För några minuter sedan avgjordes den första deltävlingen av Finlands uttagning till Eurovision Song Contest, Euroviisut 2011, se resultatet och länkar till låtarna nedan.

Bidragen som gick vidare till finalen (ej resultatordning):
Luojani mun“, Johanna Iivanainen
Rapture in time“, Cardiant
Synkän maan tango“, Marko Maunuksela

Bidragen som har chansen till juryns Wild Card:
I’m not the one who’s sorry“, Automatic Eye
Puppets“, Jonna

Schlagerpinglan: Lite synd var det allt att (något överspelande) Automatic Eye inte gick vidare men så blir det när praktiskt taget alla bidragen i en deltävling är värdiga finalister. De får hoppas på juryns wildcard i stället. (Tre bidrag från varje deltävling samt ett jury-wildcard går ju till finalen den 12:e februari.)

Mina två förhandsfavoriter, “Synkän maan tango” och “Rapture in time“, fick i alla fall sina finalbiljetter direkt vilket var pricken över i:et efter en underhållande show.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Finland 2011: Deltävling 1”

 1. Maja

  Kul att få info om andras deltävlingar än Sveriges 🙂

 2. Daniela från Finland

  Hejsan! För det första vill jag bara säga att jag är väldigt imponerad av din fina (och ständigt uppdaterade!) schlagerblogg! Jag anser mig själv vara något av en schlagernörd med ett passionerat intresse för Melodifestivalen och ESC, men jag har inte på långa vägar så här bra koll på alla uttagningar och deltävlingar! Hur som helst har jag en känsla av att jag kommer att få stor användning av din blogg, för nu kan jag ju hålla mig uppdaterad här istället för att hela tiden leta runt på en massa olika sidor (vilket jag inte riktigt har orkat göra…). För det andra måste jag säga att jag också tycker att rätt bidrag gick vidare från vår första finska deltävling, men min stora favorit är faktiskt Johanna Iivanainens “Luojani mun”. Jag tyckte att det var en väldigt vacker låt med internationell känsla och fin text, och jag tror faktiskt att den skulle kunna klara sig riktigt bra i ESC (speciellt som Johanna berättade att hon redan har skrivit en engelskspråkig version som kommer att användas om hon skulle vinna).

 3. Schlagerpinglan

  Roligt att ni uppskattar bloggen. Alltid roligt att få höra. 😀

  @Daniela, Vad gäller Johannas låt så växte den verkligen efter hennes framträdande. Väldigt vacker. Hade varit väldigt intressant att höra den på englska.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se