Ny EU-sponsrad melodifestival?

2007-05-14 (måndag)

Toine Manders, en EU-parlamentariker för Nederländerna, har föreslagit att medlemmarna i EU ska starta en ny show. Bl.a. så vill han att den gamla språkregeln ska tas tillbaka, grannröstning ska kontrolleras, röstningen ska delas mellan TV-tittare och jurygrupper m.m. Flera mediaföretag, gamla deltagare och framstående journalister i Nederländerna är positiva till initiativet och Manders fortsätter att lobba i Parlamentet för att få pengar till projektet.
(Fritt översatt/sammanfattat från esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag vet inte riktigt om det är rätt väg att gå. Vi stänger då dörren för Island, Norge och Schweiz samtidigt som flera nuvarande ESC-nationer ändå är på väg in i EU.

Dessutom tycker jag om att det sjungs en del på engelska. Kanske en kompromiss? Halva låten på modersmålet?

EU-fakta:
EU:s medlemsländer (27 st): Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Österrike, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern.

Kandidatländer (3 st): FYR Makedonien, Kroatien, Turkiet

Andra europeiska länder (19 st): Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Island, Liechtenstein, Moldavien, Monaco, Montenegro, Norge, Ryssland, San Marino, Schweiz, Serbien, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se