen förra året och utklassning. Intressant..
  Tror inte det går dåligt i ESC. Många jämför med Ingrosso men dom som röstar kommer ju inte ihåg han. Bara för att den låten gick dåligt behöver det inte betyda att det kommer gå dåligt för Unforgettable. Så funkar inte ESC, resultat är inte satta i sten
  Ser heller inte problemet med att dom vann. Sverige har ju representerat andra länder i ESC, då var det inga problem. Tvärtom skulle man vara stolt över det. Som nät Fuego kom på andra plats, då skulle det minsann betonas med tyngd att det var svenskoroducerat. Eller hur man skulle ta åt sig äran lite när Elena Papariziou vann för Grekland. Då blev ingen upprörd över att dom inte tävlade för sina hemländer

 12. Schlagerpinglan

  @Mr Smith, Alla har rätt till sin åsikt och som jag har förstått det så är det inte heller någon speciellt unik åsikt. Många verkar dela åsikten och till viss del förstår jag den. Jag är väldigt tävlingsinriktad och ser ESC som en landskamp där jag helst ser att alla länder tävlar med inhemska förmågor men jag har nog mjuknat i min inställning efter att år efter år sett hur svenska låtskrivare lånat ut sina talanger till andra länder. Som jag ser det så är det inte mer än rätt att vi får hjälp av ett grannland nu (om det går bra, vill säga, floppar det får jag omvärdera). 😉

 13. Mr A

  Finns ju massa exempel. Anna Sahlene i Estland , islänningar i Norge, ingen av Luxemburgs artister var väl från Luxemburg förut? San Marino etc

 14. Mikaela

  Johanna, ja vi har nog inte många beröringspunkter. Och jag tror det faktum att vi alla har så olika favoriter här ger ett mer öppet klimat och bättre diskussioner.

  Angående diskussionen kring nationellt ursprung är väl låten mer än artisten? Låten är svensk, framträdandet är svenskt, urvalet är svenskt, valet är (50%) svenskt. Mer knäppt är det i så fall att övriga 50% av valet sker av andra länders juryer, men det är en annan diskussion 🙂

 15. Mr A

  När Elena p. Vann för Grekland var folk snabb på att påpeka att hon minsann är från Sverige. Så näe norskdiskussion ger jag inger för. 12 p från Norge förhoppningsvis. Sen är de ju smarta, de kan ju tävla för Norge sen å vinna för Norge längre fram och kanske kan få Sveriges 12a.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se