Sverige Schlagerpinglan: Slutresultatet av Melodifestivalen 2024 med tittarnas röster och jurygruppernas sammanlagda röster hittar ni här. Här nedan följer en sammanställning av hur de åtta internationella jurygrupperna fördelade sina 464 poäng.

De internationella jurygruppernas röster vid finalen av Melodifestivalen 2024:
Belgien Irland Malta Serbien Australien Island Tyskland Cypern Summa
1. Marcus & Martinus 8 5 12 12 12 12 12 12 85 p.
2. Cazzi Opeia 12 3 6 7 7 7 4 46 p.
3. Medina 10 12 8 5 4 2 2 43 p.
4. Jacqline 7 1 6 10 10 6 40 p.
5. Annika Wickihalder 4 10 10 6 8 38 p.
5. Liamoo 1 6 7 3 2 5 4 10 38 p.
7. Maria Sur 4 1 4 8 10 7 3 37 p.
8. Danny Saucedo 10 3 1 5 8 7 34 p.
9. Smash Into Pieces 6 7 5 2 1 5 5 31 p.
10. Lisa Ajax 2 6 3 4 3 8 26 p.
10. Dotter 3 2 2 8 3 6 2 26 p.
12. Jay Smith 5 8 4 1 1 1 20 p.
(Källa: mellopedia.svt.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2024 hittar ni här: “Sverige i ESC 2024” medan de övriga utvalda ESC 2024-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Melodifestivalen 2024: De internationella jurygruppernas röster”

 1. Adri

  Ah jag hade väl “TYP” rätt. Rösterna blev väldigt utspridda… utöver då en väldigt överlägsen vinnare. 26 poäng mellan sistaplats och tvåa är ju väldigt jämnt.

  Tittarna var, vilket jag hade fel om, mer överens då med lite större gap (överlag!).

  Som sagt igår, M&M var ganska långt ner på min lista. Men ah, det fanns mycket värre. Och det finns saker att vara glad över och jag tänker mest på Cazzi. Jag trodde hon skulle MAX nå en nionde- eller tiondeplats, och såg nån på Youtube som sa “obvious last place” om henne. Och så kommer hon fyra. Årets bäst placerade kvinna! 🙂 Tvåa hos juryn. Jag är så glad.

  Jag tycker också det är fult att “fira” andras misslyckanden. Jag önskar alla artister väl! Men Danny’s resultat anser jag också vara lite av en lättnad.

  Och Medinas succé var kul att se 🙂

  Jacqline, Maria Sur och Dotter? Well. Jag håller inte med alls om var de hamnade, men. Ibland blir det inte som man tänkt. De var i final iaf, så de har ju redan klått minst 18 andra. Värt att komma ihåg 🙂

  ——————————————————

  Annars så är ju detta ett år då oddsen fick lite bäng. M/M vann bekvämt, som de tänkt. Men resten av oddsens topp 2 hamnade alltså plats 9 och plats 6.

  Medina tippades till plats 5, Smash Inte Pieces till plats 7 och Cazzi till plats 10. Oddssättarna fick lite bäng där.

  Så jag vidhåller… jag hade NÄSTAN rätt 😉 Om man hade tagit bort vinnaren så hade det varit ett väldigt ovisst år 😉

 2. Denis

  Va oväntat att juryn gillar svensk partymusik. Det gjorde dom visserligen i 2022 också men ändå otypiskt. Kanske kan det sätta punkt på teori att jury bara gillar seriösa artister på engelska, att en kul låt på inhemskt språk kan gå bra om det görs proffsigt

 3. Mikaela

  Grattis team Grito! Är besviken men också glad för er som verkligen håller bidraget högt.

 4. Josef

  Adri: Bra sammanfattning av melodifestivalens final! Kan nästan hålla med om allt.
  Var hamnar dessa populära M&M i ESC!?

  Min favorit i år är Italien. Men det finns gott om bra bidrag. Saknar Ryssland…Israel får ju vara med
  varför inte Ryssland?! Jag tycker tävlingen har blivit lite för politisk.

 5. Adri

  Kul att höra från dig Josef 🙂 Alltid välkommet när du kommer tillbaks.

  Jag tror det går bra för M/M. Jag gissar topp 10, men andra halvan av topp 10 🙂

  Jag saknar inte Ryssland nämnvärt. Jag saknar ett STORT Eurovision, men av alla som kan komma tillbaka är det verkligen inte Ryssland jag väljer först. Jag tar hellre Slovakien, Turkiet, Ungern, Nordmakedonien, Montenegro, Monaco, Rumänien och Andorra. Även Rysslands lillebror Belarus tar jag före Ryssland själv.

  Israelfrågan… jadu. Detta känns inte som rätt plattform för det. Ingen vet hur EBU har resonerat (förutom då dem själva) men nu är det som det är 🙂 Vissa är glada för det, andra inte. Jag tänker mest på säkerheten – men även det gissar jag EBU/SVT och alla andra ansvariga också tänkt på. Hoppas sannerligen det.

 6. Micke

  @Josef, jag är väl på Adris linje men är väl lite osäker på dig. Du var en av de två jag började prata med här på bloggen för 300 år sedan. Sen har det varit två år här nu som du inte svarat på det jag skrivit till dig. Inget konstigt med det om det är så att du inte sett det jag skrivit. Men jag tänkte köra ett försök till så får vi se 🙂

  @Adri, för mig är alla länder lika här….nästan 🙂 Men det har inte något med hur länder är utan vad de har slängt ut i ESC genom åren. Ungern och Turkiet är de jag saknar mest. Sen givetvis även Luxemburg (skönt att de är tlllbaka), Slovakien och Bosnien-Hercegovina

 7. Adri

  Micke vi håller inte med varandra där. De allra flesta länder är jämlika här, men om man ska plocka bort några så tar jag bort de som jag upplever inte kan bete sig först.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se