När Gréta Salóme & Jónsi vann Islands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012 så gjorde de det med balladen “Mundu eftir mér“. I Baku kommer de däremot att tävla med en engelsk version av låten, “Never forget“, vars musikvideo ni ser här nedan. (Källa: esc2012.webs.com)

Islands ESC-bidrag 2012:
Never forget“, Gréta Salóme & Jónsi (musikvideo / ny version)
Mundu eftir mér“, Gréta Salóme & Jónsi (final-framträdande)

Schlagerpinglan: Kanske är det ett smart drag att tävla med låten på engelska då denna dramatiska duett blir lite mer lättuggad när man förstår den?

Själv tycker jag däremot väldigt bra om den isländska versionen och anser att den tappat alltför mycket i och med språkbytet. Synd när ett land inte vill dela med sig av sitt vackra språk. Den vackra isländska naturen får vi i alla fall ta del av i videon. Alltid något. 🙂

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Videon till Islands ESC-bidrag 2012”

 1. Micke

  Vad är det som händer? Först har Österrike och Irland var sin kanonlåt i deras uttagningar som inte vinner utan ersätts av i mitt tycke ren dynga.

  Hade därefter två andra favvisar som faktiskt skulle representera sina respektive länder. En av dem var Italien med sin underbara Per Sempre. Då kommer nästa chock. Italien bestämmer sig för att byta detta bidrag mot ett annat. Inget fel egentligen på det bidraget men långt ifrån samma klass som Per Sempre.

  Nu hoppades jag att det var slut på allt sånt här men inte så. Nu hör jag helt plötsligt att min andra favvis Islands “Mundu eftir mér“ har förstörts genom att de ska sjunga den på engelska. Har nu lyssnat på den tre gånger i den engelska versionen och det är hemskt att de gör så. Blir en helt annan låt och jag vet inte ens om jag gillar den längre.

  Vad blir nästa chock? Ska Balkanländerna med sina härliga bidrag från Kroatien, Serbien och Slovenien sjunga sina på engelska eller kanske rent av byta ut dem.

  I övrigt tycker jag det är ett balladår. Genomgående bra klass på balladerna i tävlingen medan jag hade hoppats mycket mer på de övriga. En ballad som växer alltmer är Finlands. Tyckte den var bedrövlig i början men oj va den växer.

 2. Kerstin

  En klar förbättring att dom sjunger på engelska men för mig obetydlig då jag absolut inte gillar det här. Alldeles för dramatiskt så det blir jobbigt att lyssna på. Usch!!

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Kroatien, Serbien och Slovenien har alla meddelat att de ska sjunga på sina inhemska språk, så det får de se till att göra.

  @Kerstin, Jag tycker precis tvärtom och kommer förmodligen inte heller att ha Island så högt upp på mina listor i fortsättningen.

 4. Kerstin

  Micke, du ville ju trots allt veta mina favoriter och det ska du få om man nu vågar det. Jag har inte lyssnat så där överdrivet mycket på bidragen ännu men efter ett par lyssningar är det några jag känner lite starkare för i nuläget.

  Vitryssland
  Serbien
  Danmark
  Tyskland
  Sverige
  Cypern
  Irland
  Norge
  Lettland

  Jag vet du inte gillar Irland och Norge men det gör jag. Ifall du är intresserad kan jag berätta vilka jag absolut inte gillar.

  Montenegro
  San Marino
  Moldavien
  Israel
  Albanien
  Österrike
  Makedonien
  Georgien

 5. Schlagerpinglan

  Jag tog mig friheten att ta bort de sista kommentarerna, då de inte hade så mycket med ESC att göra. Ber om ursäkt om något relevant försvann men eftersom det var mest riktat mot personer (vilket inte accepteras) så tog jag bort allt.

 6. Micke

  Hej igen Kerstin 🙂

  Glad att du ändrade dig. Hade inte känts bra om du la ner detta som du uppenbarligen gillar.

  Verkar som att vi har vissa likheter. Nyopererade och har svårt att få kompisar att fatta att vi gillar schlager. Dessutom tycker du precis som jag att ESC är roligare och viktigare än MF. Vi är också lika på detta att vi har alla ESC inspelade så långt vi minns bakåt 🙂 MF spelar jag dock inte in.

  Jag är en rockare från grunden som har breddat mitt musikintresse jättemycket. Idag gillar jag det mesta från Hårdrock till Opera. Finns egentligen bara två sorters musik jag inte klarar och båda två förekommer i den här tävlingen. Ena sorten är den du ser i Österrikes låt och andra sorten är musik med maskinmässiga trummor donk donk donk. Har också väldigt svårt för maskinmässiga dansare som snurrar runt sångaren.

  Ok då har jag berättat vad jag inte gillar 🙂 Kommer att berätta mycket mer senare om vad jag gillar.

  Kul som sagt att du blir kvar och jag ser fram emot andra sorters snack än de vi hade nu 🙂

  Krya på dig Kerstin. Tänk på att om man mår skit så kan det bara bli bättre sedan. Vi hörs och jag besvarar den där kramen

  Höll på att glömma. Självklart ok att ta bort det vi pratat om tidigare

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se