Schlagerpinglan: På torsdagskvällen sändes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2012. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 26:e maj, ser ni här nedan tillsammans med länkar till kvällens framträdanden ifall ni missade showen eller vill se och höra något lands bidrag igen.

De tio länder som tog sig vidare till finalen av ESC 2012 från semifinal 2:

 • Litauen – “Love is blind“, Donny Montell [startnr. 4]
 • Bosnien och Hercegovina – “Korake ti znam“, Maya Sar [startnr. 5]
 • Serbien – “Nije ljubav stvar“, Željko Joksimović [startnr. 24]
 • Ukraina – “Be my guest“, Gaitana [startnr. 25]
 • Sverige – “Euphoria“, Loreen [startnr. 17]
 • Makedonien – “Crno E Belo“, Kaliopi [startnr. 22]
 • Norge – “Stay“, Tooji [startnr. 12]
 • Estland – “Kuula“, Ott Lepland [startnr. 11]
 • Malta – “This is The Night“, Kurt Calleja [startnr. 21]
 • Turkiet – “Love Me Back“, Can Bonomo [startnr. 18]
 • Länderna som ej tog sig vidare från ESC 2012 semifinal 2:
  Nederländerna – “You and me“, Joan Franka
  Vitryssland – “We are the heroes“, Litesound
  Portugal – “Vida minha“, Filipa Sousa
  Bulgarien – “Love Unlimited“, Sofi Marinova
  Slovenien – “Verjamem“, Eva Boto
  Kroatien – “Nebo“, Nina Badric
  Georgien – “I’m A Joker“, Anri Jokhadze
  Slovakien – “Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai

  Uppdaterat: Uppdaterar med finalisternas startnummer i finalen.

  Schlagerpinglan: Om jag var mer nöjd än missnöjd efter den första semifinalen så känner jag mig nog mer splittrad i kväll. Såklart är jag överlycklig att Sverige, Norge och några till tog sig vidare men besvikelsen över att Vitryssland och Slovenien inte gjorde det dämpar glädjen en del. Nåja, jag får smälta resultatet och återkomma i morgon med lite utförligare åsikter och betyg på bidragen. Dela gärna med er av era egna åsikter om showen/bidragen/resultatet så länge.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  15 kommentarer till “Resultat Eurovision Song Contest 2012: Semi 2”

  1. Rickard

   Snyft, mitt Slovenien! Hur kunde de åka ut? Och Malta till final???
   Hade dessutom gärna bytt ut Litauen mot Nederländerna också! Détta gick inte helt som planerat! Föstår inte hur Slovenien inte kan vara bland de 26 bästa låtarna! Obegripligt för mig! Det lade sordi på hela stämningen!

   Annars prickade jag in 7/10. Ukraina överaskade positivt medans Turkiet gjorde det negativt! Serbien känns ruggigt säkra!

   Loreen gjorde ett närmast perfekt framträdande Heja Sverige i finalen! 🙂

  2. christopher

   Prickade in 8/10 rätt i semi 1 och i semi 2 6/10 rätt. Är glad över att Makedonien gick vidare (skräll) men sur över att mina två storfavoriter Vitryssland och Schweiz (Moldavien kommer in nu vid dem) åkte ut. Sverige,Serbien och Estland kunde man reda veta att dem skulle till final oavsett vad

  3. ADRRYS

   NEDERLÄNDERNA? Vad gör de utanför finalen? Jag hoppas att någon av juryn eller tittarna hade henne inom sin topp 10 i alla fall… Malta och Litauen hör inte till finalen ju, borde bytas ut mot Nederländerna och Slovenien!

  4. Nathalie

   Väldigt överraskad över Malta ( men sångaren var ganska charmig faktiskt), men Litauen, herregud! Ukraina är inte heller bra tycker jag, även om det var väntat att hon skulle gå vidare!

   Alltså dessa balkanballader! Det blev lite mycket att höra fem på raken. Men tycker ändå att det var rätt låtar som gick vidare. Estland var ju också ganska självklara.

   Sverige var jättebra, men Norge! Nej, nej, nej. Falsksång och en Eric Saade-wannabee, och vad tusan hade han och dansarna på sig?, så billigt och fult!

   Slutligen. Sverige, Serbien, Estland & speciellt Makedonien, var helt enkelt fantastiska live!

  5. christopher

   Rickard kan ha en teori med den dära tjejen innan Eva kom att hon kan ha dragit ner slovenien till dem 8 sämre

  6. jompa

   Prickade in 9. Hade bara Kroatien före Malta.
   Men tror att de få poplåtarna hade fördel i.o.m att det var så mycket balkan balkan..
   Helt nöjd med att Portugal, Holland, Georgien, Slovenien och Vitryssland är ute 🙂
   Men ack så Loreen mumlade i början..

  7. Jan-Åke

   Fick med ganska många av de jag ville till finalen ikväll. Hade dock gärna bytt ut Litauen och Bosnien mot Holland och Bulgarien i finalen.

  8. Rickard

   christopher: Jo, det kan kanske spela in, men det gör mig väldigt ledsen. Malta och Litauen ut och Slovenien och Nederländerna in! Står fast vid det! Men får försöka släppa det! Får ta fasta på det som var bra, som Sverige och Ukraina som övertygade mest ikväll! Ser redan fram emot lördagen!

  9. Micke

   Det bidrag som jag tyckte växte mest mot vad man sett tidigare var Makedonien. Men Sebien och Sverige var bäst som väntat. För jävligt att Litauen gick vidare och att Slovenien missade. Märkligt Men du Rickard vårt Bosnien-Herzegovina gick vidare trots allt mothugg 🙂

   Det är ändå positivt med en final på 26 bidrag där det enligt mig bara finns 3½ dåligt bidrag. Norge, Cypern, Litauen och så då halvan Irland men det beror mest på gossarna.

  10. Anonym

   Jag är såklart glad för Sverige och Loreen, men jag hade hellre sett Bulgarien och Nederländerna istället för Ukraina och
   Makedonien. Litauen gillar jag faktiskt, trots det något övertydliga numret 😉
   Turkiet tycker jag inte gjorde så bra ifrån sig ikväll, faktiskt….

  11. Rickard

   Micke: Nu blev jag glad igen. Det hade jag nästan glömt i all sorg över Slovenien! haha, det var vi två som trodde på den och nu är den i final! Härligt!

   Har en känsla av att det blir en batalj mellan Sverige, Serbien och Italien kanske!
   Finalens bottennapp är Malta, Litauen och Moldavien enligt mig! Annars ett jämnt startfält! Vinner Sverige kommer jag flippa ur totalt! Såååå länge sen nu! 🙂

  12. Erik

   Loreen kan mycket bättre än ikväll. Sjöng både falskt och mumlade. Men det räckte till final. Malta har ingenting där att göra. Nu spelar det mindre roll. Om artisteri, professionalitet, sång och låtar för en gångs skull skulle stå i högsätet på lördag kommer segern står mellan Spanien, England, Frankrike och Italien. Därefter kanske Loreen kan komma. Och de ryska gummorna får slåss med Malta om sistaplatsen.

  13. Daniela

   Grattis Sverige och Loreen till finalplatsen! 😀 Även om den var väntad så hann jag faktiskt bli riktigt orolig när Litauen som första land ropades upp som finalist. Det gav mig en känsla av att “kan det här gå till final kan vem som helst göra det, precis som vem som helst kan åka ut”. Litauen var nämligen det land som jag inför den här kvällen kände mig mest säker på att INTE skulle gå till final, så har någon ens den blekaste tanke om orsaken till deras framgång tar jag med stort intresse del av dessa analyser, för i mina ögon är “Love Is Blind” i en ESC-final en totalt obegriplig ekvation.

   Loreen gjorde ett fullt godkänt framtädande, men faktiskt tyckte jag inte att hon kändes så överlägsen som hon i mitt tycke har gjort på förhand. Då har hon varit i en klass för sig, men i kväll tog flera bidrag steget upp i samma klass. Jag tror absolut att Loreen fortfarande har goda vinstchanser, men hon är inte ensam om det så finalen kan mycket väl komma att bli en rysare.

   Överlag tyckte jag att kvällens framträdanden höll imponerande hög klass, och även mellanakten var ett riktigt trevligt inslag. 🙂 Allra mest imponerade nog Makedonien på mig, då de i mina ögon steg från betyget 2+/5 till att göra ett av kvällens absolut bästa live-framträdanden och därmed visa att de kan komma överraskande högt i finalen. Väldigt stilrent, avskalat och övertygande nummer! Även Estland och Serbien imponerade stort. Maltas finalplats var för mig en mycket positiv överraskning, då jag egentligen aldrig riktigt vågade tro på deras chanser men gillar både själva låten och den scenshow som de bjöd på i kväll. Tråkiga finalmissar var däremot Kroatien, Slovenien och i viss mån även Vitryssland och Nederländerna. Men framför allt Slovenien! 🙁 En väldigt vacker sång och ett minst lika vackert framträdande som lyfte bidraget till vinnarkvaliteér. En fullkomligt obegriplig och orättvis finalmiss, men kanske påverkade likheterna med “Molitva” lite för mycket?

   Korta kommentarer kring några bidrag:
   – Serbien: En ESC-kung som åter igen visade var skåpet ska stå. Ett enkelt men ändå oerhört vackert framträdande. Vore en ytterst värdig vinnare.
   – Makedonien: Gjorde kvällens största lyft med ett framträdande värdigt en vinnare.
   – Nederländerna: En av mina personliga favoriter låtmässigt, men scenshowen och framträdandet kunde ha varit ännu bättre.
   – Malta: Ovanligt bra live-framträdande för att komma från Malta! Roligt inslag i finalen! 🙂
   – Vitryssland: Bra i övrigt, men minus för klädvalet. Hade ändå förtjänat en finalplats.
   – Ukraina: Faktiskt inte fullt så övertygande som jag hade förväntat mig.
   – Bulgarien: Hade de verkligen inte råd att skicka några dansare?
   – Kroatien: Växte i och med det starka live-framträdandet. Hade också platsat i finalen.
   – Georgien: Rättvis och glädjande finalmiss!
   – Turkiet: Mycket snygg scenshow, men högst medelmåttig låt.
   – Norge: Litet minus för likheterna med Eric Saade, men bra låt och bra framträdande som behövs i finalen!
   – Bosnien-Hercegovina: Fortfarande neutral för mig.
   – Litauen: ???

  14. Micke

   Går helt på Danielas linje: Kan någon förklara för oss Litauens finalplats????????????????

   Lite kommentarer om bidragen:
   – Serbien: Är kungen av ESC. Finns helt enkelt ingen som är i närheten. Hade varit jättekul om han nu fick den segern som han blev bestulen på 2004. Inget ont om Ruslana men med nuvarande regler att de länder som inte deltar inte får rösta hade han vunnit då. Dessutom var han bäst. Final för mig!
   – Makedonien: Kvällens absoluta höjdare vad det gäller att höja sig mot tidigare framträdanden och video. Helt annat tryck i låten mot tidigare. En av ovanligt många bra röster under en ESC kväll. Sicken klinga. Final för mig!
   – Nederländerna: Hade varit så kul om denna låt hade fått en plats i finalen. Tror tyvärr att det var två saker som fällde Joan. Dels indiankläderna (noll betydelse för mig) och framförallt det falsettbeklädda partiet i låten (betydde mer och drar tyvärr ner en i övrigt mysig låt). Final för mig!
   – Malta: Känns ibland som en bra låt och ibland som en dålig. Hade den som elva så det är ok med den i final. Tror det var framträdandet som tog den dit med “the moving feets”.
   – Vitryssland: Känns precis som med Malta förutom en sak – Scen-framträdandet. I mina ögon drog det ner låten ordentligt. Beklagar att du tappade din favvis Schlagerpinglan.
   – Portugal: Vidhåller vad jag sagt att jag kan se mig själv liggandes på en strand med en drink och en mysig flicka vid min sida samtidigt som Filipa Sousa underhåller oss med sin smäktande sång. Gammalmodigt? Who gives a shit. Varför måste allt vara nytt.
   Final för mig!
   – Ukraina: Tycker fortfarande att det är en bra arenalåt men passar sämre här. Ett litet plus dock. Deras live-framträdande i den nationella finalen var årets i särklass sämsta. Fullt så dåligt var det inte nu även om det i mina ögon inte var någon höjdare.
   – Bulgarien: Jisses vad jag tyckte hon var söt när hon vandrade runt där på scen kämpandes helt ensam med en danslåt. Kvällens absolut tappraste och modigaste artist. Fick ett extra plus av mig just av den anledning.
   – Slovenien: Märker att detta verkar vara den låt som de flesta här är mest chockade och ledsna för att den missade finalen. Jag kan bara instämma och säga att den borde vara självklar i finalen. Tyvärr tror jag dock det är körtjejerna som förstör för Eva Boto. Att den ensamma körtjejen inleder är helt ok men att hon, när låten accelererar helt plötsligt avbryter med inledningen igen är obegripligt och framförallt. Eva, Eva stackars Eva. När vi väntar på att du verkligen ska lyfta låten till en ännu högre höjd då träder fyra körtjejer plötsligt in med ett märkligt bom bom bom, bom bom bom. Helt obegripligt! Litade de inte på Eva eller? De skulle de gjort för den söta Eva sjunger som bara den. Final för mig!
   – Kroatien: Skulle vilja vara en fluga på väggen när “de ledande” i Kroatien beslutade sig för att förstöra den här låten och ändra det som var så enormt i deras nationella uttagning. I den tävlingen trädde det fram en Nina Badric som fullkomligt dominerade scenen med sitt otroliga tryck i rösten och utspel. Vem och varför de därefter bestämde sig för att att tona ned på både röst och utspel är obegripligt. Kvällens bästa röst men tyvärr fick vi se en lightversion. Final för mig!
   – Sverige: Årets bästa scenshow. En av de bästa låtarna och rösterna. Räcker så. Final för mig!
   – Georgien: En av de tre låtar under kvällen som jag absolut inte tycker om. Dock den enda av dem som missade finalen. Under en kväll med ovanligt många bra röster hade även Georgien en kraftfull sångare. Vad hjälper det när man tror man är guds gåva till mänskligheten och främträder med en usel sång.
   – Turkiet: Snygg scenshow och jädrigt kul att mitt gamla favvisland äntligen tar ett litet steg tillbaka till sina egna rötter. Låten är väl dock ingen höjdare tycker jag även om det var den låt tillsammans med Serbien och Sverige jag var mest säker på finalplats för. Final för mig!
   – Estland: Stundtals hör jag storheten i denna låt men stundtals gäspar jag bara. Kan absolut inte bestämma mig för vad jag egentligen tycker om denna uppenbarelse.
   – Slovakien: Förstod att den här låten inte skulle gå till final även om rockarn Micke gärna hade sett den där. Tyvärr drar versen ned låten efter ett lysande intro och en stark refräng. En kväll med ovanligt starka röster var Max Jason Mai en av de få som inte riktigt levererade fullt ut tycker jag. Final för mig!
   – Norge: Stort minus för likheterna med Eric Saade och en röst som hade mycket i övrigt att önska. Med respekt för de som gillar låten, och de tycks vara många, så nöjer jag mig med att säga att jag hade inte gråtit om jag sluppit den i finalen.
   – Bosnien-Hercegovina: Skönt att nån gång kunna slå sig för bröstet och säga “jag hade rätt”. Eller vad säger du Rickard? 🙂 Du och jag har kämpat i motvind mot alla de som ratat låten här på bloggen. Kanske kände Maya Sar vårt stöd och fick extra luft under vingarna 🙂 Final för mig!
   – Litauen: Kvällens absoluta chock. Jag håller fortfarande på med att försöka ta upp hakan från golvet. Hur denna låt kunde hamna i final är för mig helt obegripligt. Hade han nån hållhake på någon eller vadå. Ursäkta jag kan inte skriva mer nu jag måste fortsätta med att försöka få upp hakan från golvet.

  15. Micke

   Var håller förresten Kerstin hus? Nu har ju ESC börjat och jag vet hur mycket hon älskar det och ändå ser man inget från henne här. Mår hon bra? Orolig!

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se