Nikki Kavanagh tävlar på Irland

2011-01-11 (tisdag)

Fem artister kommer att få tävla om äran att representera Irland i Eurovision Song Contest 2011 och nu har ytterligare en av dem avslöjats: Nikki Kavanagh. Nikki är kusin till förra årets representant Niamh Kavanagh och hon var även med på scenen när Niamh tävlade i Norge.

För att öka sina chanser att vinna ESC så har Irland ändrat reglerna för sin uttagning, som nu går under namnet “The Late Late Show: Eurosong 2011“. RTÉ har i år valt ut fem proffs inom musikbranschen som ska träna de fem utvalda artisterna, se nedan. Vinnaren kommer att utses av en kombination av jury- och teleröster i finalen den 11:e februari .

De tävlande artisterna (två till ska avslöjas):
Jedward The Vard Sisters Nikki Kavanagh
Musikbranschproffsen som ska träna artisterna:
Ronan Hardiman David Hayes Caroline Downey-Desmond
Willie Kavanagh Liam Lawton
(Källor: esctoday.com och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Efter att ha missat finalen två år i rad (“Irelande Douze Pointe” 2008 och “Et Cetera” 2009) så lyckades Irland förra året att ta sig till final. Det blev förvisso endast en 23:e-plats för balladen “It’s For You” med Niamh Kavanagh men de har ju visat att de är på rätt väg.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se