Schlagerpinglan: Den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2012 närmar sig med stormsteg och nu går det inte att skjuta upp det längre: dags att försöka sig på en gissning. Vilka tio länder klarade av att charma juryn i går och är det verkligen samma tio som tittarna faller för i kväll? Förmodligen inte. 😀

Här nedan ser ni i alla fall vilka tio länder (i alfabetisk ordning) som jag tror tar sig vidare från semi 1 efter att juryns och tittarnas röster lagts samman:

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2012 – Semi 1:
Albanien – “Suus“, Rona Nishliu
Cypern – “La la love“, Ivi Adamou
Danmark – “Should’ve known better“, Soluna Samay
Grekland – “Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou
Irland – “Waterline“, Jedward
Island – “Never Forget“, Gréta Salóme & Jónsi
Israel – “Time“, Izabo
Moldavien – “Lăutar“, Pasha Parfeny
Rumänien – “Zaleilah“, Mandinga
Ryssland – “Party for everybody“, Buranovskie Babushki

Schlagerpinglan: Om jag skulle gardera mig så tror jag att även Österrike, Lettland och Schweiz har en realistisk chans att ta sig vidare medan jag fortfarande är lite osäker på om det kommer att räcka hela vägen för Moldavien, Israel och Albanien. Jag står dock fast vid min lista tills jag eventuellt blir överbevisad. Roligt är det i alla fall när det inte känns helt givet vilka tio som tar sig vidare. 😀

De länder och bidrag som jag håller tummarna för så här inför semifinalen är följande:
Moldavien (“Lăutar“) Finland (“När jag blundar“) Irland (“Waterline“)
Lettland (“Beautiful song“) Rumänien (“Zaleilah“) Grekland (“Aphrodisiac“)
Schweiz (“Unbreakable“) Israel (“Time“) Cypern (“La la love“)
Ryssland (“Party for everybody“)

Som vanligt så påpekar jag att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Dags att gissa semifinal 1 (ESC 2012)”

 1. Rickard

  Semi 1:

  Danmark
  Grekland
  Rumänien
  Cypern
  Irland
  Schweiz
  Lettland
  Israel
  Ungern
  Albanien

  Jag vet det orealistiska i att Ryssland skulle missa finalen, men man kan ju alltid hoppas! Tror i så fall att Albanien eller Ungern får stryka på foten! 🙂
  Att Österrike går vidare finnas inte på värdskartan. Det vore slutet för esc för min del. Sämsta låten på många många år….eller låt och låt….

  K

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard, Det mesta är möjligt och om juryn är lika kallsinnig mot Ryssland i år som de var förra året och gummorna är lite trötta vid sändningstid (är ju sent i Baku) så vet man aldrig hur det slutar.

  Vad gäller Österrike så tror jag faktiskt att de har större chanser än vad många vill tro. Förhoppningsvis är de som tycker om att yla med i liknande låtar och titta på strippor upptagna med annat än ESC i kväll. 😀

 3. Erik

  Semi 1

  Irland
  Moldavien
  Ryssland
  Danmark
  Cypern
  Belgien
  Rumänien
  Albanien
  Grekland
  Island

  Dessa tio tror jag på ikväll. Känns som att det är mycket jämnt startfällt men jag ser: Rumänien, Cypern samt Island som givna finalister. Känner mig osäker på Irland, belgien och även Danmark faktiskt.

  Nej Österrike tror jag är totalt chanslösa ikväll, likaså Montenegro. Men allt kan hända, ska bli spännande och kul att tävlingen äntligen drar igång!

 4. Micke

  Blir besviken på dig Rickard! Hur kan du säga att Österrikes bidrag är det sämsta på många, många år? Det skulle ju betyda att det nångång långt tillbaka i tiden skulle ha funnits någon/några låtar som skulle ha varitvar sämre än Österrikes bidrag i år och det är ju att förnedra de eventuella låtarna. Sanningen för mig är solklar. Det har aldrig någonsin funnits en låt som har varit sämre än österrikes i år. Det är fakta 🙂 Hoppas du förstod att jag skojade med dig Rickard 🙂

  Om folk i Europa känner så som vi i Sverige (för det verkar som alla tycker illa om den) och även i Österrike (där folk bojkottar hela skiten som jag förstår det), ja då ska inte rumppojkarna kunna gå vidare. Det som jag är rädd för är de som alltid ska rösta “för att jävlas”. Om de väljer Österrike då kan de gå vidare. Vi har sett såna exempel förr. Ja du Rickard Österrike vidare skulle vara slutet för ESC för din del säger du. Ja för min del i alla fall.

  Jisses va överens vi är där men det är vi inte vad det gäller Ryssland. Älskar gummorna och det är bara kul med olika uppfattningar. Ser att även Erik har greppat klassen på Österrikes bidrag.

  Sitter precis och lyssnar på Rumäniens bidrag och precis som jag redan sagt blir jag så besviken på att de inte kunde få till en refräng som matchat den i övrigt härliga låten. Det retar mig lite

  Schlagerpinglan du ska inte peppa Rickard så han tror att gummorna missar finalen 🙂 Viva la Babuschka

 5. Schlagerpinglan

  @Erik, Jämför man våra listor så är det främst Belgien vi tror olika om. Själv tror jag att hon kommer att vara alltför blek men hur det går återstår att se. Håller däremot med om Montenegro, som nog är det bidrag jag är mest säker på att det missar finalen.

  @Micke, Jag fortsätter att insistera på att det (trots allt) finns de som på riktigt tycker om Österrikes bidrag och som ser fram emot att få se halvklädda tjejer svinga runt på scen. Resultatet är inte klart på långa vägar.

  Vad gäller Rysslands vara eller icke vara så är nog sannolikheten större att Österrike tar sig till final än att Ryssland missar den men båda sakerna skulle kunna hända. 😉

 6. Kerstin

  dfghj

 7. Kerstin

  Det som står ovanför detta var ett litet misstag ifall någon undrar. Här kommer mina tio som jag tippar tar sig vidare till final ikväll.

  Cypern
  Danmark
  Island
  Lettland
  Rumänien
  Ungern
  Irland
  Ryssland
  Finland
  Grekland

  Mina två reserver skulle vara Schweiz och Israel istället för Ungern och Finland.

 8. Micke

  Schlagerpinglan: Fortsätt du att insistera för jag säger inget om det 🙂 Grejen är bara att de som säger sig gilla Österrikes låt aldrig pratar om själva låten utan uppträdandet. Har inte du också lagt märke till det? Det är det jag sagt tidigare också att ta bort rumptexten och uppträdandet som matchar det så hade inte ens de få fans de har brytt sig ett skit. Rumpa säljer som sagt och tyvärr är det också så billigt att lättklädda tjejer också gör. Absolut inget fel på kvinnor och allt med dem. Finns inget finare men jag tror du förstår vad jag menar.

  Anders Nunstedt på Expressen är inte så fin i kanten som jag utan han säger rakt ut efter att ha gett den en överkryssad geting. “Det luktar röv lång väg.”

 9. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Roligt att se att du har så pass stark tro på Lettland. Hoppas du får rätt. 😀 Även Finland hade varit roligt om du fick rätt på men precis som du så är jag lite osäker på det. Men man vet aldrig – om allt stämmer så…

  @Micke, Jodå, jag förstår dig. Tyvärr så stämmer förmodligen det som sades i Inför-programmet: att de vann i år för att många tyckte att de skulle ha vunnit förra året. Synd att de inte kunde vänta med att skicka dem tills de hade en bättre låt.

 10. Rickard

  haha, jodå jag förstod ironin Micke. Tur att vi är överens där. Och visst! Schlagerpinglan lyckades peppa mig med Ryssland, hehe!

 11. Daniela

  Min topp-10 inför kvällen:

  1. Cypern
  2. Irland
  3. Rumänien
  4. Ryssland
  5. Island
  6. Israel
  7. Lettland
  8. Finland
  9. Schweiz
  10. Moldavien

  Reserver: Danmark, Grekland, Belgien

 12. Micke

  Österrike nu så jag passar på att skriva istället.

  Den låt som jag tycker van på framträdandet mot vad jag tyckt tidigare var faktiskt Danmark. Farhågorna om grekiskans röst var tyvärr berättigad. Lät inte bra. Vad hände med trycket i den rumänska låten? Tappade en hel del. Ursäkta alla som gillar Cypern men jag klarar inte detta la la la la la la la la la la la la la. and so on. Nu ska det bli kul att se om Moldavien skärpt till sin show

 13. Jan-Åke

  De låtar som jag hoppas ska gå till final är:
  1. Ryssland, min absoluta favorit.
  2. Rumänien
  3. Grekland
  4. Finland, tycker låten blir allt bättre och bättre.
  5. Israel, någon mer som tycker att sångarens röst påminner om Brainstorms sångare?
  6. Irland, skaplig låt, men de hade en bättre låt i fjol.
  7. Lettland
  8. Cypern
  9. Island
  10. Österrike

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se