Georgiens ESC-bidrag 2012

2012-02-22 (onsdag)

I söndags valde Georgien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom att låta nio bidrag tävla mot varandra. Vinnaren utsågs av tittarna och en jury 50/50. Inga röstsiffror presenterades men Anri Jokhadze utropades till segrare med sin “I’m A Jocker” (eller “I’m a joker”).

Lyssna på Georgiens ESC-bidrag 2012 här:
Anri Jokhadze – “I’m A Jocker”

Länkar till de övriga finalisterna (ej resultatordning):
Whisper“, Mirror Illusion
Letter to a friend“, November
Broken“, Industrial City
It’s my life“, Leo Jee (Levan Jibladze)
Hey you“, Edward Tatiani
It’s life“, Boris Bedia
Breaking the cage“, Vanilla Cage
Feel me“, REMA
(Källor: eurovision.tv och eurovisionary.com)

Schlagerpinglan: Att det endast inkom 13 förslag när TV-bolaget sökte ESC-kandidater kan vara en del i förklaringen till Georgiens lite ovanliga ESC-val. Det förklarar dock inte varför de valde det, enligt mig, sämsta bidraget.

Förra året blev jag i och för sig själv överraskad när jag upptäckte att jag gillade deras “One more day” med Eldrine (9:a i finalen) men att jag ska göra en liknande helomvändning i år känns väldigt osannolikt.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Georgiens ESC-bidrag 2012”

  1. Rickard

    Den här låten är utan överdrift den sämsta i årets startfält. Och det vågar jag lova fast långt ifrån alla länder valt ut ett bidrag!

    Förra året var jag inget större fan av Georgiens låt, men det berodde mer på att genren inte var i min smak. Nu är bidraget bara dåligt, ja, rent av katastrofalt. Ett av de sämsta på många många år!

  2. Crillz

    Bland dem gräsligaste jag hört på länge seriöst dem måste har varit bakfulla när dem valde detta det va så många som va så mkt bättre. Georgien 2011 kom på 9.onde plats och var min andra favorit. Dem har kommit sämst på 12 plats och bäst 9.onde plats synd att dem inte forsätter den positiva vägen

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se