Duellen om pengarna

2008-08-28 (torsdag)

Schlagerpinglan: I en intervju med gylleneskor.se så kallade Christer Björkman kritikerna av de nya Melodifestivalsreglerna för domedagsprofeter. Jag är inte en av dem.

Jag kritiserar inte juryn, de åtta personerna eller den förinspelade kören eftersom vi inte vet hur det kommer att bli. Vad jag däremot kritiserar och härmed protesterar mot är något som vi redan vet något om: Duellerna.

Melodifestivalen har två mål: konkurrera med andra TV-program samt att välja ut Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest. Tyvärr så verkar det som att SVT sätter fel mål främst och mörkar sina avsikter.

De vill “öka underhållningsvärdet” som det så ädelt heter. Jovisst, om de menar värdet i antalet kronor som tittarna ger till SVT när de luras att ringa in och rösta mer än skäligt många gånger så uppnår de nog sitt mål. Att jag förväntas vara ett monster som tycker det är underhållning att se andra människor plågas ser jag däremot mer som en förolämpning.

Protester hörs även från olika artister. Bl.a. så sågar både Alexander Bard och E-type reglerna i vars en intervju på aftonbladet.se.

Varför inte vara rakryggade och säga som det är: SVT står inför en ekonomisk kris och det är främst därför som beslutet att införa dueller även i deltävlingarna togs. DEN förklaringen hade jag kunnat köpa. Jag hade inte tyckt bättre om duellerna då, men jag hade i alla fall haft större förståelse och respekt för beslutet.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Duellen om pengarna”

  1. Schlagerpinglan » Blog Archive » Angående röstningen

    […] dueller och dylikt om de så vill. På så vis blir alla någorlunda nöjda. För det var ju inte p.g.a. de ökade intäkterna som detta nya infördes, eller […]

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se