Efter två års riktigt bra ESC-resultat* så känner Danmark sig redo att ta steget upp på förstaplatsen. För att säkra vinsten i Eurovision Song Contest 2012 så tar de hjälp av jurygrupper från de fyra senaste vinnarländerna.

Det blir internationella jurygrupper från Norge, Tyskland, Ryssland och Azerbajdzjan som tillsammans med den ordinarie danska juryn får 50 % av makten när landet väljer ut sitt ESC-bidrag. Resterande 50% har tv-tittarna.

DRK poängterar dock att MGP fortfarande är en dansk show och att det första urvalet, då de tio finalisterna ska bli tre superfinalister, görs av enbart tittare och dansk jury.

Vilka tio bidrag som kommer att tävla i Dansk Melodi Grand Prix 2012 den 21:a januari avslöjas den 5:e januari. (Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Tjoho, hatten av för våra kloka, nordiska grannar Norge och Danmark som har förstånd att slopa duellerna i sina ESC-uttagningar. Ska Sverige ensamt stå kvar som en stel gammal dinosaurie och vägra förnya sig eller kommer SVT så småningom inse att även Melodifestivalens dueller har nått sitt bäst-före-datum?

Nåja, det lär tiden utvisa, nu återgår vi till Danmark:

* De senaste åren har Danmark placerat sig 4:a (“In A Moment Like This” – Chanée & N’evergreen, 2010) och 5:a (“New Tomorrow” – A Friend In London, 2011) så man kan ju förstå att de känner sig sugna på att kliva överst på prispallen. Det finns det dock fler länder som gör, t.ex. ett land som kom trea 2011, så ställ er i kö. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Danmark testar också internationella jurygrupper”

 1. Rickard

  Duellerna gör sig visserligen spännande TV, men är väldigt orättvisa. Det handlar egentligen bara om slumpen vem man får möta. Förra årets kvartsfinal mellan Jenny Silver och Love Generation kunde lika gärna varit de två bidragen som gick till final! Där blev det uppenbart att det är ett orättvist tävlingsmoment!
  Jag håller med: skrota duellerna! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard, Mmmm…. det är väl just det som är problemet, att det faktiskt blir spännande och bra TV med dueller. Så man kan ju förstå varför de finns. Men, som sagt, slutresultatet blir alltför ofta så orättvist att det inte är värt det.

 3. Hanna Therese eriksson

  Dueller är
  Marie serneholt Mot schan banan

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se