Angående röstningen

2009-02-08 (söndag)

Schlagerpinglan: Enligt aftonbladet.se så vill svenska folket ha förändringar i Melodifestivalens röstningssystem men SVT vill ha det som det är p.g.a. underhållningsvärdet, hävdar de.

Här skulle SVT kunna vara stora och göra en kompromiss: Låta tittarna ringa in vid ETT tillfälle och sedan presentera resultatet som de själva tycker är lämpligt, med extra delmoment, dueller och dylikt om de så vill. På så vis blir alla någorlunda nöjda. För det var ju inte p.g.a. de ökade intäkterna som detta nya infördes, eller hur?

Själv skulle jag aldrig få för mig att rösta som det är nu. På sin höjd skulle jag kunna kasta iväg en symbolisk röst på min favorit men eftersom den rösten inte kommer att göra någon skillnad så avstår jag. Visst älskar jag Melodifestivalen och Eurovision Song Contest men inte ens jag är så fanatisk. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Angående röstningen”

 1. DavidG

  Jag personligen förstår mig inte på allt gnäll ifrån svenska folket. för mig är reglerna ganska klara.. första omgången röstar man på alla bidrag.. sen går fem vidare till ännu en omgång ifrån den omgången går fyra bidrag vidare till duellerna .. där ettan möter fyran och 2an möter 3 an.. de två bidrag med mest röster går till finalen..

  ganska enkelt..

  sen hålle rjag med om att det är onödigt at tha med en internationell jury…

  men tycker det är dumt av tidningarna o hålla på o tjata så fort det blir en liten förändring i melodifestivalen då är det stor skandal tydligen. och alla svenssons ute i stugorna hänger glatt med i buropen:).. tragiskt..

  menmen dom vänjer väll sig precis som med att det blev fyra semifinaler..osv. osv..

 2. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Ja, jag tycker också att reglerna är ganska enkla men för någon som kanske inte har så stort intresse utan bara “råkar” slå på TV:n på lördagskvällen så är det kanske lite invecklat. 😉

 3. Lampan

  Hur reglerna för duellerna fungerar är rätt tydligt, men tyvärr tycker jag det är lite slumpen som därmed avgör vilka låtar som går till final.

  Jag har däremot ännu inte förstått riktigt hur den internationella juryns val fungerar. Lite snurrig är texten på SVT i det fallet.

 4. Schlagerpinglan

  Lampan,
  Svenska folket väljer ut 10 bidrag till finalen i Globen som vanligt medan den internationella juryn kommer att välja ut ytterligare ett bidrag. Det blir alltså 11 bidrag som kommer att tävla i finalen.

  Efter varje deltävling väljer juryn ut sin favorit av de bidrag som inte gått vidare till finalen. Första veckan valde de ut “Snälla, snälla, snälla”.

  Till sist har juryn fyra bidrag att välja mellan. Ett av dessa får de sedan skicka till finalen, där det tävlar på samma villkor som de övriga tio.

  Hoppas det klarnade. 🙂

 5. Emma

  Reglerna är ganska lätta, men jag tycker det förstör magin med så många röstningar och alla delfinaler. Kanske två delfinaler skulle kännas lite bättre. Bättre med att rösta en gång. Det skulle kännas betydligt bättre eftersom så blit det den publiken röstat mest på som går vidare. De där duellarna förstör ju eftersom då kan man få sina favoriter emot varandra och nej… Jag gillar´t inte.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se