Resultat Finland 2012: UMK del 2

2012-02-03 (fredag)

I kväll sändes det andra avsnittet av Finlands nya uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012: “Uuden Musiikin Kilpailun“. Sex av de kvarvarande 12 artisterna fick framföra sina bidrag framför en jury och två blev utslagna från tävlingen, se resultatet nedan.

Nästa vecka, den 10:e februari, är det dags för de resterande sex artisterna att möta juryn. Dessutom så får vi då reda på vem som vann tittarnas wildcard och får den sista platsen i UMK.

Bidragen som åkte ur Finlands UMK 2012 (del 2) 3/2:
Aamuyön ikuisuus“, Jari & Taika
Sinisulkien viimeinen“, Kirahvi nimeltään Tuike

Bidragen som juryn räddade vidare:
Antaa mennä“, Mica Ikonen
När jag blundar“, Pernilla Karlsson
Laululeija“, Stig
Mun taivas“, Aili

Bidragen som tävlar om tittarnas wildcard:
Checkmate“, Martina
Better“, Jessica Wolff
Teleport My Heart“, The Spyro
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Själva programmet var ju en aning segt men resultatet var det inget fel på. Mina favoriter Pernilla Karlsson och Mica Ikonen både övertygade och gick vidare. 🙂

Resultatet av UMK:s första avsnitt hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Finland 2012: UMK del 2”

  1. Daniela

    “En aning segt” var en väldigt diplomatisk beskrivning av detta, tycker jag! 😉 Fast jag måste medge att jag nästan var på väg att falla till föga och bli lite mer positivt inställd till vårt nya koncept i kväll. För visst, det kan väl ha sin poäng att låta tittarna följa med under bidragens utveckling, och se hur de coachas till allt mer finslipade framträdanden. Det som vi får se i UMK är antagligen en process som försiggår i många länder i samband med ESC-uttagningarna, enda skillnaden är väl att denna utveckling oftast sker bakom kamerorna. Att då som omväxling välja att lyfta fram låtarnas utveckling till ESC-klara bidrag behöver inte vara något fel, tvärtom kunde det ha blivit en intressant aspekt av en ESC-uttagning. Felet ligger (enligt min åsikt) dels i programupplägget, dels i juryn. För UMK i detta format är tyvärr inte ett program som lockar massvis med tittare på bästa sändningstid en fredagskväll. De som tror det kan ju titta på Melodifestivalen i morgon och fundera på skillnaderna. Och att ha en jury som motiverar sina val med vad de skulle lyssna på hemma känns heller inte särskilt seriöst… Man kan ju då fråga sig om dessa jurymedlemmar brukar lyssna på ESC-vinnarna hemma? Är svaret nej är de fel personer för denna uppgift. Personligen är jag också väldigt besviken över att en av mina två favoriter, Jari & Taika (tillika en av folkets största favoriter på webben), slogs ut redan i kväll. Visserligen imponerade de kanske inte så mycket under jury-spelningen, men deras låt hade åtminstone en melodi och en vacker text med ett budskap. Till skillnad från många av de kvarvarande finalisterna… Nåja, men så får ju UMk för tillfället också utstå fiaskorubriker i tidingarna och rekordlåga tittarsiffror. Med all rätt, måste jag tyvärr säga.

  2. Schlagerpinglan

    @Daniela, Ja, det var kanske lite väl försiktigt uttryckt men eftersom det är så nytt så vill jag inte såga det för hårt. Det är trots allt ett intressant, nytt grepp där grundtanken är riktigt bra. Ska bli intressant att se vad det hela resulterar i.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se