Då var det dags igen…

2009-02-13 (fredag)

Schlagerpinglan:Björkman säger hur vi ska rösta” skriker aftonbladet.se ut och inväntar nästa folkstorm. Snälla läsare, nappa inte.

Tydligen hade Johan Norberg, medlem i Melodifestivalens jurygrupp i Stockholm förra året, avslöjat i “Gomorron Sverige” hur Christer Björkman givit juryn fem förhållningspunkter inför röstningen förra året. I övrigt var de fria att rösta som de själva ville.

Som jag ser det så röstar svenska folket som de vill och juryn röstar fritt efter vissa direktiv. Inga konstigheter. Hur ska en jury annars kunna göra sitt jobb? Utan direktiv så blir de ju som vilka privatpersoner som helst. Ingen nyhet och verkligen inget att storma över.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Då var det dags igen…”

 1. DavidG

  imorgon kväll är det riktigt många länder som väljer bidrag till eurovision.. en “super lördag” kan man säga.

  ja aftonbladet expressen etc etc.. kör någon slags häxjakt iår. de märkte nog förra året att de fick fler läsare när det blev folkstorm om han Björn..

  ganska patetiskt egentligen..

  kul också att arash ska sjunga duet med aysel…. i eurovision. jag tror dock inte att aysel egentligen tycker det är så kul att dela på stjärnljuset på scen.

 2. Magnat Leif

  Om du tittar på klippet så ser du att han berättar lite mer än så. Inga bidrag från “vanliga” människor kommer nånsin fram. Man måste vara uppbackad av ett skivbolag för att de i huvudtaget ska lyssna på bidraget. Sedan är det skivbolaget tillsammans med Björkman som bestämmer vilka låtar som juryn får välja bland. Så redan där tas vanliga svenskars bidrag bort.

  Och hur kan du inte bli upprörd om det är så att Björkman mer eller mindre dikterar hur juryn ska rösta? Är inte hela meningen med juryn att de ska vara opartiska och rösta utifrån sitt speciella kunnande? Om Björkman ska bestämma över juryn, kan man väl lika gärna skippa juryn och ge Björkman juryns poäng som han får dela ut efter eget huvud.

  Jag förstår att Björkman är lite av en gud för dig och resten av oss schlagerälskare. Men om han ska vara den som bestämmer så hårt så ska man fan inte hymla om det. Jag tycker det är bra att det kommer fram.

  Sen så är jag rädd för att man måste ifrågasätta Björkmans förmåga att plocka en vinnare då vi inte har placerat oss så bra på sista åren. För om han styr juryn och juryn styr så att en annan person än den person som svenska folket har utsett till vinnare vinner, ja då är det Björkman som ska lastas för de dåliga placeringarna. Pratet om öststaterna börjar bli tjatigt…

  Magnat Leif

  Se klippet:
  http://magnaterna.se/index.php?id=125

 3. Schlagerpinglan

  Magnat Leif,
  Nej, jag är inte upprörd över dessa “nyheter”. Tycker inte det är något att storma om. Läs själv på http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4405239.ab där Björkman svarar på kritiken.

 4. DavidG

  magnat leif…. ja du.. sen finns det världssvält..

 5. Magnat Leif

  Den där artikeln säger ju ingenting om den fråga jag tycker är viktig. Kan helt vanliga låtskrivare skicka in bidrag eller inte? Eller måste man vara en etablerad låtskrivare som har ett skivbolag i ryggen? Eller är det bara jag som har levt i illusionen att vem som helst kan skriva en schlagerlåt och bli känd över en natt?

  Magnat Leif

 6. Magnat Leif

  Till DavidG

  Intressant kommentar med tanke på att du är inne på en blogg om schlagern. Om schlager inte var viktigt i huvudtaget för dig borde du ju knappast hänga på en blogg som behandlar just schlager.

  Och är man intresserad av schlager borde man ju oxå vara intresserad av att det ska vara en tävling på lika villkor. Att om tävlingen lanseras som en folktävling så ska den oxå vara det. I alla sammanhang där allmänheten blir förd bakom ljuset bör man ta reda på hur det verkligen ligger till.

  Hur mycket man än älskar schlager borde man ju vara intresserad av hur saker och ting är på riktigt. Även om det blir att man ifrågasätter det som är en allra heligast. Även om de här anklagelserna är helt sanna så tar ju inte det bort det faktum att schlager är underbart. Det bara innebär att vi borde se över hur tävlingen sköts så att alla har samma chans.

  Magnat Leif

 7. Schlagerpinglan » Blog Archive » Christer Björkman polisanmäld?

  […] Läs även mitt förra inlägg om Johan Norberg. […]

 8. Bimbo Boy

  Jag tycker att det är jättebra att han vågar vara ärlig. Det pågår så mycket båg i tävlingen som folk inte känner till, det är bra att det börjar komma fram.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se