Här kommer lite samlad information med det mesta man behöver veta inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2012 samt mina egna betyg och omdömen:

Melodifestivalen 2012, Deltävling 2, Göteborg, 11/2:
När? klockan 20:00-21:30
Var? SVT 1, SVT World och SVT Play / svt.se
Till final: De två bidrag som får flest tele-röster går till finalen.
Extrachanser: Trean och fyran går till Andra Chansen.

Startordning “Melodifestivalen 2012”, Deltävling 2:
1. “Soldiers” – Ulrik Munther
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, David Jackson, Ulrik Munther, Johan Åberg (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Jag älskar militär-trummor och därför kommer jag direkt på god fot med detta bidrag. Tyvärr så är låten inte så mycket mer än just sköna trummor för mig och jag önskar lite mer än så av ett MF-bidrag. Låten växer dock efter ett antal lyssningar och eftersom det är just Ulrik Munther som framför den så framstår “Soldiers” som den enda “säkra” finalisten i kväll.

2. “Baby Doll” – Top Cats
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Susie Päivärinta
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Top Cats levererar en väldigt kompetent version av sin rockabilly och får det att spritta i benen på mig. Denna typ av musik är verkligen skapad för att dansas till men att bara sitta och lyssnas på och delas ut poäng till… njae… då låter det lite väl mycket som all annan rockabilly. Bra men inget speciellt.

3. “I din himmel” – Sonja Aldén
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Sonja Aldén, Peter Boström, Bobby Ljunggren
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Precis som Sonjas andra MF-bidrag, “Etymon” (2005) och “För att du finns” (2007), så har denna ballad en vacker text och underbar melodislinga. En av mina personliga favoriter som förmodligen kommer att få en sämre placering än vad den förtjänar.

4. “Aldrig aldrig” – Andreas Lundstedt
Betyg: 4+/5
Låtskrivare: Randy Goodrum, Niclas Lundin, Maria Marcus
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Åhh… en halvslö discolåt på svenska utan nonsenstext. Trodde inte att sådana låtar tillverkades. När den dessutom framförs av en artist med utstrålning och som både kan sjunga och dansa så kan det bli hur bra som helst. Vet redan nu att detta blir min absoluta favorit i kväll. 😀

5. “Stormande hav” – Timoteij
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Jens Engelbrecht, Stina Engelbrecht, Johan Fjellström, Kristian Lagerström (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Ja, visst låter det Timoteij om denna låt alltid men någon “Kom” (2010) är det då rakt inte. Jag är av den uppfattningen att om man ska göra något igen så ska man göra det bättre och det tycker jag inte att detta är. Förhoppningsvis bevisar tjejerna att jag har fel genom att bjuda på ett imponerande scenframträdande.

6. “Shout It Out” – David Lindgren
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Tony Nilsson, Fernando Fuentes (se låttexten här)
Schlagerpinglan: En helt OK club-låt som, när man bara lyssnar på den, kan upplevas som en aning enformig. Nu vet vi ju att David kan sjunga och att numret kommer att innehålla en hel del dansande så då hamnar den i ett helt nytt ljus. Jag hoppas att den lyfter och får en bra placering, för detta är en av mina förhandsfavoriter.

7. “Det går för långsamt” – Mimi Oh
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Niclas Lundin, Anton Malmberg Hård af Segerstad
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Njae… nog för att jag tycker om 80-tal, neon och enkla låtar men det detta var lite för enkelt. Med lite attityd och klös så hade det kanske fungerat. Hoppet står till att Mimi Oh kan blåsa liv i bidraget på scen.

8. “Ge aldrig upp” – Thomas Di Leva
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Thomas Di Leva (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Starka personligheter och inspirerande texter är något som jag alltid kommer att uppskatta, så därför blir det extrapoäng till Di Leva. Att summan trots det inte blir mer än 2 beror på att detta helt enkelt inte är min musikstil. Kul med lite variation dock.

Schlagerpinglan: Här ovan har jag endast tagit med länkar till fullversionerna, låt-texterna samt artistpresentationerna från svt.se. Är ni intresserade av ännu mer, som t.ex. hur röstningen går till så hittar ni allt på SVT:s Inför-sida.

Tippningen förra veckan gick väl inte så bra men vi försöker igen:

Till Final: Ulrik Munther och Top Cats. Till Andra Chansen: Timoteij och Thomas Di Leva. Som synes så vågar jag jag inte tro på mina favoriter Andreas och David, trots glädjande artiklar, men jag håller tummarna. 😀

Läs även vad andra som har gett sin syn på veckans bidrag skrivit: Poplight, Hanna Fahl, Anders Nunstedt och Markus Larsson.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Inför andra deltävlingen – MF 2012”

  1. Rickard

    Till final:
    Top Cats, Sonja Aldén
    Till andra chansen:
    Timoteij, Ulrik Munther

    Fast det känns spontant som ett väldigt jämt startfält (och mer i min smak än förra deltävlingens) 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Rickard, Ja, det känns som att det kan gå nästan hur som helst i kväll. Bör kunna bli en riktigt spännande omröstning. 😀

  3. Daniela

    Min största förhandsfavorit i kväll är Sonja Aldén, som jag tycker har en helt underbar låt med stark text och väldigt vacker melodi. Trots att det varje år finns en sådan här typ av ballad i MF-startfältet tycker jag ändå att “I din himmel” känns tillräckligt unik för att platsa i toppskiktet, kanske p.g.a. temat. För mig gick den iaf rakt in i hjärtat direkt vid första lyssningen och jag hoppas att den får den finalplats som den förtjänar ikväll.

    Mina två andra favoriter i detta startfält är Timoteij och Thomas Di Leva. Jag hade väldigt stora förhoppningar på Di Levas låt, för jag tror att hans speciella personlighet, utstrålning och karisma kunde bära riktigt långt i ESC. Vid 60-sekunders-lyssningen kändes “Ge aldrig upp” som en liten besvikelse, men nu när jag har hört låten i sin helhet ett par gånger börjar jag ändra åsikt, och jag tror att denna trend kommer att förstärkas ytterligare av scenframträdandet. Därför, och med tanke på vad jag skulle vilja se i Baku, säger jag Sonja och Di Leva direkt till final. Timoteijs låt har också något som tilltalar mig, men i min ranking får de nöja sig med en Andra chansen-placering ikväll, liksom David Lindgren. Som sagt, detta känns som ett jämnt och intressant startfält! 🙂

  4. Kerstin

    Det finns ingen Loreen eller någon Torsten Flink i kvällens startfält men så dåligt som många s.k experter vill framställa kvällens låtar tycker inte jag det är men här kommer mina betyg och kommentarer om kvällens bidrag.

    1. Ulrik Munther. Betyg 3+/5 . Ulrik är precis som Darin en enorm talang. Bra röst bra utstrålning. Jag skulle jättegärna vilja skicka Ulrik till ESC och vinna hela alltihopa men då behövs en starkare låt. Kvällens bidrag är en bra låt kvällens bästa i mitt tycke men ingen vinnare av Mf. Men jag hoppas han dyker upp kanske redan nästa år igen och då med den där vinnarlåten för jag gillar verkligen Ulrik.

    2. Top Cats. Betyg 2/5. Glatt och käckt men inget för ESC.

    3. Sonja Aldén. Betyg 2/5. Detta är ingen personlighetstävling men tyvärr så finns det en del artister jag har svårt för redan innan dom börjar sjunga. Sonja Aldén är en sådan. Detta är så präktigt så tillrättalagt att det är kladdigt från början till slut både låt och artist. Gillar inget med detta.

    4. Andreas Lundstedt. Betyg 3/5. Snyggt men ack så tråkigt. Tjatig.

    5. Timoteij. Betyg 3/5. Jag gillade musiken i Kom men aldrig tjejernas sånginsats. Det är uppenbart dom jobbat på sången den är bra mycket bättre. Mycket takt och härlig rytm men blir lite enformigt efter halva låten.

    6. David Lindgren . Betyg 3/5. Låten är det absolut inget fel på. Tyvärr är artisten för mig ingen som fångar mig.

    7. Mimi Oh. Betyg 2-/5. Inget för mig och tyvärr inte för många andra heller skulle jag tro. Kvällens jumbo?

    8. Tomas Di Leva. Betyg 3/5. Jag gillar Tomas och kan till viss del tycka om hans bidrag ikväll men alldeles för slätstruken och utan magin i t ex Miraklet. Till skillnad från Sonja Aldén och Andreas Lundstedt så får han mig att faktiskt lyssna på texten och det känns att han menar det han sjunger.

    Till Final: Ulrik Munther och Tomas Di Leva
    Till Andra chansen: Timoteij och David Lindgren

  5. Jan-Åke

    Jag tycker att Timoteij och Tomas Di Leva bör bli de som går till final.

  6. Kerstin

    Resultatet var ok. Hade dock hellre sett Tomas Di Leva i andra chansen än Top Cats. Huvudsaken var i alla fall att Ulrik gick till final. Hoppas på lite mer toppar nästa vecka.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se