Festival da Canção 2012

2011-12-10 (lördag)

Fram till den 31:a december tar RTP, TV-bolaget i Portugal, emot ansökningar från (inhemska) sångare och artister som vill vara med i landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

Även denna gång blir det formatet “Festival da Canção” som kommer att användas och den startar med några inledande auditioner i början av januari där en jury och RTP utser de 12 artister som får tävla. Juryn kommer att utse ytterligare fem kandidater som reserver.

Efter att de 12 artisterna offentliggjorts så bjuder RTP in sex (eller fler) kompositörer som får uppdragen att skriva låtarna. Dessa ska vara på portugisiska samt specialkomponerade att passa artisterna.

Finalen kommer att hållas den 10:e mars och vinnaren väljs genom 50/50 jury- och teleröster.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det hade varit roligt om Portugal lyckades få fram ett riktigt bra bidrag och fick sin första ESC-vinst någonsin. Efter 45 försök så kan man ju tycka att det borde vara deras tur snart. 🙂

Då vill det dock till att de inte fortsätter i samma spår som sist, då de fick en välförtjänt 18:e-plats i semi 1 med Homens Da LutasLuta É Alegria“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se