Lite blandade ESC-nyheter

2011-11-21 (måndag)

Här följer några små, blandade ESC-notiser:

 • Island: Trots tidigare uppgifter om en ensam final så verkar det som att “Söngvakeppni Sjónvarpsins” kommer att bestå av tre deltävlingar (i januari) och en final (ev. den 11:e februari). Till final går två bidrag från varje deltävling samt två extra bidrag som juryn väljer ut. RUV har dock inte bekräftat detta ännu.
 • Bulgarien: “Don’t keep me waiting” och “Still on my mind”, båda med gruppen Bee in the Bonnet, diskas från den bulgariska uttagningen och ersätts av “Napraveno ot Bulgari” med New 5 samt “The Way You See The World” med Go Week.
 • Frankrike: Bruno Berberes, “ESC-chefen” i Frankrike, har meddelat att landet även denna gång väljer ut sitt bidrag internt. När, var och hur detta ska presenteras sade han dock inget om.
 • Malta: I början av december avslöjas vilka 24 bidrag som gått vidare till semifinalen av Maltas ESC-uttagning. Semifinalen avgörs den 27:e januari och slussar 16 bidrag vidare till finalen den 28:e januari.
 • Vitryssland: Semifinalen av EuroFest kommer att hållas den 21:a december medan finalen förmodligen hålls i andra halvan av januari. En av årets nyheter är att artisternas åldersgräns har sänkts från 18 till 16 år.
 • Azerbajdzjan: 72 artister (av de 119 som sjöng för juryn) tog sig vidare till den TV-sända delen av “Milli Seçim Turu 2011”. Nu väntar 8 deltävlingar, en semifinal samt en final innan värdlandet har sitt ESC-bidrag.
 • (Källor: esctoday.com och escsweden.com)

  Schlagerpinglan: Ser fram emot presentationen av Maltas artister nästan lika mycket som dagens och nästa måndags presentation av de svenska Melodifestivals-artisterna. Kan kanske ha lite att göra med att det i Maltas fall är mycket större chans att de presenterar “rätt” artister. 🙂

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se