Schlagerpinglan: Då var det äntligen dags för finalen av Webbjokern (MF 2011). Efter att ha varit över 200 bidrag från glada amatörer på SVT:s hemsida så återstår endast fem hoppfulla tävlande som alla vill få en av de två platserna i Melodifestivalen 2011.

SVT slår sig för bröstet och anser att omröstningen fungerade bra och att de bästa bidragen tog sig vidare. Jag kan sträcka mig till att hålla med om att finalbidragen är överraskande bra men att det fanns bättre, t.ex. “Believe in me” med Maliq för att nämna ett.

Själva omröstningen, som ändrade reglerna mitt i och godkände att de tävlande kunde rösta hur mycket de ville på sig själva så länge de bytade SIM-kort efter 100 röster, lämnar dock mycket att önska. Förhoppningsvis inser SVT detta och gör något åt det till nästa år.

Nog om det, nu blickar vi framåt. Med en reservation för att SVT ändrat reglerna ännu en gång så presenterar jag här förutsättningarna för kvällen:

Detta gäller vid finalen av Webbjokern (MF 2011):
När? – Måndagen den 8:e november klockan 21:00-21:45
Var? – SVT24 och svt.se
Vem tävlar? – De fem Webbjokrar som fått flest röster (se nedan) uppträder live med sitt bidrag i finalen.
Hur röstar man? – Under sändningens gång får tittarna tele- och sms-rösta obegränsat antal gånger.
Tele-röstning: – Ring telenummer 099-206 XX, där de två sista siffrorna byts ut mot bidragets startnummer.
SMS-röstning: – SMS:a bidragets tresiffriga kod (se nedan) till 72211.
Vem vinner? – Rösterna som bidragen samlat på sig under sista röstomgången i Webbjokern (se nedan) samt kvällens inkomna röster räknas samman. De två bidrag som fått flest röster får vars en plats i Melodifestivalen 2011.

Startordningen Webbjokern (MF 2011): SMS-nr: Antal röster:
01. “Tusen nätter Billy
293
69 076 röster
02. “Better or worse Julia Alvgard
118
66 709 röster
03. “I wanna be with you Anton & Dejo
185
61 721 röster
04. “Don’t stop Engla
142
58 053 röster
05. “On my own Jonas Matsson
240
73 578 röster

Schlagerpinglan: Klickar ni på låttitlarna ovan så kommer ni till respektive video på svt.se som de tävlat med under Webbjokern. Klickar ni på artistnamnen så får ni en liten förhandstitt på final-repetitionerna samt några ord från artisterna. Rekommenderas varmt.

Ja, då återstår det väl bara att invänta finalen. Jag håller tummarna för att alla får till riktigt bra framträdande och att de bästa bidragen vinner. Så här innan så hoppas jag att det blir “Don’t stop” med Engla och “On my own” med Jonas Matsson. Ett stort lycka till till er alla!

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


Kommentarer är avstängda.


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se