Resultatet: Melodifestivalen 2010

2010-03-13 (lördag)

Schlagerpinglan: Det blev förhandsfavoriten Anna Bergendahl som vann Melodifestivalen 2010 med låten “This Is My Life“ och därmed kommer hon att få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2010.

Slutresultatet i Melodifestivalen 2010:
1. Anna Bergendahl, “This Is My Life“: 214 poäng
2. Salem Al Fakir, “Keep On Walking“: 183 poäng
3. Eric Saade, “Manboy“: 159 poäng
4. Darin, “You’re Out Of My Life“: 117 poäng
5. Timoteij, “Kom“: 95 poäng
6. Andreas Johnson, “We Can Work It Out“: 50 poäng
7. Ola, “Unstoppable“: 47 poäng
8. Jessica Andersson, “I Did It For Love“: 37 poäng
9. Peter Jöback, “Hollow“: 32 poäng
10. Pernilla Wahlgren, “Jag vill om du vågar“: 12 poäng

Juryns röster: Folkets röster:
1. Salem Al Fakir 95 p 1. Anna Bergendahl 132 p
2. Anna Bergendahl 82 p 2. Eric Saade 110 p
3. Darin 51 p 3. Salem Al Fakir 88 p
3. Timoteij 51 p 4. Darin 66 p
5. Andreas Johnson 50 p 5. Timoteij 44 p
6. Eric Saade 49 p 6. Jessica Andersson 22 p
7. Ola 47 p 7. Peter Jöback 11 p
8. Peter Jöback 21 p
9. Jessica Andersson 15 p Fick inga poäng av folket:
10. Pernilla Wahlgren 12 p Pernilla + Andreas + Ola

Schlagerpinglan: Hmm… detta resultatet var ju inte riktigt vad jag personligen hade hoppats på, utan min favorit var som sagt Eric Saade. Jag får nog sova på saken innan jag försöker mig på en lite djupare analys av finalen, juryrösterna och resultatet.

Själva programmet var dock underhållande och bra och de flesta låtarna var detsamma, det var bara det där lilla slutresultatet som fördärvade stämningen en aning. 🙂

Klart är i alla fall att det inte fanns en enda internationell jurygrupp som gav Anna en 12-poängare och det är ju lite illavarslande. Kan vi vara på väg mot vår första final-miss? Nåja, här ska inte tas ut någon förlust i förväg utan jag önskar Anna ett stort grattis och ett ännu större lycka till. Jag kommer att hålla tummarna för henne den 27:e maj och hoppas på det bästa.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Resultatet: Melodifestivalen 2010”

 1. Rickard

  Ja, lite illavarslande var det allt! Men även jag måste få lite distans till allt innan man börjar sia om hur det kommer gå i Oslo!

 2. roberto

  sverige kommer komma bland de tio första i finalen. de kommer att ta sig vidare från semifinalen.

 3. rosenblom

  Viktigast av allt. Anna bara sjua när Europa bestämde. Det blir nog inget svenskt i finalen…

  Vad var det de sa medierna… Att de internationella jurygrupperna skulle avgöra det här. Och vad sa jag…? 😉

  Som du påpekar. Bra final. Trist vinnare.

 4. Dragi

  Asså många ballader i oslo i år,men d e var väl inte många tjejballader? Anna kan gå hem även om jag själv hellre hade sett darin,eric eller timoteij som vinnare. måste säga att jag blev orolig ett tag när johnsson var uppe o nosade i toppen,där hade han inget att göra. o lite förvånad blev jag över jöbacks dåliga placering.

  serberna valde ju oxå ikväll. hade otroligt höga förväntningar på goran bregovics låtar. (kollade live via nätet) och blev ganska besviken. som jag skrev tidigare så var man juh säker på att Milan stankovic skulle vinna. NU när man fått höra alla tre låtar så kan man juh lungt säga att Olivers låt var klart den bästa av de tre tävlande,men Milan har otroligt många fans i serbien. av 125000 sms röster fick han 54000st. Det blir nog ännu en missad final för oss serber i esc. tyvärr. då kan jag iaf helt o hållet heja på Anna =)

 5. DavidG

  tror anna klarar sig lätt till finalen i oslo. sen vet jag int ehur den håller i finalen. men tror dock på minst en topp10 placering. tycker också det är skönt att en lite mer oetablerad artist vinner melodifestivalen. här har vi en tjej som inte har gjort i princip något väsen av sig sedan 2008….. jag tror att e som är emst besvikna i kväll är peter jöback o darin. båda trodde nog att de skulle vinna innan tävlingen startade. åtminstone darin.

  tycker peters låt förtjänade en botten placering.. dussin ballad som enbart gick till final pågrund av peter jöbacks kända namn.

  grattis till anna bergendahl.

 6. DavidG

  glöm inte också att i oslo är det en helt annan jury i grupperna som röstar för alla länder. plus att det är ett helt annat startfält i oslo..vilket kan gynna anna kanske.

 7. Rickard

  Jag är också besviken på Serbien! hade väntat mig mycket mer!
  Men det verkar som om de fortsätter på temat från förra året med lite smått oseriösa låtval kan tyckas! Men kanske smart ett år då alla andra valt ballader, vem vet…..

 8. Kerstin

  Usch fy blääää!! Så kände jag igår kväll och det gör jag ännu tvärrr. När vi äntligen hade flera riktigt bra låtar i finalen så väljer svenska folket Anna Bergendahl. Förra året var jag grymt besviken då Malenas låt vann och den är fortfarande för mig den absolut sämsta vinnaren i svensk historia och därför såg jag fram emot detta år och så händer det igen. Ja det är väl bara att vänta ytterligare ett år. Jag förstår verkligen inte syftet med den internationella juryn då svenska folket ändå inte följde deras indikationer på vad som skulle kunna fungera ute i Europa, ska deras bedömning ha någon som helst kraft så måste dom ha mer makt annars är det helt meningslöst. Jag kan inte uttala mig riktigt ännu ifall Anna har någon chans i ESC då jag bara hört 2-3 låtar men jag har en känsla av detta kan bli första gången Sverige missar en final i ESC. Det är bra att du håller tummarna Schlagerpinglan för Anna men tyvärr kan jag inte förmå mig att göra det då jag tycker låten är för dålig. Darin sa igår att han ställer aldrig upp igen det var en engångs grej och jag förstår honom jag skulle nog inte heller gjort det fast jag hade hoppats han hade kommit tillbaks nästa år med en riktig upptempolåt men får hoppas på BWO istället. Eric Saade var förresten grym igår.

 9. Mats

  Erik Saade=dagispop

 10. Kerstin

  Anna Bergendahl=Pensionärspop

 11. rosenblom

  Precis som du skriver Kerstin, och precis som jag påpekat flera gånger. Europagrupperna skulle bli betydelselösa.

  http://rosenblom.org/musik/2010/internationell-jury-meningslos/

  Mycket riktigt hade de inget att säga till om. Europa placerar Anna sjua. Och det skickar vi. Illa…

  Precis som webjokern blev de europeiska jurygrupperna ett fiasko. Precis som jag påpekade på förhand.

 12. Kerstin

  Man skulle göra om systemet så att juryns makt verkligen blir lika stor som folkets, slå ihop alla 11 jurygrupper låt dom enas om poängen precis som vi folket då får deras 132 poäng lika mycket kraft som folkets. Som det är nu har folket mer makt och det är inte en bra utveckling tycker jag.

 13. Kerstin

  Kanske inte helt uttänkt mitt förslag vill jag påpeka men helt klart är att något måste göras om.

 14. mcconnell

  Sverige har ju aldrig lyckats i ESC med en ballad, alla våra vinnare är uptempo låtar och de flesta av våra bästa placeringar är uptempo. Så Anna har verkligen historien emot sig. Personligen tror jag Ola hade funkat bäst. En rak poplåt. Men årets 32 låtar har varit av för dålig kvalitet för att hitta en verklig vinnare. Kempe, Ljungren och flera andra av de låtskrivare som ständigt återkommer i MF bör förbjudas att delta nästa år. Låt istället 16 av de 32 bidragen skrivas av de låtskrivare som hade de största försäljningen på svenska topplistan förra året. Christer Björkman bör inte ha något att göra med vem som skall sjunga bidragen. Han kan arbeta med själva showen, men som artistiskt ansvarig är han förbrukad.

 15. Kerstin

  Delade man inte upp folkets röster för en massa år sedan så det gick efter stad eller landskap vill jag minnas. Varför inte återinföra det systemet så att folkets poäng blir lika spritt som juryns det skulle bli betydligt mer spännande och inte lika förutsägbart. Dela in Sverige i landskap och redovisa rösterna utifrån hur man röstat i olika landskap.

 16. rosenblom

  Kerstin:

  Första gången det var telefonomröstning var 1994. Och då var tittarna uppdelade i SVT:s 7 distrikt. Då gick allt via fast telefoni. Mycket lättare att kartlägga antar jag. Det är kanske inte lika lätt nu. Hur gör man med telefoner som är listade i Stockholm men används i Umeå…? Vilket distrikt ska den tillhöra?

  Även om ditt första förslag inte är helt bra så är det bättre än hur det är nu. Att juryn skulle enas om en låt som får 132 poäng skulle göra att “makten” är till lika delar uppdelad. Nu är det ju inte så. Tittarna har all makt. Vitsen med att bjuda in Europa var väl att de skulle hjälpa oss ta fram en internationell vinnare. Nu ignorerade vi deras röster, så varför var de ens där?

  Nästa år måste det antingen vara EN jurytolva och EN tittartolva eller ELVA jurytolvor och ELVA tittartolvor.

 17. DavidG

  många gnäll meddelanden här. om nu annas låt sög så mkt varför vann hon då md över 30-tusen rösters marginal?…..

  Om ni inte gillar låten.. rösta på något annat då.

 18. Kerstin

  DavidG. Visst jag gillar inte Annas låt men nu handlade det inte om det utan om röstningssystemet det är det jag tycker borde ändras. Att Anna vann har jag accepterat och respetkterat men för att hon vann finns det ju ändå hur många människor som helst som inte gillar den och det får du respektera och jag har så klart röstat på nåt annat. Att Anna vann betyder inte heller att den var bäst.

 19. Schlagerpinglan » Blog Archive » Sverige: This Is My Life

  […] Tidigare på Schlagerpinglan: “Sveriges ESC-bidrag 2010″ […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se