Izabo för Israel 2012!

2012-02-07 (tisdag)

IBA, TV-bolaget i Israel har i dag valt ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012. Kommittén som gjorde valet fick välja mellan sju olika bidrag och valet föll då på orient/elekto-poplåten “Time” av rock/pop-bandet Izabo.

Gruppen bildades 1989 och deras musik beskrivs som en mix av rock och 60-talspop med stänk av Medelhavet. Mer info om bandet finns på deras myspace-sida.
(Källa: esctoday.com)

Länk till smakprov på låt med Izabo:
On my way“, Izabo (musikvideo)

Schlagerpinglan: Förra året blev det endast en 15:e-plats i semi 2 för Israel och “Ding Dong” med Dana International. Det var kanske inte final-kvalité på helheten men personligen så tyckte jag om låten.

Om det blir en bra låt och/eller finalplats för Israel 2012 eller ej återstår att se, huvudsaken är i alla fall att de ställer upp – något som var oklart väldigt länge.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Izabo för Israel 2012!”

  1. Rickard

    hmm, inget vidare om man ska utgå från smakprovet! Men jag älskar ofta Israels bidrag (speciellt 2009 och 2010). Har höga förhoppningar. Verkligen kul att de ställer upp. Israel har en självklar plats i tävlingen med sin historik. Ett uttåg ur tävlingen vore väldigt tråkigt!

  2. Schlagerpinglan

    @Rickard Mmm… jag blev också väldigt tveksam när jag lyssnade på “On my way” men eftersom de beskriver sitt ESC-bidrag som “orient/elekto-pop” så finns det kanske hopp. Någon storslagen israelisk ballad lär det inte bli men det kan ju bli bra ändå.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se