Jurygruppernas röster 2010

2010-03-14 (söndag)

Schlagerpinglan: Slutresultatet av Melodifestivalen 2010 med de svenska tittarnas röster och jurygruppernas sammanlagda röster hittar ni här. Här nedan följer en liten sammanställning av hur de olika jurygrupperna röstade samt ett litet försök till att förstå hur det kunde gå som det gick.

De internationella jurygruppernas röster 2010:

Artist Summa Ryssland Grekland Norge Frankrike Serbien Irland
1. Salem 45 p. 10 12 12 10 1
2. Eric 40 p. 6 8 10 6 8 2
3. Andreas 38 p. 4 10 4 10 6 4
4. Ola 34 p. 1 1 8 12 12
5. Timoteij 30 p. 2 6 8 4 2 8
6. Darin 28 p. 12 12 2 2
6. Anna 28 p. 8 4 6 10
8. Pernilla 11 p. 1 4 6
9. Jessica 3 p. 2 1
10. Peter 1 p. 1

Schlagerpinglan: Uppenbarligen så är det inte bara i Sverige som publiken är splittrad när det kommer till att avgöra vilken av dessa tio låtar som är bäst. Intressant var dock att se att Salem, Ola och Darin fick vars två tolvor vilket borde ge en hint om att de tre vore ett ganska bra val. Eric, Andreas och Timoteij fick röster från alla de sex jurygrupperna och borde även de vara ett bra val.

Anna Bergendahl kom först på en delad sjätteplats med en 10:a, en 8:a, en 6:a, en 4:a och två bommar. Vi får väl hoppas att dessa jurygrupper var dåligt ihopsatta och inte ger en fingervisning om vad som komma skall.

Hur intressanta dessa siffror än är att se så står det ju fullständigt klart att juryn är tandlös och att svenska folket inte bryr sig ett dugg om vad de utländska jurygrupperna tycker.

De svenska jurygruppernas röster 2010:

Artist Summa Stockholm Göteborg Malmö Luleå Umeå
1. Anna 54 p. 10 12 12 8 12
2. Salem 50 p. 12 8 10 10 10
3. Darin 23 p. 8 2 8 4 1
4. Timoteij 21 p. 1 12 8
5. Peter 20 p. 6 10 4
6. Ola 13 p. 1 4 6 2
7. Andreas 12 p. 2 6 4
7. Jessica 12 p. 6 6
9. Eric 9 p. 4 1 2 2
10. Pernilla 1 p. 1

Schlagerpinglan: Här skulle jag gärna vilja se en liten motivering till varför inte Eric Saade fick några höga poäng alls från jurygrupperna. Trodde de på allvar att bidraget inte skulle fungera eller var det taktikröstning? Intressant är det även att se att de svenska och utländska jurygrupperna hade så olika syn på Annas chanser i Europa. Vi får väl se om vi tar oss vidare till ESC-finalen eller inte. Hoppas kan man ju alltid.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Jurygruppernas röster 2010”

 1. Rickard

  Är uppriktigt orolig för Sverige! Semifinal två kommer bli ett getingbo och Sverige kan komma i topp likväl som de kan missa finalen! Har aldrig varit så orolig och osäker som inför detta års semifinaler!

 2. mcconnell

  Nästa år bör vi bara ha utländska jurygrupper. Sen är det något som irriterat mig väldigt. Varför inte dela upp telefonrösterna från Svenska folket i de 11 TV distrikten (varje distrikt ger 1-2-4-…10-12 poäng), så att man kan se hur folk röstat i olika delar av landet. Detta skulle också ge en jämnare poängutdelning, och göra omröstningen mer spännande.

 3. rosenblom

  Ska man vara helt korrekt blir Anna bara sjua i Europa. Darin sexa med fler tolvor.

  McConnell: Jag är inne på samma linje som du. Att tittarnas röster måste delas upp på något sätt. Men jag antar att det finns ett tekniskt problem kring genomförandet. Det kanske inte är helt lätt att registrera samtalets geografi.

  Dessutom tror jag att SVT anser att nuvarande system är det mest spännande. Att den sista 132-poängaren är helt avgörande. Att sedan alla fram poäng fram tills dess är helt betydelselösa verkar kvitta.

 4. Kerstin

  Precis som Mcconnell skrivit här skrev jag också på en annan sida här på bloggen, intressant att det finns fler som reagerar och tycker likadant. Det går att ändra systemet och jag tror att det är tvunget.

 5. Micke

  Med det här bidraget blir vi totalförnedrade i Norge! Såg inte finalen, men hörde låten och den är urkass och hon låter som en förkyld Cher.
  Men nu spelar ju inte låten någon roll längre, verkar det som. Här visar det vilken enorm genomslagskraft media har. Anna Bergendal är het bara för hon var med i Idol men höll inte måttet ända fram. Vart har alla riktiga schlagerrävar tagit vägen ??

 6. DavidG

  Jag tycker jag bara läser gnäll-meddelanden både på denna och förra diskussionen. jag menar annas låt är bra inget snack om saken annars hade den inte fått 30-tusen fler röster än bidraget på andra plats i röstningen. för det andra så ska sverige skicka en låt som VI tycker bra om inte som vi tror att människor i andra länder gillar.

  förövrigt tror jag inte ni behöver oroa er anna går nog lätt till finalen i Oslo. väl i final spela rju egentligen placering mindre roll. men visst en topp5 placering vore inte fel och inte helt otänkbart.

 7. DavidG

  Micke, förstår inte ditt resonnemang. anna har man inte hört ett enda ord om i media sen den dagen hon åkte ur idol i november 2008. så man kan inte säga att det finns en Idol-faktor i det fallet.

  här spelade bara sångkvaliten in.

 8. Micke

  Nää, det är just det jag menar. Men faktorn ligger ju att hon var med i Idol, hon var ju redan “känd” för den unga publiken. Och det är ju dom som röstar mest.
  Visst får man tycka vad man vill. Men jag tror inte på den för det är för dålig kvalitet i sång och något bättre i låten.

 9. Kerstin

  DavidG du måste ju förstå att smaken är olika när det gäller musik och att man måste få tycka att Annas låt är dålig utan att för den skull vara gnällig, jag menar om någon annan vunnit som inte du gillat hade du väl också haft rätt att få säga det. Jag gillar inte låten och Annas sätt att sjunga är bedrövligt men det är MIN personliga åsikt och jag kan ju inte skriva att jag älskar Anna och hennes låt bara för att vara dig till lags och för att du inte ska reta upp dig. Nu vann Anna och det är ok men jag tycker det är en mindre bra låt och en mindre bra artist och hon kommer få det super tufft i ESC. Man måste få säga vad man tycker och jag tycker inte det är gnäll, men om du retar upp dig så kanske du inte ska läsa kommentarerna här.

 10. Kerstin

  Det är ju också så att de andra nio bidragen fått fler röster tillsammans än Anna fått så det är ju fler som inte gillar hennes låt än som gillar. Så jag är ju inte direkt ensam om att velat se en annan låt vinna om jag säger så.

 11. Schlagerpinglan » Blog Archive » Se Eric Saades video

  […] inte på samma sätt utan dyker upp 2011 eller 2012 med något nytt och bra. Kanske, kanske har de svenska jurygrupperna vett att uppskatta honom […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se