sverige Schlagerpinglan: Här nedan hittar ni veckoschemat för Melodifestivalen 2014 de fyra första veckorna och som ni ser så startar veckan redan på onsdagen även för oss “vanliga tittare”. 🙂

Onsdagar (29/1, 5/2, 12/2, 19/2)
Journalister m.fl. får lyssna på veckans åtta tävlande bidrag (kl. 18:00?).
Inför Melodifestivalen” sänds kl. 20:45-21:00 på svt.se/melodifestivalen och SVT Play och gästas av två av veckans tävlande artister. (Vecka 1: YOHIO och Helena Paparizou) (Vecka 2: Manda och Martin Stenmarck) (Vecka 3: Ace Wilder och Shirley Clamp) (Vecka 4: Anton Ewald och Josef Johansson) (Vecka 6: Ace Wilder och Oscar Zia)
Torsdagar (30/1, 6/2, 13/2, 20/2)
En-minuts-klipp från torsdagens rep med veckans tävlande artister läggs upp på svt.se under dagen, vilket blir första gången allmänheten får lyssna på bidragen.
Lördagar (1/2, 8/2, 15/2, 22/2)
Studioversionerna av de tävlande bidragen läggs upp på svt.se ca kl. 14:00.
Uppsnack” med Clara Henry ca kl. 15:45-16:00 på svt.se/melodifestivalen och SVT Play.
Melodifestivalen 2014” live-deltävling kl. 20.00–21.30 på bl.a. SVT1, svt.se och SVT Play. Programmen sänds även med syntolkning samt med livechatt på webben.
Eftersnack” med Clara Henry ca kl. 21:30-21:45 på svt.se/melodifestivalen och SVT Play.
MF-framträdandena av de som åkte ur sina deltävlingar läggs upp på webben.

Schlagerpinglan: Ja, här har ni några av schlagerveckans hållpunkter. 😀 Vill ni ha ett ännu mer detaljerat schema, med tider för artisternas repetitioner o.s.v. så kan ni ta en titt på SVT:s informativa Melodifestivalkalendern.

Har ni några andra funderingar kring Melodifestivalen 2014 så hittar ni kanske svaren i min Mello-2014-FAQ” eller kanske på samlingssidan “Sverige i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Veckoschema”

 1. Rolf Norlén

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5768824

  🙂

 2. Rickard

  Heeej alla!

  Nu är jag tillbaka igen! Lite senare än vanligt men inte desto mindre taggad på årets melodifestival och framförallt årets esc. Ser att jag har en del att ta igen men är bara glad över att vara med på tåget igen! 🙂

 3. Rickard

  Jag vet inte vad ni skrivit tidigare men jag lyssnade på bidragen som är uttagna och har dem i denna ordning:

  1. Ukraina – WOW! Första lyssningen och blev golvad direkt! Kan redan nu säga topp tio på Ukraina utan att ens ha hört övriga bidrag ännu! Livsfarligt! Var längesen jag blev så förälskad efter bara en lyssning! 🙂

  2. Albanien – Lite tung och på gränsen till småtråkig låt men det brukar det vara från Albaniens sida. Det finns dock en melodi och något i framträdandet (eller artisten) som skvallrar om att det kan gå bra för Albanien i år.

  3. Italien – Vad är det här? Inget fel på rock men får absolut ingen feeling alls. Här riskerar Italien att få sin sämsta placering sedan comebacken (bara de stannar kvar om det går dåligt)

  4. Vitryssland – Bra röst men får något “billigt och plastigt” över hela framträdandet!

 4. Micke

  Hej och välkommen tillbaka Rickard även om jag kommer att skälla ut dig direkt 🙂

  Jag gillar inte Albaniens bidrag och inte heller Vitrysslands. Ukrainas tycker jag är direkt dålig men sedan………………………… Tack Italien för att ni satsar på en riktig artist. Emma Marrone är grym med en röst som alla andra i ESC bara kan drömma om. Hon har visserligen gjort bättre låtar men den hon tävlar med här är mycket bra den med. Men Rickard vad sägs om den här? 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=u1ynx1XRYUo

  Sicken jädra röst den här kvinnan har 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Rolf, Jag tackar så mycket. Det var nyheter för mig och väldigt intressanta sådana också. Namnet låter ju inte så svenskt precis. 🙂

  @Rickard, Välkommen tillbaka. 😀

  Vad gäller de fyra redan utvalda bidragen så är jag helt på din sida angående Italien, som än så länge känns som en liten besvikelse (sorry Micke). Jag tycker inte att det är direkt dåligt men som du skriver, man får ingen feeling alls. Annars så har jag efter några lyssningar (och förhoppningar om lite finjusteringar) börjat gilla Ukrainas bidrag medan Albaniens fortfarande är ett typiskt albanskt bidrag för mig, ett sådant som kräver väldigt många lyssningar. Vitrysslands bidrag är kanske inte någon höjdare, men jag gillar det ändå. Inte som ett vinst-chans-bidrag utan mer som en underhållande låt som fastnar i huvudet. 🙂

 6. Micke

  Eftersom att jag snart kommer att försvinna över MF kan jag nämna lite om mina favvisar hittills i ESC. Det finns ett antal låtar jag tycker är mycket bra för att vara ESC. Endast en av dem är klar för ESC och det är Italien. Tre har jag på topp:

  1. “La Mia Città”, Emma –Italien
  2. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu – Estland
  3. “Coming Home“, Fire Light – Malta

  Dessa tre står i viss särklass men det finns mer riktigt bra låtar. Tar dem utan någon ordning

  Från Estland:

  “Supernoova“, Lenna
  “Laule täis taevakaar“, Brigita Murutar
  “Muud pole vaja“, Nion
  “Tule ja jää“, Kõrsikud
  “Resignal“, Wilhelm

  Från Malta:

  “Some kind of Wonderful”, Wayne William Micallef
  “Take Me“, Pamela

  Från Finland

  “Something Better“, Softengine
  “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola

  Ytterligare ett gäng

  “Csak a zene“, Depresszió – Ungern
  “You Are The Reason” Katrine Lukins, Kārlis Indrišonoks – Lettland
  “Starlight“, Daria – Vitryssland
  “Eftir eitt lag“, Gréta Mjöll Samúelsdóttir – Island
  “Au Paradis”, Christian Tschanz – Schweiz

  17 riktigt bra låtar som jag ser det. Hoppas att åtminstone någon av dem går vidare 🙂

 7. Rickard

  Schlagerpinglan: Det verkar som att vi är hyfsat överens då! En bra start där! Jag förstår dig också angående Vitryssland. Kom på mig själv med att sitta med ett sådär dumt leende och nynna med när jag lyssnade på låten. Och rösten är det inget fel på! Men som du säger, lite trevligt och små-katchigt men inget framskjuten placering gissningsvis! 🙂

  Micke: Ajdå! Här kommer jag direkt och trampar på tårna! Ditt klipp var mycket bättre! Och det kan hända att det blir bättre på live! Men nej, det är fortfarande något som fattas! Får inga känslor! Blir varken arg, glad, ledsen etc… Känner bara likgiltighet tyvärr! Kanske är det för att Italien överraskat mig sedan återkomsten med att leverera låtar som jag verkligen älskat (även om man 2012 valde att byta ut den)!

  Och så har vi Ukraina! Jag bara älskade den så fort jag hörde den! Bra fart i låten, enkel refräng som sätter sig direkt, och bra melodislinga! Kanske att den kan bli lite “plastig” ibland men med en show som Ukraina brukar få till så kan jag inte bärga mig till den framförs i semifinalen! 🙂

 8. Micke

  Nema problema Rickard 🙂 Jag bara skämtade med dig. Du har din musiksmak, jag har min och varken du, jag eller någon annan ska se ned på andras musiksmak. Det är ju därför jag kollar på ESC. Just detta med olika musiksmak. Att sen några ibland tror sig veta bättre än andra är bara en avigsida. En stor skillnad på mig och de flesta andra vad gäller ESC och MF är att jag skiter fullständigt i om mina låtar vinner eller ej. En del säger “den låten är ok men fel för ESC” So what säger jag 🙂 Det här är ingen musik jag lyssnar på när tävlingen är över. Jag vill ha så skiftande musik som det går. Det är därför jag lagt ned MF för allt låter egentligen likadant. Det gör det definitivt inte i ESC. Sen finns det en typ av musik jag avskyr och det är när talanglösa “artister” entrar scenen omgiven av ett gäng robotdansare. Trodde Sverige insett att det där är ute i ESC nu. När vann en sån låt senast? 🙂

  Det är inte ofta jag hittar en artist som enligt mig har något långt mer än ESC stil. Emma Marrone är en sån. Sicken jädra klinga och sicken utstrålning hon har. Rickard skulle vara kul att höra vad du tycker om mina övriga favvisar. Min tvåa och trea. Tycker du att det är den sämsta skit du någonsin hört så säg det 🙂 Som jag sa jag älskar att diskutera musik men ingens åsikt kan ändra min egen 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, det kommer att bli en hel del om Melodifestivalen nu men jag hoppas att du dyker upp ibland i alla fall. Resten av ESC-världen tar ju inte paus och dina “små” inlägg i debatten är välkomna. 😀 Vad gäller din topp-tre så håller jag helt med dig om Estland och Malta medan Italiens bidrag fortfarande är ett frågetecken för mig. Just nu, bland de ESC-kandidater som ännu ej slagits ut, så har jag Islands “Eftir eitt lag“ som ohotad etta bland mina favoritbidrag. Den går (nästan) konstant på repeat här och jag håller tummarna för att den låter minst lika bra live. 😀

 10. Micke

  Jodå jag kommer allt att fortsätta med mina “små” inlägg. Älskar att skriva om allt ser du 🙂 Blir det för mycket av mina “små” inlägg så bara säg till 🙂

  Jag drar till Österrike under februari och delar av mars så det blir knappast något då. Dock väldigt intresserad av Estlands och Maltas uttagningar så vem vet 🙂 Vet inte ens när de är iofs

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Maltas final är den 8:e februari (semifinal 7/2) medan Estland väljer bidrag den 1:a mars (semifinaler 14/2 och 21/2).

 12. Micke

  Tack för info 🙂

  Ska ta och säga vad jag tycker om din isländska favvis. Lite delat. Älskar versen som jag ger betyg 9. Känner att låten tappar i en refräng som jag ger betyg -7. Sedan önskar jag de hade hittat en tjej med lite mörkare röst. Lite för “barnaktig” för min del. Tycker dock om låten men önskar att lite hade förändrats. Betyg blir väl +7 då 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… det är just de här lite “barnaktiga” som gör att jag är lite orolig inför live-versionen av låten. Jag hoppas på en självsäker artist med glimten i ögat som kan göra en riktig show av låten, för då skulle det kunna bli en 12-poängare… men hur det blir lär väl visa sig på lördag. 🙂

 14. Micke

  Ja du det behöver man i alla fall inte oroa sig för när det gäller Emma Marrone för Italien 🙂 Hon äger scenen när hon väl träder in på den. Något säger mig dock att din isländska låt kommer att bli en växare för mig. Den har redan blivit det även om jag fortfarande känner att refrängen bromsar upp en del

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Lustigt nog så är det just refrängen som jag tycker är “Eftir eitt lag“:s starka sida, det är där den riktigt får fart och sätter ett stor, fånigt leende på mina läppar. 🙂 Vi är i alla fall överens om att Emma Marrone är en stor artist som med sitt stora självförtroende kommer att äga scenen i Köpenhamn. 🙂 (Personligen hade jag dock hoppats på en lite starkare låt, men vem vet hur vi uppfattar bidraget om några månader?)

 16. Rickard

  Micke: Jag förstod att du skämtade! 🙂 Jag kan bara hålla med dig till 100% vad gäller melodifestivalen. Som jag skrev tidigare så ser startfältet lovande ut om man bara ser på pappret. Variationen verkar större än tidigare år och min förhoppning är att så blir. Jag är en av de största motståndarna till den enkelriktade musik som melodifestivalen idag erbjuder! Alla Saade-kloner med robotdansare som du så fint uttryckte det! Jag vill ha alla slags genrer. Att tex en ballad vinner MF vore ju snudd på sensation. Här har esc en mycket bättre bredd och där uppskattas en bra ballad för vad den är (eller vilken genre som det nu gäller) 🙂

  Anledningen till att jag inte gillar Italiens låt grundar sig mer på att jag inte får någon känsla för låten. Det behöver inte vara att Emma Marrone är en dålig artist eller sångerska. Snarare verkar det vara tvärt om! Men precis som jag älskar Darin så hade han senast en låt som helt saknade känslor för mig. Och det trots att han är en av Sveriges bättre artister både när det gäller sångröst och att framkalla känslor. Så tror jag är fallet med Italiens bidrag i år! 🙂

  De övriga två låtarna på din lista har jag inget att säga om mer än att de är bra och att jag gillar dem! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se