Schlagerpinglan: Efter att den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2012 avgjorts på torsdagskvällen så blev hela finalstartfältet klart, med startnummer och allt:

Startordningen ESC-finalen 2012:
1. Storbritannien – “Love Will Set You Free“, Engelbert Humperdinck
2. Ungern – “Sound of our hearts“, Compact Disco
3. Albanien – “Suus“, Rona Nishliu
4. Litauen – “Love is blind“, Donny Montell
5. Bosnien och Hercegovina – “Korake ti znam“, Maya Sar
6. Ryssland – “Party for everybody“, Buranovskie Babushki
7. Island – “Never Forget“, Gréta Salóme & Jónsi
8. Cypern – “La la love“, Ivi Adamou
9. Frankrike – “Echos (You and I)“, Anggun
10. Italien – “L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli
11. Estland – “Kuula“, Ott Lepland
12. Norge – “Stay“, Tooji
13. Azerbajdzjan – “When the music dies“, Sabina Babayeva
14. Rumänien – “Zaleilah“, Mandinga
15. Danmark – “Should’ve known better“, Soluna Samay
16. Grekland – “Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou
17. Sverige – “Euphoria“, Loreen
18. Turkiet – “Love Me Back“, Can Bonomo
19. Spanien – “Quédate conmigo“, Pastora Soler
20. Tyskland – “Standing Still“, Roman Lob
21. Malta – “This is The Night“, Kurt Calleja
22. Makedonien – “Crno E Belo“, Kaliopi
23. Irland – “Waterline“, Jedward
24. Serbien – “Nije ljubav stvar“, Željko Joksimović
25. Ukraina – “Be my guest“, Gaitana
26. Moldavien – “Lăutar“, Pasha Parfeny

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Finalstartordningen: Eurovision Song Contest 2012”

 1. Oskar

  Vilken uppdateringsförmåga schlagerpinglan har, bra jobbat:)

 2. SimonSvensson [zvenzon.blogg.se]

  Synd att Sverige hamnade mitt i klungan av så många bra länder, alla länder från startnummer 12 till 20 är ju fruktansvärt bra, enligt mig iallafall. 🙂

  Mina tio favoriter i finalen är: Sverige, Serbien, Grekland, Tyskland, Cypern, Rumänien, Island, Norge, Azerbaijan och Danmark!!!

 3. Kerstin

  Micke, du är för gullig. Men det är verkligen kul med någon som saknar en och bryr sig. Jag har haft fullt upp tisdag, onsdag och torsdag. Som jag fått stressa för att överhuvudtaget hinna med allt och att kunna läsa något här på bloggen. Tyvärr har jag inte hunnit med att kommentera något om semi final kvällarna men jag tänkte göra det. Micke, du kan vara lugn jag mår bra hur känner du dig du mådde ju inte så bra sist jag läste i tisdags men jag antar du lyst upp igen när Österrike försvann från tävlingen. Som jag hoppades för din skull och allas här på bloggen som gillar dina kommentarer att dom skulle missa final. Så glad att dom gjorde det. Nu är jag helt fri och ledig och ska ägna all tid jag kan åt ESC. Tänkte då börja med lite intryck från semi final 1. Jag tippade åtta rätt fick fel på Albanien och Moldavien. Kan förstå Moldavien men inte Albanien. Det jag missade var Lettland och Finland och jag hade mycket hellre sett båda dom där än Albanien och Moldavien. Lettlands framträdande var rörigt och inte någon höjdare, synd för jag gillade verkligen den lättsamma melodin och texten. Ungern har jag gillat mer och mer och trodde dom skulle knipa en finalbiljett och när jag såg deras framträdande tyckte jag det var ganska självklart. Rumänien tyckte jag var en katastrof inte för att jag gillar låten men så dålig har jag aldrig hört den. Hon hade ju tydligen medhörnings problem fick jag veta så låt oss hoppas det stämmer bättre på lördag. Ryssland var ju självklara men det enda jag satt och tänkte på under bidraget var att det fanns en kvinna med som var 43 år när jag gissade mig till att det måste vara hon som höll reda på den lilla äldsta gumman fick jag någon slags ålders noja, herregud det är mindre än 10 år till jag är 43 ska jag se så gammal ut då. Fastnade i den tanken av någon anledning. Söta var dom väl men jag behöver väl knappast säga hur lite jag gillar låten. Jag tror inte det minsta att dom vinner på lördag för det gör Sverige men skulle dom vinna så gör dom det, inget att göra något åt och jag ser fram emot en ny ESC i Ryssland nästa år. Cypern gick vidare som väntat. Ett bra framträdande men sånginsatsen var väl så där. När sångaren från Montenegro visade sina tomma fickor på slutet skrattade jag i alla fall hur många gånger har man inte känt så. Det var mina tankar om semifinal 1. Rätt nöjd med resultatet.

 4. Kerstin

  Så då mina tankar om gårkvällen och semifinal 2. Micke du var inte den enda som tappade hakan när Litauen ropades upp som en finalist men som vanligt reagerar jag med ett gott skratt. Kan det vara hjulningen han gjorde eller de lite sexiga rörelserna när låten gick från stillsam till uptempo. Ja inte vet jag. Men i final är dom ska faktiskt bli intressant att se hur långt dom kommer där, har vi missat något? Malta tippade jag rätt och de coola fot röreserna gick hem även hos mig. Loreen gjorde ett jättebra jobb men visst sjöng hon väldigt otydligt i början, var hon nervös eller kan det varit något som störde henne. Säkert super på lördag då hon fixar vinsten. Serbien, säker och bra som vanligt inget snack om final. Slovenien var väl det som kändes mest chockartat, är inte jätteförtjust i låten men tycker absolut den hörde hemma i final. Kroatien var inte bra förstod när hon sjungit klart att det där skulle aldrig räcka. Vitryssland var tråkiga kände jag och blev osäker på final. Min stora besvikelse igår var Norge. Låten tyckte jag inte alls lät bra live och hur copy cat får man bli. Det fanns flera moves i deras framträdande som var direkt taget ur Saades förra året. T ex när Tooji står längst fram och dansarna bakom och dom viftar med armarna. I Saades fall tog dansarna på Saades överkropp när dom stod bakom men likheten var uppenbar. Saade var absolut inte först med det här och de är inte unikt på något sätt men att göra det ett år senare i ESC känns idé fattigt. Pinsamt Norge! Det fanns så många likheter med Saade men framträdandet är ljusår ifrån Sveriges förra året och det här kommer absolut inte räcka till någon topp tre som för Saade. Från min topp fem föll Norge som en sten. Jag gillar låten i sin studio version men live låter den som vilken medioker poplåt som helst. För mig stärkte Sverige sitt favorit skap igår och som jag sagt från början det här tar Sverige hem. Så det är bara för herr Björkman att börja planera för ESC. Nu längtar jag till lördag.

 5. Kerstin

  Glömde säga något om Georgien, denna låt denna sångare det var verkligen en bisarr upplevelse och det blev inte mindre bisarrt av att han startade efter tävlingens bästa bidrag. Det kändes verkligen som om han ville så mycket och han kämpade och gav järnet och verkligen ville visa var skåpet skulle stå. Det var något komiskt över hela bidraget och artisten aldrig har jag sett någon med sådant självförtroende och han tyckte verkligen att hans bidrag var super. Bilderna dom visade på honom när dom läste upp finalisterna var nästan hjärtskärande, stackarn han trodde ju så mycket på sitt framträdande och sin låt.

 6. Rickard

  Simon Svensson: Tror ínte att startordningen spelar lika stor roll nu när juryn har halva makten. Men det är klar att en liten påverkan har det alltid. Helt rättvist kan det tyvärr aldrig bli…

 7. Micke

  Ju du Kerstin vet ju vad som hände för ett tag sen och hur du mådde. Sen försvinner du just när det som du tycker är så kul börjar. Man börjar undra. Nog lite yrkesskada skulle jag tro 🙂 Bra att farhågorna inte var berättigade då. Själv mår jag jättebra. Är äntligen uppe på benen igen utan några som helst hjälpmedel 🙂

  Vet du man får nog vara noga att läsa igenom det man skrivit en gång innan man skickar det. Först skrev jag en lång grej där jag var ute efter en diskussion. Folk kom in och bara pratade på som vanligt så jag började undra om det var så ointressant eller om folk bara sket i det. Sen kollade jag och då såg jag att jag glömt själva frågeställningen 🙂 Sedan var jag på G med en ny frågeställning men nästan ingen, förutom Schlagerpinglan och Daniela, nappade så jag skulle skriva “ok då tar jag det direkt då”. Menade vad jag var ute efter men jag hade samtidigt skrivit om detta att jag är på benen igen och allt blev felplacerat. Lät som: Ok jag tar det för er alla på en gång nu då “jag är på benen igen” 🙂 Nu är jag noga med att kolla det jag skriver innan det åker iväg.

  Synd att du inte såg den sista jag ville ha snack om för det hade varit intressant att höra vad du tyckte. Tyvärr missförstår folk ibland. Fick några konstiga svar typ “jaså du säger att …… är bättre än ……! Då hade man verkligen missförståt för jag sa ingenting. Jag ville ha en diskussion.

  Till tävlingarna: Du kerstin det där med Österrike och att jag skulle hoppa av. Det var 100% allvarligt menat men jag var med handen på hjärtat aldrig orolig. Kunde bara inte tro så illa om mänskligheten att den skulle kunna ha röstats fram. Som jag sa var den inte ens en låt för mig. Det fanns för mig 41 låtar och något från en annan värld. Av de 41 låtarna har jag inga som helst problem att prata om dem för de är låtar, bra eller dåliga. För mig har hela tiden den sämsta av dessa varit Norge så det känns bra att vi närmat oss varandra där 🙂

  Många av mina låtar försvann tyvärr igår. Om jag tar en titt på lördagens final hittar jag ändå faktiskt bara fyra låtar jag tycker illa om. Inte illa faktiskt. De är Norge, Litauen, Cypern och Irland på grund av gossarna. Ska jag ta ut en topp 10 just nu av de kvarvarande blir det:

  1. Serbien
  2. Sverige
  3. Ryssland
  4. Bosnien-Herzegovina
  5. Tyskland
  6. Storbritannien
  7. Island
  8. Moldavien
  9. Makedonien.

  Tionde platsen är hårdare. Dömmer man av videon är det Rumänien trots svag refräng. Dömer man av framträdandet i semifinalen är det Danmark. De och Makedonien stärkte verkligen sina positioner.

 8. Micke

  Vet inte hur många av alla här som har haft koll på andra länders uttagningar men för mig som har haft koll på flertalet av ländernas uttagningar är det svårt att glömma vissa saker. I mina ögon hade detta lätt kunnat bli ett av tidernas bästa år men tyvärr har flertalet kanonlåtar “slarvats” bort. Skulle jag försöka mig på att göra en 20 i topp i år skulle minst 7-8 låtar platsat som inte ens vann sina länders uttagningar. Värsta syndarna detta år är definitivt Österrike som hade två riktiga kanonlåtar med, Irland som även de hade en riktig pärla och Norge med samma motivering. Med det är sannerligen inte bara dessa länder som haft bra låtar som bara försvunnit av nån märklig anledning. Ett land med oerhört jämt startfält var Rumänien. Inte många av låtarna i MF hade platsat där som jag ser det. Om jag inte minns alldeles fel så hade Schlagerpinglan lite svårt att ta att en låt där inte gick vinnande ur striden 🙂

  Jag är dock som sagt mest chockad över att Österrike, Norge och Irland hade möjlighet att ställa upp med såna kanonlåtar men lät dessa ersättas av något annat. Vilket år det kunde ha varit men det har ändå varit ett helt ok år som jag ser det. I synnerhet ovanligt starka sångare/sångerskor. Snälla alla som har möjlighet att rösta förstör nu inte detta med ett år med bra röster genom att låta en norsk fotomodell med uppenbara problem med sångrösten få förstöra detta. Tack för ordet 🙂

 9. Micke

  En rättelse! Det var Irland och inte Österrike som hade två bra låtar i sin egen uttagning 🙂

 10. Schlagerpinglan

  Jag har tittat lite snabbt på en del kommentarer (ska läsa dem ordentligt senare) och ser att våra åsikter går isär på en hel del punkter, speciellt vad gäller Norge. Mer om det när jag avslutat min genomgång av gårdagens bidrag. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se