Ett delresultat från undersökningen Europrediction 2013 har presenterats, d.v.s. det som avslöjar vilka bidrag som förväntas ta sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2013:

De bidrag som undersökningen Europrediction 2013 tror når final från semi 2:
1. Azerbajdzjan – “Hold Me“, Farid Mammadov
2. Norge – “I Feed You My Love“, Margaret Berger
3. Grekland – “Alcohol Is Free“, Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis
4. San Marino – “Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta
5. Georgien – “Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
6. Finland – “Marry Me“, Krista Siegfrids
7. Israel – “Rak Bishvilo“, Moran Mazor
8. Island – “Ég á Líf“, Eyþór Ingi Gunnlaugsson
9. Ungern – “Kedvesem (Zoohacker Remix)“, ByeAlex
10. Malta – “Tomorrow“, Gianluca Bezzina
(Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Om denna undersökning får rätt så betyder det att Lettland, Makedonien, Bulgarien, Armenien, Albanien, Schweiz, Rumänien blir de som missar finalen. Vid semi-1-undersökningen fick de 8 av 10 länder rätt så för oss som hoppas att de har fel på i alla fall några stycken finns hoppet fortfarande kvar. 😉

Allt inför kvällens semifinal hittar ni här medan mina personliga gissningar och favoriter finns här. Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll och att vi alla får med oss i alla fall någon favorit till finalen. På återseende. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


29 kommentarer till “Resultat Europrediction 2013: Semifinal 2”

 1. Daniela

  Åh, hoppas att åtminstone Finland och Island stämmer! Ha en trevlig ESC-kväll alla! 😀

 2. Micke

  Daniela: Håller med till 50%. Grekland och Island måste bara till final 🙂 Helst då tillsammans med Georgien, Ungern,, San Marino, Schweiz och Norge.

  Vet inte vad det är men hela min kropp skriker om skrällvarning för hela tävlingen av Malta

 3. Daniela

  Micke, Grekland tror jag inte att du behöver oroa dig för, men Island kan nog bli en ryssare, liksom Finland… Men åtminstone en stor del av alla här på bloggen verkar ju hålla tummarna för Island, så vi får väl bara hoppas att vår magkänsla stämmer mer än övriga förhands-vibbar! 🙂

 4. Micke

  Island går vidare Daniela kan inte tänka mig något annat.

  Sicken kväll vi haft hittills. Känner att nästan alla låtar har växt. Ja t.o.m Finland och Rumänien men dock inte Lettland som nu är det bidrag jag tycker sämst om. Esma och hennes gosse var härliga att se, ja det mesta. Men kungar är grekerna och vår islänning

 5. Rickard

  Liverapport:

  Störst jubel:

  Island, Finland och Tyskland på snabbreprisen!

  Vilken show! Annars de förväntade vidare (utom Rumänien) och alla presterade bra! Till Grekland dansade alla som galningar! 🙂

  Fick 8/10

 6. Kerstin

  Vilken fantastisk kul kväll. Rickard och Micke, grattis ni fick med er favorit Grekland. Schlagerpinglan, grattis du fick med din favorit Rumänien och grattis till Daniela och mig själv som fick med vår absoluta favorit ikväll Island och som jag dessutom vet så många här på bloggen älskar. Fick 8 rätt av 10 även i denna semi. Armenien hade jag aldrig kunnat tippa. Och inte nog med att Island tog sig till final, Sverige tog sig till semi i hockey. Ja sicken kväll. God natt alla och sov så gott!!!!!

 7. Micke

  Grekerna är årets kungar Rickard. Har du inte förståt det än? 🙂

  Grym kväll blev det. Allt lät bra i stort förutom Armenien och i synnerhet det bedrövliga Lettland. Finland var väl ingen höjdare heller. Schlagerpinglan jag har tusen fel minst som person men något ingen kan ta ifrån mig är min ärlighet och jag har ingen prestige som kämpar emot. Nu kommer det 🙂 Sicket lyft Rumänien gjorde trots falsett och allt 🙂 Fortfarande inget jag jublar över men den lämnade definitivt bottenträsket. Allt är positivt en sån här kväll men samtidigt inte roligt att konstatera följande. Med Slovenien och främst Montenegro borta och Rumänien flyende från bottenträsket ligger plötsligt Sverige jumbo för mig av alla bidrag i finalen. Jättetråkigt.

  Men det bästa av allt var att alla mina åtta jättefavvisar är i final: Grekland, Spanien, Island (sa ju det Daniela), Nederländerna, Italien, Storbritannien, Ungern (vilken växare) och Georgien. Det hade jag banne mig inte väntat mig 🙂

  Till slut: en stor hyllning till vårt avlånga land som har gjort tidernas bästa produktion av ESC. Vi slapp tre programledare med stomatolleende och fick istället en lysande Petra Mede. Ja allting var bra förutom greenroomskiten men det var i alla fall nedtonat. Nu jädrar blir det kul på lördag 🙂

 8. Micke

  Nu känner jag mig förolämpad här Kerstin. Vadå din och Danielas favorit Island? Jag då? 🙂 Just kiding my friend. Kan inte riktigt fatta att jag får se alla mina åtta favvisar på lördag 🙂 God natt sov gott själv Kerstin

 9. Nathalie

  Där rök nikotin-plåsterna för min del, och fram kom cigaretten som gick lyckats stå emot i snart 2 veckor. Island & Norge- jättebra!
  Men för övrigt tycker jag att det var fruktansvärt dåligt! (vaktar min tunga nu på allt för grova ord, men de finns där någonstans)

  ARMENIEN- What the fuck!- Finner inte ord. En sån förbaskat smörja!
  UNGERN- Kisspaus 3 gånger om, fy fasiken så tråkigt!
  Malta- Blääää!
  Rumänien- Jag vaktar min tunga, men nääääääääj!
  Finland- Småbarns-pop, Aqua 97!
  Georgien-Sövande tråkigt!

  Jag finner inte ord på eländet. Grekland & Rumänien förstod jag ju på förhand, men Armenien, Ungern?

  Synd på sätt och vis att inte Lettland tog sig till final, annars hade man ju kunnat kalla tävlingen, för Norden möter Sovjet!

  Makedonien & Bulgarien, förstod jag var chanslösa.
  Men Israel & San Marino!!!!!!!!!
  Och istället Armenien, Ungern,Malta och snoozeGeorgien!

  Jag måste gå och fylla på mitt nikotinförråd till Lördagsfinalen, herrejävlar alltså!

 10. Adri

  Om Grekland och framför allt ARMENIEN bytats ut mot San Marino och Bulgarien/Israel skulle jag somna nöjd… men San Marino?!?!?!!!!!??

  Valentina gjorde allt rätt och låten är genialisk men det räckte inte. Inget lyckoår i år: två av min topp tre är ute (San Marino och Serbien) HEJA NORGE OCH NEDERLÄNDERNA! Men lycka till alla!

 11. Nathalie

  Förresten så måste jag fråga dig KERSTIN- om det var dig jag hörde på p4- som ringde in och skrek av lycka att Island tog sig till final?

 12. Kerstin

  Nathalie, nej jag har inte ringt p4 och skrikit av lycka, riktigt så modig är jag nog inte. Men nog blev det ett litet vrål hemma alltid.

 13. Adri

  Jag fattar inte den stora hypen kring Island om jag ska vara ärlig. Den har en allt för enkel melodi och jag skulle nog faktiskt föredra den på engelska. Eythor sjunger bra men det räcker inte för rädda den dystra låten.

 14. André

  Att Armenien och Rumänien går till final är helt obegripligt för mig. Bedrövliga låtar båda två. Även Grekland som jag tyckt vart charmiga tidigare sjönk till botten för mig ikväll. Usch vad dåligt! Att dessa tre tog sig vidare på bekostnad av framförallt San Marino och Schweiz gör mig riktigt besviken….Grekland sumpade det totalt och det var inte ens roligt, bara uselt. Rumänien var underhållande men samtidigt uselt och Armenien….HUR GICK DET TILL?
  Bra sändning även denna kväll men att dessa tre tog sig till final drar ner stämningen lite…men Ungern och Island är i final iaf, det är alltid något!

 15. Daniela

  Jag lovar dyrt och heligt att vem som än vinner på lördag ska jag inte klaga nu när jag fick med både Island och Finland till final!!! Islands framträdande blev precis så mäktigt och storslaget som jag visste att det skulle bli, och även Krista tycker jag gjorde det bästa möjliga av “Marry Me”. Är så stolt över båda dessa, och inte minst över Europa som röstade dem vidare till final! Det finns fortfarande mycket hopp för ESC, och i år kan ingen åtminstone säga att det endast är öst- och Balkanländer som tar finalplatserna. Nu har vi länder som Nederländerna, Belgien, Irland, Malta, Ungern + hela Norden i final, medan t.ex. Kroatien, Slovenien, Serbien, Montenegro och Makedonien lämnat utanför – och det med all rätt (undantaget Kroatien).

  Maltas och Ungerns finalplatser gladde också, och kvällens största växare för mig blev Georgien (Island kan inte bli större än den redan är 🙂 ). I kväll lyckades faktiskt Georgien förmedla den känsla som jag hela tiden saknat i bidraget. Det har från första stund varit ett teoretiskt perfekt bidrag för mig, men det var först i kväll som jag kände att det verkligen grep tag i mig på riktigt. En vinnarkandidat, liksom Azerbajdzjan.

  Ja, som sagt, mitt ESC-2013 är redan nu fullbordat tack vare Finland och Island, men det ska bli oerhört spännande att se vem som vinner på lördag. Jag börjar nästan allt mer hoppas att det inte blir Danmark, mest för att det känns som om årets ESC borde vara mer ovisst och öppet än så. Rickard, jag väljer att lägga stor tilltro till din live-rapport! 😀

 16. Nathalie

  Ok. Det var en annan glad Kerstin jag då hörde.

 17. Daniela

  Just det, måste ju ännu tillägga att även jag tyckte att Rumänien växte en hel del i kväll. Fortfarande inget jag skulle lyssna på utanför tävlingen, men som ESC-bidrag betraktat är det faktiskt på sätt och vis en fullträff, tack vare sin dramatik, spänning och karismatiske sångare. Riktigt snygg scenshow dessutom!

 18. Micke

  Daniela: Vad tyckte du om Grekland ikväll då? 🙂

  Jag är grymt nöjd. I finalen med 26 låtar tycker jag jättemycket om 13 låtar. Helt otroligt. De enda jag har svårt för är Irland, Belgien, Armenien, Sverige och ett land som du känner till som jag normalt älskar när det handlar om ESC men dock inte i år tyvärr

 19. Nathalie

  Daniela: Öst och öst, men forna Sovjet kallar jag då för öst. Hade gärna haft med lita toner från Balkan, om man samtidigt sluppit Armenien, Georgien, Litauen och den där gräsliga ryskan med tristess- balladen.

  ” Notera att jag har fått mig en nikotin-överdos, och det är enda anledningen till min bitter. Imorgon är jag mig själv igen, förhoppningsvis! “

 20. Nathalie

  Förresten: Är det bara jag som hör AQUA 1997, när finska Krista sjunger?

 21. Daniela

  Micke: Jag måste faktiskt säga att jag i kväll inte “hörde” titelraden i det grekiska bidraget lika mycket som jag tycker att jag gjort tidigare, och därmed kände jag mig också mindre tudelad och betydligt mer positiv inför bidraget. Det som jag tidigare, delvis mot min vilja, hakat upp mig på flöt liksom bara bort under live-framtrdandet medan den äkta spelglädjen och den fartfyllda och snygga koreografin blev det bestående intrycket. Fortfarande ingen personlig storfavorit för mig, men definitiv en fullvärdig och helt rättvis finalist! 🙂

  Jag förstår varför du inte gillar det finländska bidraget. Även jag har stundtals haft mina tvivel kring det, men jag tycker att Krista framförde det riktigt bra både i UMK-finalen och nu i kväll. Och med finländska mått mätt är redan hennes finalplats en stor vinst, så nu har hon inte längre något att förlora. Det är ju också positivt om även du tyckte att bidraget växte lite i kväll, även om jag gissar att det inte handlar om ett så stort kliv uppåt på listan! 🙂

 22. Micke

  Nathalie: Nej du är inte ensam om att höra AQUA. Men jag undrar hur många det är som hört likheten från ett gammalt bidrag från ESC? Landet är Island kan jag väl säga 🙂

 23. Nathalie

  Micke: You got a point there!

 24. Nathalie

  Nej. Nu går “tanten” Nathalie, 37 och lägger sig. Godnatt ungdomar, sov gott!

 25. Daniela

  Nathalie: Nej, Krista har nog, speciellt i det här numret och i den bild hon ger av sig själv i samband med det, tydliga influenser av både Aqua och Katy Perry, som det ju talats mycket om. Och jag har faktiskt också kommit att tänka på likheterna med det isländska bidrag som jag antar att du menar Micke. Men i det fallet såg man ju tydliga bevis på att även det arbete och den bild artisterna ger av sig själva utanför själva scen har sin betydelse. På gott och ont, naturligtvis. Den isländska artist jag tänker på skötte inte direkt PR-arbetet till sin födel, medan Krista åtminstone inte verkar ha fått samma negativa rykte.

 26. Rickard

  Micke: Jag är ett stort fan av Grekland!absolut en segerkandidat i mina ögon! Azerbajdzjan blir också livsfarliga! De rev ner stora applåder och hade alla i arenan röstat tror jag att Azerbajdzjan tagit poäng av i stort sett alla! Inte de högsta men det räcker ju men typ en 5:a av alla för att vara med i toppen! 🙂

 27. Micke

  Daniela: Jag måste vara ärlig och erkänna att det nog fortfarande sitter en liten tagg i mig att Mikael Saari inte van er uttagning. Tyckte så jädra mycket om den låten. Har försökt släppa det men kanske det ändå sitter kvar en tagg som sagt som gör att jag har extra svårt att ta till mig Kristas låt. Krista själv har jag dock inga som helst problem att ta till mig. Jättecharmig tjej. Ska fortsätta att vara ärlig 🙂 Jag har hela tiden tyckt att det är en så barnslig låt. Jag sa dock att den växte lite ikväll och det jag tänkte på då var refrängen. Det där barnsliga i låten jag känner kände jag ikväll mest i versen. Jag kommer dock trots detta att hoppas det går bra för Finland precis som jag gör med Sverige även om jag nu rankar Sveriges bidrag på sista plats i finalen när det gäller vad jag tycker om låtarna.

  Jättekul hur som helst att du kunde ta till dig glädjen i det grekiska bidraget lite bättre ikväll. Jag har hela tiden tyckt om den men ikväll växte den än mer för mig. Märks hur kul de har 🙂

 28. Micke

  Jo jag vet att du gillar Grekland Rickard. Det blev fel där 🙂

 29. Rickard

  Haha ingen fara Micke. Håll tummarna på lördag! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se