Australien TV-bolaget SBS har bekräftat att Australien, för fjärde året i rad, fått en inbjudan från EBU att delta i Eurovision Song Contest och kommer därmed att skicka ett tävlingsbidrag till ESC 2018 i Portugal. Hur detta bidrag ska utses har de ännu ej avslöjat. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat: Även den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv har nu bekräftat att Australien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018.

Schlagerpinglan: I förra veckan spekulerade jag lite om Australiens eventuella deltagande i ESC 2018 och kom då fram till att jag var smått hoppfull. Sedan kom nyheten om att Eurovision Asia, där Australien tidigt utpekats som första värdland, kommer allt närmare att bli verklighet och då började det återigen att kännas lite osäkert.

Därför är det extra lugnande att redan nu få reda på att Australiens Portugal-äventyr verkar vara tryggat. Jo, jag vet att man inte ska ropa hej för tidigt och att saker kan förändras i sista stund men så här långt ser det bra ut. Pricken över i:et vore om de senare bekräftar att de faktiskt tänker genomföra en australisk nationell uttagning, men det är kanske att gapa efter för mycket. 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Australien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se