Rysslands ESC-bidrag 2012

2012-03-07 (onsdag)

På onsdagskvällen valde Ryssland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom en final med 25 tävlande bidrag. Vinnaren utsågs av tittarna och en jury 50/50. Resultatet ser ni här nedan.

Lyssna på Rysslands ESC-bidrag 2012 här:
Buranovskie Babushki – “Party for everybody”

Resultatet av Rysslands final 2012:
1. “Party for everybody“, Buranovskie Babushki (38,51 p.)
2. “Back to Her Future“, Dima Bilan & Yuliya Volkova (29,25 p.)
3. “Fantasy“, Aida & Timati (26,74 p.)
4. “Une Marionette“, Syostry Syo (6,98 p.)
5. “Money vs Love“, Mark Tishman (6,73 p.)
6. “Navstrechu Nebu“, 4Post (6,32 p.)
7. “Michael“, Polina Smolova (5,79 p.)
8. “Do You Like?“, Elena Ekimova (5,58 p.)
9. “Life’s Beautifull”, Katya Savelyeva (5,32 p.)
10. “Sky“, Riff Action Family (5,09 p.)
11. “Breath Away Song“, Farinelli Balls (5,06 p.)
12. “Kiss“, The Ups (5,00 p.)
13. “Brave“, Lena Maksimova (4,96 p.)
14. “High Up“, Chinkong & Karina (4,68 p.)
15. “Positive Emotions“, Olga Makovetskaya (4,52 p.)
16. “Turn Off The Light“, Unite It (4,44 p.)
17. “I Miss You“, Rene (4,28 p.)
18. “Mezhdu Nebom i Zemlyoy”, Mari Karne (4,24 p.)
19. “Woman’s Heart Never Lies“, Irson Kudikova (4,15 p.)
20. “Ya Tebya Lyubila”, Efrosiya (4,06 p.)
21. “Close My Eyes“, Ksenona (4,02 p.)
22. “One Million Butterflies“, Pavla (3,93 p.)
23. “Sto Minut“, Ed Shulzhevskiy (3,65 p.)
24. “Believe“, Sardor (3,46 p.)
25. “Oh Yeah“, Jet Kids (3,23 p.)
(Källa: rtr-planeta.com)

Schlagerpinglan: Från början trodde jag att detta skulle bli en enkel match för Dima Bilan & Yuliya Volkova men efter att ha sett reaktionerna (jubel och stående ovationer) som Buranovskie Babushki fick efter sitt framträdande så insåg man att det var långt ifrån avgjort och mycket riktigt så var det de gamla gummorna som vann.

Personligen så föredrog jag “Sto Minut“, “Une Marionette” och “Back to Her Future” framför vinnarlåten men visst… den har väl en viss charm den med.

Att bidraget kommer att gå hem i stugorna lite överallt i Europa är jag övertygad om men frågan är hur jurygrupperna kommer att agera. Tids nog vet vi.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Rysslands ESC-bidrag 2012”

 1. Josef

  Vilken skräll! 🙂 🙁

  Är det någon form av protest i öst? Jag tänker även på bidraget från Georgien, “I’m A Joker” som nästan känns som ett medvetet sabotage, tycker jag. Hursomhelst är gummorna klart bättre än det bidraget vilket jag också tror många håller med om. Är kanske mitt tips om en vattentät seger för Loreen i fara? Här lägger jag fram några låtar som jag tycker känns lite intressanta som konkurrenter för till det kommande svenska bidraget!

  1. Danmark: Denna låt har stor chans till en trygg topp-5 placering. Den tar tag i en trots att den låter som en i mängden-låt, bra text!

  2. Island: En speciell och lite folklig isländsk känsla som det blir intressant att se om det blir en engelsk version på. Endast hans röst som inte riktigt klingar ut.

  3. Irland: Jag gillade Lipstick mera måste jag erkänna, men Waterline växer allteftersom..Svårbedömt!

  Cypern, Norge och Ukraina var väldigt bra första gångerna man lyssnade men börjar lite mala i skallen på mig. Speciellt La La Love, och Norge bara en aning. Norges Tooji är snygg och farlig för Danny tror jag!? Mycket därför håller jag på Loreen trots att jag ryser när refrängen dundrar i gång på Amazing!

  Gummorna från Ryssland blir fågel eller fisk och vi väntar fortfarande på Serbiens storstjärna, Greklands bidrag och sist men inte minst vilken låt Engelbert Humperdinck kommer få ställa upp med i tävlingen!?

 2. roberto

  vilken skön låt ryssarna skickar. gummorna är så underbara. särskilt hon den lilla

 3. Micke

  Det är därför jag tycker Eurovision är så enormt mycket mer intressant än vår Melodifestivalen. Det är en blandning av seriöst och mindre seriöst. Visst även vi i Sverige kan väl köra lite “roliga” låtar ibland men då blir det såna som flanelid och hans stackars kompanjon.

  Ryssarnas är annorlunda men det finns ändå seriöst i botten. Fullständigt underba gummor och jag håller med Roberto. Den lilla gumman är jag bara wooooow. Hon är min personliga favvis i hela tävlingen även om det finns andra låtar jag håller mer på.

  Dessutom har jag svårt att ta till mig eventuellt snack om töntlåt eller att det ska vara oseriöst efter att ha hört lågvattenmärket som Österrike tävlar med i år “Woki mit deim popo”

  Woki mit deim popo – hej hej, Woki mit deim popo – hej hej, Woki mit deim popo – hej hej, Woki mit deim popo – hej hej, Woki mit deim popo – hej hej.

  I synnerhet med tanke på att det fanns en fullständigt enorm låt i deras festival som ratades mot detta spektakel. Så snälla om nån vill gnälla på att ryssarna inte är seriösa så ta en paus.

 4. Schlagerpinglan

  Med tre så bra låtar som “Sto Minut“, “Une Marionette” och “Back to Her Future” i startfältet så har jag fortfarande svårt att smälta att de valde gummorna.

  Jag skulle verkligen inte dra det så långt som att kalla det ett skämtbidrag, för jag förstår ju att många seriöst tycker att detta är charmigt/gulligt/hjärtvärmande och någon tycker säkert även om låten men ändå…

  Så här “dagen efter” kan jag inte låta bli att känna en viss besvikelse trots att det förmodligen var “rätt” bidrag som vann.

 5. Rickard

  Ojojoj, vilken skräll! Det var ju inte väntat! För min egen del så avskyr jag redan bidraget! Men det är en helt annan sak! Fanns verkligen bättre låtar i startfältet! Kommer väl till final men hoppas nästan att den inte gör det! Usch inte bra alls…

 6. Rickard

  Det är tur att det finns en jury och jag hoppas att de sätter stopp för detta bidraget! Bilan och Volka var ju 10 gånger bättre! En vinnare som blev bortröstad! Men som svenskt ´tackar jag för det!

 7. Nathalie

  Underbart att tanterna vann över den där usla Dima Bilan och den där Youlia Volka. Rysk seger kanske?, det behövs mer humör i dessa tävlingar. Min topp 5 hittils: ( 1. Ryssland, 2 Ukraina, 3. Slovenien, 4. Island, 5. Italien) För de som tror att Ryssland inte kommer med i finalen, får nog tänka om, Ryssland kommer alltid till final och de lär göra det den här gången också.

  Danmark däremot som sänder ett sådant fruktansvärt tråkigt amerikaniserat bidrag, får gärna stanna kvar i semifinalen!

 8. Nathalie

  En jury i alla länderna vet du, tror du verkligen att jurygrupper i länder som Azerbaijan, Lettland Moldavien, etc inte ger Ryssland tillräckligt med poäng för att gå till Final? Det kommer de göra, däremot kan bidrag från länder som Danmark och Irland stanna i semifinalen.

 9. Josef

  Vad härligt det är när man kan tycka så olika om musik? Men det är väl lite poängen också, för annars vore vi väl nästan som robotor!? Inte sant?
  Hursomhelst faller/sluter jag till vad Roberto och Micke säger om den lilla gumman. Jag har tittat tio gånger på bidraget och jag blir allt kärare i henne för vaje gång! Och lite får jag hålla med Nathalie om, att öst dominerar en helt annan typ av folklig och grupporienterad kultur som vi i väst inte förstår oss på. Gummorna kommer håva in poäng i: Ukraina, Georgien, Kroatien, Serbien, Bosnien, Bulgarien, Slovenien, Lettland, Estland, Litauen med många fler. Tänk på att både Geogien, Bosnien, Kroatien och Turkiet kommer med relativt svaga bidrag så tior och tolvor kommer strömma in rätt bra till gummorna!

 10. Danne

  Jag tror gummorna vinner hela tävlingen!

 11. Schlagerpinglan

  Väldigt intressant det här hur vi alla ser och hör samma saker men uppfattar dem på så många olika sätt. Inte konstigt att det blir “fel” resultat ibland. 😉 Håller med Josef om att det trots allt är det som gör det hela spännande.

 12. Birgit

  Så härligt att även ett gäng äldre kvinnor kan ge så underbar show Panter tanter kan jag till hör dem Hoppas de vinner hela Tävlingen

 13. Jan-Åke

  Jag tycker att det är kul att Ryssland valde det här bidraget. Det är ett charmigt och lite annorlunda bidrag. Det är sånt som jag tycker gör Eurovisionsschlagern kul att titta på. Jag hoppas och tror att de kan vara med på den övre halvan i finalen.

 14. Daniela

  Ja, låten i sig är väl inte mycket att hänga i ESC-granen, och om man bara hör den i radio/på CD lär den nog inte lämna några desto större avtryck, åtminstone inte hos mig. Men gummornas charm är onekligen svår att motstå, och det ska bli intressant att se hur långt den kan ta det här bidraget. Jag tror definitivt på final, och förmodligen blir det en placering på den övre delen av resultatlistan även där. Tror dock inte att det kommer att räcka ända till vinst, men man ska aldrig säga aldrig…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se