Resultat: Deltävling 2

2009-02-14 (lördag)

Schlagerpinglan: Då var andra deltävlingen av Melodifestivalen 2009 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Skellefteås deltävling.

Duell nr 1:
Till Final: H.E.A.T – ”1000 Miles”
Till Andra Chansen: Amy Diamond – ”It’s My Life”

Duell nr 2:
Till Final: Måns Zelmerlöw – ”Hope & Glory”
Till Andra Chansen: Lili & Susie – ”Show Me Heaven”

Den internationella juryns val:
Amy Diamond – ”It’s My Life”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Cookies’n Beans – ”What If”
6. Markoolio – ”Kärlekssång från mig”
7. Jennifer Brown – ”Never Been Here Before”
8. Lasse Lindh och Bandet – ”Jag ska slåss i dina kvarter”

1. Lili & Susie – ”Show Me Heaven” (Andra Chansen)
80-tals-nostalgi när den är som bäst. Refrängen går inte att skaka av sig. Kvällens bästa låt som borde gått direkt till Globen.

2. Lasse Lindh och Bandet – ”Jag ska slåss i dina kvarter” (8:a)
Betydligt bättre i fullversion än i 60-sekunders-smakprovet men ändå inget jag velat rösta vidare. Roligt inslag i tävlingen dock.

3. Jennifer Brown – ”Never Been Here Before” (7:a)
Inte min musikstil egentligen men trots det så fick den mig att gunga med i refrängen. Hade gått till Andra Chansen om jag fått bestämma.

4. H.E.A.T – ”1000 Miles” (Till Finalen)
Gruppen gjorde ett bra framträdande och det lät riktigt proffsigt. Jag tyckte dock att låten var väldigt anonym och malde mest på utan att göra några avtryck. Visst var killarna värda beröm men en final-biljett var kanske att ta i.

5. Markoolio – ”Kärlekssång från mig” (6:a)
Här var jag lite orolig för sångrösten men det gick ju bra, bortsett från lite textproblem. Synd bara att han ställde upp med en låt som man inte kan (eller ska?) ta på allvar. Känns lite som bortkastad tid.

6. Amy Diamond – ”It’s My Life” (Andra Chansen) (Juryns val)
En av kvällens bästa låtar och ett av de bästa framträdandena. Jag hade gärna skickat denna (kanske lite alltför) pigga poplåt till Globen. Som tur är så finns fortfarande chansen.

7. Cookies’n Beans – ”What If” (5:a)
Country är inte något för mig och därför var det ingen överraskning att detta inte alls föll mig i smaken.

8. Måns Zelmerlöw – ”Hope & Glory” (Till Finalen)
Låten imponerade inte alls och framträdandet var en aning rörigt. Ändå kan jag förstå att folk röstade. Numret var ju ganska snyggt och Måns är ju Måns. Synd bara att han inte fått en bättre låt.

Schlagerpinglan: “Hope & Glory” var inte direkt dålig men tyvärr så slätstruken som jag befarade. Det har sagts förr men det är värt att upprepas: låten påminner mer om “Hero” än “Cara Mia” och det bådar inte gott inför ESC, om det nu skulle gå så långt. Vi får väl se vad som händer.

Vad gäller kvällens resultat så får jag väl vara nöjd. Båda mina favoriter, Lili & Susie och Amy Diamond, gick ju vidare till Andra Chansen. Kunde varit värre. Dessutom så var juryns val denna vecka lite mer förståeligt än förra veckans.

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Resultat: Deltävling 2”

 1. Oliver

  Jag tyckte att Lasse Lindh var bäst, även om han kom sist 🙂
  De andra bidragen kommer väll senare i år när de spelat dem på radion sisådär 50 gånger. Men Jag ska slåss i dina kvarter satte sig direkt

 2. Simon

  jag fattade ingenting när H.E.A.T började ta sig vidare. för mig fastnade ingenting från deras framträdande än sångarens hår och trummisens bara överkropp x) hittills gillar jag bara af Ugglas 🙂 längtar efter att få köpa hennes låt! Kul blogg att läsa by the way!

 3. ZeeJay

  Jag förstår verkligen inte att Lasse Lindh kom sist… jag tyckte han var helt klart bäst…

  Din blogg kommer att hamna i min bloggroll föresten.. 😉

 4. Helena

  Bönorna gjorde intryck på mig och jag hade gärna sett dem i andra chansen. Måns låt är totalt överskattad. Den lät som Hero, gud vad hemskt. Det var bara mickdildon som fattades. Ursäkta Måns men detta var inte bra!

 5. DavidG

  jag tror att HEAT fick flest röster igår faktiskt…

 6. DavidG

  och jag tror fortfarande på en seger för alcazar i finalen.

 7. Melodifestivalen 2009 - delfinal 2 eftersnack « Ord av Jerry

  […] bloggar om delfinalen: Elin, Pierre, Schlagerpinglan, theWitch, Micke, […]

 8. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Jag vågar inte tro att Alcazar ska lyckas få fler röster än Måns men jag hoppas. 🙂

 9. Elin

  Själv tyckte jag att Amys röst inte alls höll, dessutom sjöng hon bara samma mening om och om igen. Lasse var min favvo.

 10. Schlagerpinglan » Blog Archive » Sveriges 2009-planer

  […] 2009″ Uppdaterad 09-02-14: “Resultat: Deltävling 1″ Uppdaterad 09-02-14: “Resultat: Deltävling 2″ Uppdaterad 09-03-03: “Resultat: Deltävling 3″ Uppdaterad 09-03-03: “Resultat: […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se