Nytt uttagningsformat i Ungern

2011-12-08 (torsdag)

Ungern kommer att testa ett nytt sätt att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012. I stället för välja internt så blir det två semifinaler och en final, någon gång mellan januari och februari.

Både ungerska och utländska kompositörer uppmanas att skicka in sitt bidrag till TV-bolaget MTV fram till den 20:e december. Mer info (på ungerska) hittar ni här.

MTV kommer sedan att välja ut ett antal låtar till semifinalerna och därefter får jury- och teleröster utse de fyra bidrag från varje semifinal som går vidare till finalen.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Precis som Ukraina så har Ungern tävlat i ESC nio gånger men med en något sämre resultatlista.

De har förvisso endast missat finalen två gånger, 2008 med “Candlelight” och 2009 med “Dance With Me“, men de har inte heller varit med i topp-tio mer än två gånger: 2007 kom de nia med “Unsubstantial Blues” och 1994 (första gången de tävlade) fick de en fjärdeplats med “Kinek Mondjam El Vétkeimet“.

Vi avslutar denna snabb-genomgång av ungersk ESC-musik med den senaste i raden: “What About My Dreams?” med Kati Wolf som blev 22:a i årets ESC-final.

Som synes så har Ungern försökt sig på lite av varje genom åren men någon förstaplats har det ännu inte blivit. Kanske blir det annorlunda nu när de testar nya grepp?

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se