Resultat: Deltävling 3

2009-02-21 (lördag)

Schlagerpinglan: Resultatet av den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2009 hittar ni här nedan. Där finns även några av mina åsikter om bidragen samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Leksands deltävling.

Duell nr 1:
Till Final: E.M.D. – ”Baby Goodbye”
Till Andra Chansen: Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox – ”I Got U”

Duell nr 2:
Till Final: Molly Sandén – ”Så vill stjärnorna”
Till Andra Chansen: BWO – ”You’re Not Alone”

Den internationella juryns val:
Sofia – ”Alla”

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. Mikael Rickfors – ”Du vinner över mig!”
6. Velvet – ”The Queen”
7. Sofia – ”Alla” (ingen länk = tävlar fortfarande p.g.a. juryn)
8. Maja Gullstrand – ”Här för mig själv”

1. Velvet – ”The Queen” (6:a)
Mycket bättre i fullversion än i 60-sekundersvariant. Även sångmässigt överträffade Velvet sig själv. Borde fått en andra chans, minst. Klädmässigt floppade hon dock. Inget i klädväg chockerar längre så det hade varit bättre om hon valt något snyggare än ett par gamla trosor.

2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox – ”I Got U” (Andra Chansen)
Är detta samma låt som jag hörde i går? Då var den helt ointressant, nu var den medryckande och en riktig glädjespridare. Förtjänade verkligen sin andra chans.

3. Molly Sandén – ”Så vill stjärnorna” (Till Finalen)
Molly sjunger jättebra och utstrålar verklig glädje och jag önskar henne all lycka i framtiden men… låten var helt ointressant. Texten var inget revolutionerande mästerverk precis och melodislingan var inget som satte sig. Hon hade förtjänat en betydligt bättre låt. Borde inte gått vidare.

4. E.M.D. – ”Baby Goodbye” (Till Finalen)
Låten tyckte jag inte om och “dansen” bestod utav lite förflyttningar över scenen. Nej, inte fick killarna några nya fans i kväll. Synd att de gamla är så röstningsbenägna.

5. Mikael Rickfors – ”Du vinner över mig!” (5:a)
Nej tack. Detta lät precis som man hade förväntat sig. Gubbrock, väldigt bra framförd, men dock helt ointressant för mig personligen.

6. Maja Gullstrand – ”Här för mig själv” (8:a)
Här hade vi något som intresserade lite i alla fall. Lite speciellt, annorlunda och kittlande men inte så värst bra.

7. Sofia – ”Alla” (7:a) (Juryns val)
Hade Grekland ställt upp med låten så hade jag förmodligen varit betydligt mer positivt inställd till den än vad jag är nu, för låten är ganska bra. Jag förstår dock inte texten och kan därför inte ta till mig låten på det sätt som jag hade önskat av ett svenskt ESC-bidrag. Kanske inte politiskt korrekt men dock en helt ärlig känsla.

8. BWO – ”You’re Not Alone” (Andra Chansen)
Kvällens bästa låt som dessutom är snyggt framfört av en väldigt bra grupp. Tyvärr är den inte riktigt så bra som jag hoppats men betydligt bättre än vad resten av kvällens bidrag var. Borde gått direkt till final.

Schlagerpinglan: På förhand så hoppades jag att BWO skulle vinna Melodifestivalen med en kanonballad. Nu måste jag nog tyvärr erkänna, trots att jag tyckte om låten, att jag inte tror att ”You’re Not Alone” är tillräckligt bra för att skickas till Moskva. Tänk om även fansen till Måns, E.M.D. och Molly kunde göra detsamma och inse att även de står utan den där superbra låten som förtjänar att vinna. Kanske att begära för mycket. 😉

Vad gäller Andra Chansen så finns där, som jag ser det, endast två bra bidrag: Lili & Susie och BWO men tack vare SVT:s duell-upplägg så är det omöjligt för båda bidragen att ta sig vidare till finalen. Ni får säga vad ni vill SVT, personligen tycker jag INTE att duellerna ökar underhållningsvärdet och vi är många som har samma uppfattning.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Resultat: Deltävling 3”

  1. Petra

    Jag följer din blogg och tycker den är så bra! Du är uppdaterad på det mesta. Jag instämmer med dig att duellerna är åt skogen, Lili och Susie och Bwo borde båda komma till final!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se