Anouk för Nederländerna 2013

2012-10-17 (onsdag)

Nederländerna kommer att representeras av sångerskan Anouk i Eurovision Song Contest 2013, det har hon själv bekräftat via Facebook. Anouk Teeuwe, som är en stor stjärna i Nederländerna med sina åtta släppta album, har även haft framgångar utomlands – främst med sin hit “Nobody’s wife” från 1997.

TV-bolaget TROS har i sin tur meddelat att det inte blir någon nationell uttagning utan bidraget och den tillhörande videon kommer att presenteras i februari 2013.
(Källa: eurovision.tv)

Länkar till smakprov på låtar med Anouk:
Nobody’s Wife“, Anouk (1997)
Lost“, Anouk (2005)
Girl“, Anouk (2005)
Three Days In A Row“, Anouk (2009)

Schlagerpinglan: Trots att man hört att det surrats om Anouk nu en längre tid så hade jag lite lösa förhoppningar om att TROS skulle ge Gordon och hans Los Angeles the voices en chans i en nationell final med “Wild white horses“, som de skickat in till Schweiz ESC-uttagning, men så blev det alltså inte.

Vem vet, Anouk har kanske en ännu bättre och mer ESC-passande låt i bakfickan som till och med kan få landet att nå finalen? Sist de tog sig dit var 2004 då Re-union kom på en 20:e-plats med “Without You“, så det är hög tid för en fullträff. Jag håller tummarna. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se