Norsk deadline 2/9

2011-07-02 (lördag)

Norge var det 18:e landet att officiellt bekräfta att de tänker ställa upp i Eurovision Song Contest 2012 och nu meddelar de att bidrag till nästa års Melodi Grand Prix tas emot t.o.m. den 2:a september 2011. Även utländska kompositörer är välkomna att delta. Se NRK:s hemsida för mer information. (Källor: nrk.no och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag håller tummarna för att MGP 2012 blir bättre än sin förvånansvärt bleka föregångare som lurade norrmännen till övertro på sin “Haba haba“. Nåja, det var kanske en liten överdrift men poängen kvarstår: I ett dåligt startfält kan även en medioker låt framstå som en superhit.

Stella Mwangi och hennes “Haba haba” fick nöja sig med en 17:e-plats i den första semifinalen 2011 och missade därmed finalen. (9:e-plats enlig tittarna och 17:e-plats enligt juryn.)

Själv tycker jag att låten höll final-kvalité men tack vare den starka konkurrensen så platsade den inte bland de tio bästa och slogs därmed helt rättvist ut. Roligt med ett starkt ESC-år, synd bara att det skulle drabba Norge.

Nu är det dock dags för nya, norska tag och fastän jag hoppas att Sverige hamnar före Norge i ESC-resultatlistan 2012 så önskar jag att de får fram ett starkt MGP-startfält och når en välförtjänt finalplats i Azerbajdzjan nästa år. Lycka till Norge!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se