Schlagerpinglan: På tisdagskvällen sändes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2012. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 26:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till kvällens framträdanden ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som tog sig vidare till finalen av ESC 2012 från semifinal 1:

 • Rumänien – “Zaleilah“, Mandinga [startnr. 14]
 • Moldavien – “Lăutar“, Pasha Parfeny [startnr. 26]
 • Island – “Never Forget“, Gréta Salóme & Jónsi [startnr. 7]
 • Ungern – “Sound of our hearts“, Compact Disco [startnr. 2]
 • Danmark – “Should’ve known better“, Soluna Samay [startnr. 15]
 • Albanien – “Suus“, Rona Nishliu [startnr. 3]
 • Cypern – “La la love“, Ivi Adamou [startnr. 8]
 • Grekland – “Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou [startnr. 16]
 • Ryssland – “Party for everybody“, Buranovskie Babushki [startnr. 6]
 • Irland – “Waterline“, Jedward [startnr. 23]
 • Länderna som ej tog sig vidare från ESC 2012 semifinal 1:
  Montenegro – “Euro neuro“, Rambo Amadeus
  Lettland – “Beautiful song“, Anmary
  Schweiz – “Unbreakable“, Sinplus
  Belgien – “Would You?“, Iris
  Finland – “När jag blundar“, Pernilla Karlsson
  Israel – “Time“, Izabo
  San Marino – “The Social Network Song…“, Valentina Monetta
  Österrike – “Woki Mit Deim Popo“, Trackshittaz

  Uppdaterat: Uppdaterar med finalisternas startnummer i finalen.

  Schlagerpinglan: Jag återkommer i morgon med lite åsikter och betyg men kan redan nu säga att jag är mer nöjd än missnöjd med kvällens resultat. 😀 Speciellt Ungern gjorde ett starkt, positivt intryck på mig. Dela gärna med er av era egna åsikter om showen/bidragen/resultatet så länge.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  41 kommentarer till “Resultat Eurovision Song Contest 2012: Semi 1”

  1. Rickard

   Väntat resultat! Vissa låtar stärkte sina positioner, andra föll tillbaka. Men i det stora hela ser det rätt oförändrat ut i min lista. Är mer nöjd än missnöjd. Europa och jag verkar äntligen ha samma musiksmak! 😀

   Prickade in 8/10 finalister. Missarna var Moldavien och Island. Där hade jag istället hoppats på Schweiz och speciellt Israel. Förstår inte hur de kunde åka ut. En av få artister som faktiskt kunde sjunga! Och en bra melodi! Jaja, man kan ju inte få allt!

   Hoppas att favoriterna håller även på torsdag, för det innebät att Sverige ligger bra till för final! 🙂

  2. Rickard

   Godnatt alla! Nu ska det laddas inför torsdagens semifinal! 🙂

  3. david

   Tycker det var mestadels rätt låtar som gick vidare. tycker inte om rysslands bidrag alls..tycker det är billigt..och ganska tasteless med dessa gamla tanter som folk röstar på för att de är Gulliga..

   anyway dom har väll nåt värde i finalen som någon slags freakshow…hoppas folk inte röstar på dom för att vinna i finalen bara…då förstörs eurovision trovärdighet som sångtävling.

   den enda låten jag tycker man kunde ha bytt ut i finalen var israel in och moldavien ut.

  4. ADRRYS

   Saknar Lettland, Belgien och Finland 🙁 De skulle bytts ut mot Ungern, Albanien och Irland.

  5. jompa

   Ungern var bäst ikväll. Resten var mediokert i bästa fall. Hade gärna sett Israel gå vidare då numret var kul men men.. Men det verkar som förhandstipsen stämde mycket bra ikväll så då bör väl Loreen ta detta 🙂

  6. Micke

   Ok ni alla som hade hoppats slippa mig i fortsättningen. Det hjälpte inte ens med att sjunga rumpa för att förhöja en usel låt 🙂

   Små kommentarer om de tio som gick vidare:

   Rumänien var solklar för mig trots en usel refräng men blev lite besviken på den ikväll. Trycket i låten var delvis borta.

   Moldavien har jag hela tiden gillat. Det är ju vi fyra i Moldavien-fancluben. Kanske vi blir fler nu då 🙂 De hade tack och lov tonat ned sin usla show och då matchade det bättre.

   Island var ju från början min favvis men ändringar förändrade ju det för mig och ikväll insåg jag att det var framförallt han som skulle stannat kvar i den isländska texten

   Ungern har hela tiden varit anonym för mig. Liksom varken bra eller dålig och det intrycket står kvar.

   Danmark var i mina ögon den låt som stärkte sina aktier mer än något annat land ikväll. Klar formtopp.

   Albanien är inte min grej. Osäker på om hon fortfarande gapar eller om det bara ringer i mina öron.

   Cypern är den låt som skrämmer mig mer än någon annan. För mig ett evigt simpelt la la la la la la som aldrig tar slut men tusan vet om den inte vinner rubbet. Skakar av bara tanken.

   Grekland var jag mest orolig för sångerskan och tyvärr satte hon inte dit mig. Blek röst men ändå mycket bättre framförande än vad vi såg i deras video.

   Ryssland är och förblir det härligaste i hela ESC i år. Inte bäst men absolut det roligaste tillskottet och än en gång: Lilla gumman regerar fullständigt. Sorry Kerstin och Rickard. Gillar att prata med er men där har ni missat en pärla 🙂

   Irland har för mig varit ett skämt på grund av de två smågossarna men ändå en hyfsad låt. Men vet ni vad? Jag är inte rädd för att ändra åsikt även om jag kämpat starkt för den. Jag tycker fortfarande de är mycket bleka som artister men detta var deras i särklass bästa framträdande nånsin även om det inte är svårt 🙂

   Tre låtar saknar jag i finalen. Främst Schweiz och Finland men även Lettland även om deras “show” sänkte dem rejält. De tre som ska bort då är främst Cypern men även Albanien och Ungern. Behåller faktiskt Irland. Märkligt va 🙂

  7. Daniela

   Jag är också relativt nöjd med kvällens resultat, trots att Finland åkte ut. Pernilla gjorde så gott hon kunde, men tyvärr räckte det inte hela vägen fram. Tråkigt, men inte särskilt oväntat. Och vi är ju vana sedan tidigare med blygsamma framgångar i ESC, så det är väl egentligen inte så mycket mer att säga om det.

   Överlag tyckte jag att live-framträdandena höll rätt bra kvalitet, men bland de som föll tillbaka fanns tyvärr också några av mina förhandsfavoriter. Tänker då främst på Rumänien, Cypern och Irland, som före den här kvällen alla fanns med på min lista över potentiella vinnarkandidater, men som nu inte känns särskilt heta längre. Låtmässigt tyckte jag dock ändå att det var roligt att de gick vidare till final. De enda finalister som jag sätter ett litet frågetecken efter är egentligen Ungern och Albanien, men rent teoretiskt så känns deras finalplatser ändå ok.

   Bidrag som lyfte då? För mig var ett av dem faktiskt Grekland, men det berodde kanske mest på att jag hade så låga förhandsförväntningar på scenshowen. I jämförelse med hur den kunde ha blivit tyckte jag nämligen att den blev fullt godkänt. Även Island och Danmark övertygade och tog välförtjänta finalplatser. Dock fanns det bara ett bidrag som i mitt tycke förmedlade riktiga vinnarvibbar: RYSSLAND! Gummorna – med den lilla i spetsen 🙂 – stärkte verkligen sin position i toppern! Kan mycket väl bli Loreens största hot!

  8. SimonSvensson [zvenzon.blogg.se]

   Jag är ganska nöjd med kvällens resultat, dock otroligt tråkigt att inte Shweiz lyckades ta sig till finalen, då den låten verkligen var en av mina stora favoriter! 🙂

  9. Inger Mårtensson

   Ja…HELT nöjd med visningen ikväll…Fick 8 / 10 så det är ej fy skam
   Ryssland är klämmkäck, Så det är det man är rädd för.Men jag HOPPAS att dom inte vinner..För då är det bara så …… Ja,jag vet inte vad man ska säga.
   Men Jag tror och hoppas på Loreen.. För hon har ett grymt scen framträdande och är grymt bra. Längesen vi hade en sån stor favorit. Så ja Håller Tummarna på lördag
   För på torsdag behöver jag ej va orolig. HON måste bara komma med. Tack för mig.

   Vi syns här på LÖRd med ett stort YEEEES VI TOG HEM DET .<3 :))

  10. Josef

   Ryssland och sen kom… Nejdå, Cypern hade en riktigt stilig show med snygg ljus sättning, Rumänien var OK och en självklar finalist. Danmark och Island, tveksamt,,hm. Finland sjönk som en sten och faktum är Lettland skulle haft platsen istället för Ungern. Albanien med en av de mest mystiska låtarna i år var enormt säker och höll i varenda ton.

   Men Ryssland Veni Vidi Vici: Den enda låt som totalt klassade allt ikväll och fick mig en 37 årig man att gråta. Loreen,,whatch out!

  11. klara

   Rysslands låt det är ju bara gamla tanter som sjunger

   PS: Jag är tio år

  12. Christopher

   Nu blir jag sur för Schweiz åkte ut otroligt tråkigt hade den som personlig storfavorit men den passar bättre i USA.

  13. Rickard

   Danmark gjorde ett starkt intryck på mig. Var faktiskt väntat då de brukar skicka bra och stabila arenalåtar, som vinner i längden bland alla röriga och falsksjungande nummer. De ligger även stabilt kvar på min 4:e plats. Med tanke på att min topp 10 kryllar av bidrag från semi 2 (Danmark och Grekland var de enda från semi 1) så är förväntningarna höga inför torsdagen. 🙂

  14. Rickard

   Micke: Det är lugnt! 😉 Börjar du att gilla Ryssland nu? Okej, men kan hålla med om att de är rätt charmiga! 🙂

  15. Micke

   Yepp! Danmark har verkligen gått upp och ned för mig men nu när det verkligen gällde så levererade de.

   I semifinal 2 finns det åtta låtar jag vill ha vidare och fyra jag tar bort. I övrigt får det gå som det vill. De åtta jag vill ha vidare i bokstavsordning:

   Bosnien-Herzegovina “vet att vi är åtminstone två på den här bloggen som gillar denna lågmälda låt och det är väl inte illa så)
   Kroatien (en riktig pärla i deras egen uttagning som de sedan förstört en del genom att förvägra oss att denna härliga sångerska verkligen får sjunga ut. Snälla släpp henne lös så som i deras uttagning)
   Nederländerna (har redan varit inne på det. Mys eller tönt. Blundar för falsettdelarnas tönterier och ser en riktigt mysig låt)
   Portugal (för de flesta en solklar låt att missa finalen. Kan vara ensam om det men jag myser tillsammans med portugisiskan och med var sin drink i handen)
   Serbien (Årets bästa låt, bästa artist, bästa you name it. Helt enkelt bäst)
   Slovakien (härligt intro och refräng. Fattas en del i versen)
   Slovenien (en härlig låt om de lyckats jaga iväg de fyra tjejerna i turban som försöker ta över låten från Eva Boto)
   Sverige (sa att Serbien är bäst i allt men det är inte riktigt sant för vad det gäller koreografi besegras de av Sverige. Äntligen en svensk låt att vara stolt över)

   De fyra jag vill ha bort i bokstavsordning:

   Georgien (bra sångare inbäddad i usel låt)
   Litauen (en oerhört märklig uppenbarelse insmord med minst 7-8 gamla hits)
   Norge (Erik Saade wannabee som hade mått bra av lite extra sånglektioner)
   Ukraina (bra arenalåt men har de kvar framträdandet från deras uttagning är det årets största töntvarning)

  16. Micke

   Om jag börjar gilla Ryssland????????

   Rickard efter ESC ska jag åka ned till Ryssland och adoptera den lilla gumman som extra farmor. Älskar det ryska bidraget även om de kunde fått till refrängen lite bättre 🙂

  17. jompa

   Ser att Cypern och Ungern är klart populärast på svenska Itunes. Tror att Ungern hamnade högre upp än många tror..

  18. Christopher

   Tror så hära det gick
   1.Ryssland
   2.Island
   3.Cypern
   4.Ungern
   5.Danmark
   6.Rumänien
   7.Grekland
   8.Irland
   9.Albanien
   10.Moldavien
   11.Schweiz (Kan älska bidraget för mycket så sätter den för högt upp)
   12.Montenegro (Juryn kan höja den för den gör ett budskap
   13.Israel
   14.Österrike
   15.Lettland
   16.Belgien
   17.Finland
   18.San Marino (Med 0-5 poäng)

  19. Micke

   Nu ska jag lägga in en fundering här som det skulle vara kul att höra er inställning till. Först och främst vill jag förklara att jag inte är ute efter något bråk åt något håll. Ni som bara vill säga skit, skit, skit och liknande kan gärna låta bli att svara. Personligen är jag numer snäll mot alla bidrag även de jag inte gillar för nu är ÄNTLIGEN mitt hatobjekt Österrike borta.

   Ok. Har lagt märke till att många menar på att det skulle vara dåligt för ESC om ryskorna vann. Varför? Personligen förstår jag inte det för ESC behöver lite annorlunda kul grejer för att inte fastna i sin egen stelhet. Personligen skulle jag tycka det var mycket värre för ESC om Cypern vann. Ska förklara varför och åter igen JAG HATAR INTE CYPERN 🙂

   Jag är från grunden hårdrockaren som är kvar vid sin grund men som har breddat mig enormt vad gäller musik. För mig och mina kompisar är texter lika viktigt som musiken. Detta släpper jag lite på när det gäller ESC och jag lovar polarna är inte sena att jävlas med mig på grund av det. De flesta jag känner hatar ESC för, som de säger, sin ytlighet och töntighet med tomma meningslösa texter.

   Det är just på grund av detta med tomma ytliga texter som jag tycker det skulle vara jättedåligt för ESC om Cypern vann. Det skulle bara ge mer ved på elden för de som redan hatar ESC. Tyck jag är knäpp eller vad som helst men en text som går (la la la la la la la la la la la la la la la la oh I´ve been waiting for you la la la la la la la la la la la la la la la la oh I´ve been waiting for you) skulle för mig vara en mycket värre grej som segrare än några gummor som är glada.

   Vad tycker ni? Lugnt och fint nu. Vanlig diskussion och inget annat 🙂

  20. Magnus P

   Hej. kommer placeringarna att redovisas? Magnus

  21. Schlagerpinglan

   @Magnus P, Resultatet från semifinalerna och finalen, där man kan se både placeringar och juryns/tittarnas röster, redovisas efter finalen.

   @Micke, Jag vet inte om det är dåligt för ESC om ryskorna vinner men jag kan förstå att många tror det. I värsta fall kan fokus flyttas (ännu mer) bort från låtarna om man tror att man kan strunta i låtarna och endast köra på känslor. I långa loppet gör det nog ingen skillnad men innan länderna förstått att det inte fungerar kan vi stå inför ett/ett par ESC fyllt av lågkvalité-bidrag framförda av “speciella” artister. Detta skräckscenario måste ju så klart inte uppfyllas men det kan vara nog så avskräckande att tänka tanken.

   För att undvika missförstånd: Min personliga åsikt är att man ska rösta på det man tycker är bäst och inte tänka så mycket på eventuella följder, för vad som händer vet ju ingen.

  22. Daniela

   Micke, min anledning till att tro att det kanske inte skulle vara så bra för ESC om Ryssland vann är helt enkelt den att jag är rädd för att en seger för de ryska gummorna skulle kunna ge upphov till en våg av oseriösa skämtbidrag nästa år, och det vill jag inte ha i tävlingen. Jag vill direkt betona att jag personligen INTE betraktar Rysslands bidrag som oseriöst, och inte heller som ett skämtbidrag. Tvärtom älskar jag ju bidraget och är helt övertygad om att gummorna framför sin låt på fullaste allvar. MEN, bland de kritiska rösterna kring bidraget har jag (i första hand inte här på bloggen, men bland en del andra vänner och bekanta) kunnat uppfatta tongångar som tyder på att många inte tar Rysslands bidrag på allvar. Därför är jag rädd för att en vinst för Ryssland i år kanske inte skulle ha så bra inverkan på kvaliteten i nästa års ESC. Jag minns att det blev en ungefär motsvarande effekt när Lordi hade vunnit, och att många länder följande år verkade följa principen “vann de kan vi skicka vad som helst och ändå klara oss”. En helt annan aspekt är dessutom det faktum att styrkan i Rysslands bidrag enligt min åsikt inte är den musikaliska biten, och egentligen är det ju musik ESC ska handla om. Men som sagt, jag gillar ändå själv – följaktligen delvis mot bättre vetande – det ryska bidraget och den genuina glädje som det sprider, och jag skulle ljuga om jag påstod att jag missunnar gummorna en seger. För ESC:s framtida kvalitets skull ser jag ändå helst att något annat bidrag, t.ex. Serbien eller Sverige, vinner.

  23. Micke

   Tack Schlagerpinglan och Daniela för era svar. Har full förståelse för vad ni säger men personligen har jag inte hört någon i min närhet som sett Rysslands bidrag som oseriöst eller som ett hån mot tävlingen. Det är just det jag känner att så länge det inte är menat som ett hån då bryr jag mig inte. Tävlingen behöver både allvar och roligt.

   Men vad säger ni om den andra sidan av det jag skrev då? Om Cypern och liknande bidrag

  24. Robban (ESC-Panelen)

   Känner mig stolt att ha tippat rätt på samtliga av de tio kvalificerade länderna. Är lite ledsen att min storfavorit Schweiz inte tog sig till final, men det var ganska väntat.

  25. Micke

   Ok hade tänkt att vänta med detta men säger det direkt för nu ska jag ut och prova mina ben. Nyopererade Micke kan äntligen gå igen utan alla hjälpmedel. Kanon dygn faktiskt. Dels detta då. Sen får en av mina bästa vänner reda på att hon är friskförklarad från cancer och på det blir österrikes rumpor vingbeklädda och köper biljett in i den eviga glömskans land. Sicket dygn 🙂

   Till saken. Det finns två vinklingar på detta med skämtbidrag menar jag. De som inte klarar ESC gör det på grund av att de ser bidrag typ Cyperns som skämtbidrag och menar att hela tävlingen är sån. Fråga folk som inte gillar ESC och ni kommer nog att bli överraskade över vilken av Cypern och Ryssland de ser som skämtbidrag. Det har nämligen jag gjort. Men när man istället kommer in i bland ESC folk tas dessa bidrag som Cyperns på allvar och istället har man sin egen syn på vad skämtbidrag och ger sig exempelvis på ryskorna. Jag menar vem bestämmer vad skämtbidrag är? Varför kan man inte istället bara ta det som det är. Tyck om en låt eller tyck illa om nån låt men räcker inte det?

   Det är en helt annan sak om man går in i en tävling för att driva med den och det gör varken ryssland eller Cypern. Inte ens Österrike var ute efter att håna tävlingen. Att låten sen inte höll klass är en helt annan sak.

   Personligen har jag ingen låt kvar i tävlingen som jag känner hat mot och det känns jädrigt gott 🙂

  26. davve

   micke, så du tycker alltså att en text som går la la la la love är sämre än en text som repeterar Party for everybody, dance, boom boom, om och om igen…..

   ja….det är lite märkligt

  27. davve

   det jag inte gillar med rysslands bidrag är att folk verkar mer rösta på gummorna och att de är söta än att faktiskt rösta på låten..som med handen på hjärtat er en helt ok låt men absolut ingen vinnarlåts ämne…

   man ska rösta på låtarna inte på hur söta eller speciella någon ser ut osv…det är en musiktävling

  28. Anders

   Alltså, Ryssland har ju små möjligheter att bli en radiohit i Europa i sommar. Det är kanske inte det viktigaste, men är ändå kul för ESC om musiken når ut. I Sverige är ju ESC redan stort, men i andra länder behövs det.

   Läste någonstans att Rumänien hade teknikproblem. Sångerskan tappade medhörningen. Kan förklara sämre framträdande. Cypern, Island och Montenegro var också inte lika bra live som de är inspelade. Däremot var gjorde ju Danmark (som sagt) och Israel bra framträdande.

   Albanien var bäst i går. Låten innehåller så mycket smärta. Det kvittar hur lite albanska man kan, man förstår det ändå. Hoppas den tar medalj på lördag.

   Jag tycker San Marinos låt är kul. Med orginaltext hade den varit ännu roligare. Hoppas att den inte var allra sist.

   På lördag vinner Thomas G-son. Jag hoppas han gör det för Spanien, men tror han gör det för Sverige. 🙂

  29. Nathalie

   Albanien var verkligen superbra live. Mina fyra favoriter från semi 1 gick vidare ( Ryssland, Island, Albanien & Cypern ) Men herregud så mycket dåliga låtar. Somnade faktiskt till av uttråkan när danskan med sina butterickskläder och sin sövande låt uppträdde!

  30. Annachristina65

   Är väldigt kär i Moldaviens….låt 🙂 och älskar den ryska! Påminner den inte lite om Verka Serduchka med sin discomarschtakt? Vad vore ESC utan etno-stuket? Jag tycker det skulle vara väldigt tråkigt om alla bidrag lät som det som ligger på hitlistorna. En stor anledning till att jag gillar ESC är att man får höra musik som man ALDRIG annars får höra – på radion matar dom ju samma 5-10 låtar ständigt.
   Men hoppas när det är Moldaviens tur slippa höra kommentatorn säga …det är Europas fattigaste land. Sluta tjata, vi har hört det nu! Nåt annat måste dom väl kunna kläcka ur sig? Som att det brukar gå ganska bra för deras bidrag.

  31. Micke

   Dave: Om du lyckas hitta fler Party for everybody i den ryska låten än la la la la la la la la i den Cypriotiska så bjuder jag dig på en fika när du vill och vi har massor med vittnen här. Bara en parentes iofs för det var inte det mitt inlägg handlade om 🙂

  32. Micke

   Dave: I övrigt håller jag med dig till 100 %. Det är en musiktävling och det är låten man ska rösta på i första hand. Det är därför jag ändå lyckas stå ut med Irlands låt trots smågossarna.

   Min magkänsla så här några dagar före finalen är att detta tas hem av Cypern men jag hoppas innerligt att jag har fel. Trodde även på Runänien men de gjorde en platt figur igår och det var inte sångerskans problem som jag tänkte på då. Jämför trycket i låten på videon och den igår. Två olika låtar.

  33. Daniela

   Micke, trevligt att höra dina goda nyheter! 🙂 Jag håller helt med dig om att ESC behöver den typen av “annorlunda” bidrag som Ryssland i år representerar. Bidrag som går utanför de “vanliga” ramarna (om det nu finns några sådana i den här tävlingen 🙂 ). Huvudsaken är väl bara att dessa bidrag inte tar överhanden, och det är just en sådan utveckling som jag är rädd för att framgångar för t.ex. det ryska bidraget eventuellt kunde leda till, åtminstone tillfälligtvis.

   För mig är ett s.k. skämtbidrag helt enkelt ett bidrag som inte framförs med seriösa avsikter. Därmed dock inte sagt att ett sådant bidrag nödvändigtvis är lika med ett dåligt bidrag. Mitt enda krav är att avsikten inte är att håna tävlingen; i övrigt är jag beredd att ge det mesta en chans! 🙂

   Angående Cypern håller jag delvis med dig, delvis inte. 🙂 Jag förstår resonemanget om att allt för enkla och innehållslösa texter inte är bra för tävlingens utveckling, men just Cyperns låt tycker jag utgör ett undantag då det enkla där används mycket effektivt och blir en viktig del av en snygg och modern poplåt. Sådana fyller definitivt sin plats och funktion i tävlingen! Dock tycker jag att Cyperns Ivi tappade lite i och med gårdagens live-framträdande, så det krävs en förbättring på lördag för att jag ska återta henne som en av de riktigt heta vinnarkandidaterna.

  34. Schlagerpinglan

   @Micke, Grattis till alla de goda nyheterna. 😀 Vad gäller Cypern så ser jag det som en glad liten poplåt som förmedlar känslan av hur det är att vara förälskad och då behöver man inte använda sig av så många komplicerade ord utan la-la-la räcker ganska långt. Om en sådan låt skulle vinna så ser jag det inte som någon större katastrof, hur enkel den än är. 🙂 Får jag bestämma så vinner den däremot INTE.

   @Robban, Inte dåligt. Själv passar jag på att njuta av att jag fick 9 rätt. I morgon är jag väl förmodligen nere på normalresultat igen. 🙂

  35. Micke

   Tack än en gång Schlagerpinglan och Daniela. Alltid kul när åtminstone några hakar på en liten diskussion 🙂 En sak först. Det där om att jag egentligen tänkte vänta men kör det nu: Det var inte det där med min operation och vännens sjukdom jag tänkte på då utan det som följde därefter. Ser att det kom lite fel där 🙂

   Sedan var det egentligen inte vad jag själv tycker som är intressant i sammanhanget utan ville mer veta vad folk i allmänhet kände. Det är märkligt att det ska behöva vara så att man ska se ned på musik. ESC har alltid fått skit för sin ytlighet och töntighet med tomma meningslösa texter. Det är ju tråkigt i sig men sen kan ESC inte själva hålla sig ifrån att köra samma stil inom sin egen ram och se ned på stilar. Tycker det är astråkigt.

   Fan njut av det som är och gillar du inte det så säg att du tycker det är dynga or whatever men sätt dig inte på dina höga hästar och tala om för andra att detta hör inte hemma i ESC eller liknande. Åter igen jag kan inte beskriva i ord hur jädra dålig jag tyckte Österrikes låt var men då säger jag det. Jag bestämmer inte över andra eller tävlingen att det inte hör hemma här.

   Jag kanske låter arg nu men jag lovar på mitt eget liv att jag mest sitter med ett stort leende på läpparna 🙂 Känner bara att älska eller hata låtar som du vill men låt andra tycka vad de vill utan att andra ska förnedra deras smak.

   Alltså jag hatar inte Cyperns bidrag och skiter egentligen fullständigt i om den skulle vinna men en sak är jag säker på. Om den gör det så skulle de som hatar ESC verkligen få vatten på sin kvarn eller vad det nu heter. Jag älskar musik med text som har mening men jag vet att det finner jag inte i ESC. So what! Älskar ESC ändå och vad det står för.

   Du Schlagerpinglan: Jag tycker faktiskt Moldavien ändå gjorde ett litet lyft scenmässigt. Inte svårt iofs men ändå 🙂

   Väldigt ofta att nån missförstår vad jag säger, vilket säkerligen nog till största delen är mitt eget fel, men jag hoppas ingen gjort det denna gången 🙂

  36. Josef

   Vilka vann åren efter Lordi? Det vet alla som skall tävla! Sebien / Molitva (balkan BALLAD) Ryssland /Believe (BALLAD) Norge / Fairytale (SCHLAGER). Några enstaka jäppar gör alltid några skämtlåtar som årets woki mit bla bla popo. Det är snuskigt som någon sa. Ryssland visar på innovation och har flera olika stilar som de kör parallellt. Helt makabert bra, varför skulle Loreen endast ha påtalat dem i intervjun från 11 Mars i TV, angående konkurrenterna??

   Man kan se på en låt rent tekniskt eller så kan man känna av den intuitivt om artisten har tänkt till, om den har axlat en NY tanke inom Eurovisionen där den som hört 3832 låtar verkligen INTE vill höra något som bara känns uppslängt på scen som så väldigt många intetsägande låtar detta eurovision faktiskt innefattar utan att låta för negativ. Serbien som jag nämnt är en ganska traditionell låt som inte förmedlar något särskilt nytt. Men han är så J__V_A bra och skicklig som musiker så han kommer skyhögt, topp 5 minst. Titta så kan ni jämföra Serbien mot Finland eller ja,,,nästan vad som helst. Loreen kommer med både något nytt och är väldigt väldigt bra, därför bör hon slå Lordis 292 poäng på lördag (inte Rybak), jag tror ingen faktiskt kommer ha så mycket chans mot våran Loreen eftersom den tilltalar en så pass stor grupp av människor. Men Ryssland, Serbien, England, Spanien Italien skall bli så härliga att lyssna på! Här kommer mitt tips för morgondagen!! Vad tror ni?

   1 Sverige 2 Serbien 3 Norge 4 Turkiet 5 Estland 6 Slovenien 7 Bosnien 8 Ukraina 9 Makedonien 10 Portugal eller Holland, svårt att säga vem som förljer med av dessa två.

  37. Josef

   Jag har lyssnat och det blir Portugal istället för Holland. Tråkigt på en så gullig schlager 🙁

  38. Micke

   Josef: jag är den siste att försvara woki mit deim popo men jag tror inte det är menat som en skämtlåt även om den är så jädra dålig att det känns som ett skämt.

   Sex låtar är jag bombsäker går vidare idag: Nederländerna, Norge, Serbien, Sverige, Turkiet och Ukraina. Av dem är tre på min 10 i topp av alla 42, Serbien, Sverige och Nederländerna. Den enda av de sex jag inte vill ha vidare är Norge. Verkar som du gillar Portugal. Kul då är jag inte ensam 🙂 Tror dock inte den går vidare tyvärr. Vilka blir de övriga fyra? Gissar på Bulgarien, Estland, Malta och Slovenien.

   Min egen förhoppning i bokstavsordning: Bosnien, Kroatien, Makedonien, Nederländerna, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Sverige och Vitryssland. Bollar också med Turkiet och Ukraina men den förstnämnda är lite för ojämn och den andra faller på scenshowen, om de nu inte fixat den.

  39. Eurovision Song Contest 2012 | Doktorn

   […] som det är nu så bidrar ESC 2012 bara till att legitimera politiskt förtryck och förföljelse i flera forna sovjetstater i asien […]

  40. matematiken

   Även om Schweiz låt var bra var det förmodligen en fördel för Sverige att de åkte ut, eftersom det är vanligt att schweiz och sverige förväxlas med varandra. antagligen främst i tysk och italienspråkliga länder eftersom ländernas namn är lika varandra.

   Det är det starkaste landet som i de flesta fall som förlorar på grund av förväxlingen. jag kan ta ett matematisk exempel. 1 procent av de 10000 som ska rösta på sverige kom fel och gick till schweiz medan 1 procent av de 1000 kom ska rösta på schweiz kom fel och gick till sverige. schweiz tjänar i det här fallet:100-10=90 röster medan sverige förlorar:10-100=90 röster.

   Poängen som det starka landet eventuellt tappar behöver inte gå till det svaga landet, utan det är mer troligt att poängen går till ett tredje land som klättrar förbi det starka landet. Förväxlingen får också mer betydelse om man ligger på poäng placeringar(1-10)
   Men är svårt att veta hur många som röstar fel eftersom det inte har gjorts någon studie på hur många som röstar fel i eurovision, men jag antar att minst 5-10 poäng kan det handla om. Hos juryn är förväxlingen antagligen mindre, en av anledningen är nog för att de har mer tid att rösta, och kan på det sättet, ändra ev fel.
   jag har inte någon källa det till det här, men eftersom det finns bevis för att det sker en förväxling mellan schweiz och sverige utanför eurovision, är det med största sannolikhet det också i tävlingen.

   Förväxlingen kan dock teoretisk fortsätta(efter final missen från schweiz) men inte genom felröstning eftersom de kan tro fortvarande att det är schweiz som startar, och sjunger som nummer 17, men i det fallet finns det inget man kan göra och man får helt enkelt leva med det.

  41. Eurovision Song Contest 2012 | Doktorns.se

   […] som det är nu så bidrar ESC 2012 bara till att legitimera politiskt förtryck och förföljelse i flera forna sovjetstater i asien […]

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se