Liechtenstein Enligt Lichtensteiner Vaterland har Radio Liechtenstein inlett processen med att ansöka om medlemskap i EBU med målet att få Liechtenstein att kunna delta i Eurovision Song Contest.

Liechtenstein

Landet har tidigare visat intresse för tävlingen, främst genom Peter Kobel1 FL TV, men efter eldsjälens tragiska bortgång 2018 svalnade TV-bolagets intresse för att 2022 meddela att de inte längre hade några EBU-planer.

Det är dock osannolikt att Radio Liechtenstein, som grundades 1995, är delvis statligt finansierad och endast sänder via radio, kan bli aktuell för Eurovision Song Contest då en av förutsättningarna är att samtliga deltagarländer erbjuder sina tittare TV-sändningar av tävlingen, vilket kan bli svårt för ett “endast-radio”-bolag.
(Källa: eurovoix.com – Grafik lånad från Radio Liechtenstein Facebook)

Schlagerpinglan: Jag har ännu inte givit upp hoppet om att någon gång i framtiden få se Liechtenstein debutera i Eurovision Song Contest men får väl medge att det inte ser så ljust ut för tillfället.

Denna nyhet ser jag dock som en liten ljusglimt, inte för att jag tror så mycket på Radio Liechtenstein som ett alternativ men mer om att det trots allt fortfarande finns personer inom radio och TV i Liechtenstein som vill se landet i tävlingen. De sitter kanske inte på rätt poster för tillfället… men sådant kan ju alltid förändras. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Liechtenstein: Radio Liechtenstein ansöker om EBU-medlemskap”

  1. Mr A

    https://www.facebook.com/share/p/zZcup8Js8XeZxuCt/

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Tackar, alltid roligt med upplyftande nyheter… speciellt om Nederländerna. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se